Fırtına Sivas’ı Aşamadı

Futbol
Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasının açılış maçında Sivasspor’a konuk olan Trabzonspor, geriden gelip öne geçmeyi başardığı mücadelede üstünlüğünü koruyamadı. Karadeniz ekibi galibiyet ha...
EMOJİLE

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasının açılış maçında Sivasspor’a konuk olan Trabzonspor, geriden gelip öne geçmeyi başardığı mücadelede üstünlüğünü koruyamadı. Karadeniz ekibi galibiyet hasretini 3 maça çıkardı. Maçın golleri Trabzon adına Henrique ve Volkan Şen’den gelirken Sivas’ın sayılarını Pedriel ile Erman kaydetti.

Spor Toto Süper Lig’de 13. haftanın açılış mücadelesinde Sivasspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. 4 gollü maçta kazanan olmazken, Karadeniz ekibi ligde oynadığı son üç maçtaki puan kayıplarına bir yenisini daha ekledi. İlk dakikaları hareketli geçen müsabakada her iki takım da ani ataklarla rakip kalede gol aradı. 12. dakikada en etkili pozisyonu Burak Yılmaz yakaladı. Golcü oyuncu, ceza sahası içinde sağ çaprazdan çektiği şutta fileleri havalandıramadı. Karşılaşmanın 23. dakikasında sol kanattan Kamil Grosicki ile yüklenen Sivasspor, Polonyalı oyuncunun asistini iyi değerlendiren Suarez’in golü ile 1-0 öne geçti. Bolivyalı oyuncunun ceza sahası içinde yaptığı plasede Glowacki’ye çarpan top, Tolga’yı yanıltarak filelere gitti. Golden sonra konuk ekibin rakip kaledeki baskısı artsa da ciddi gol tehlikeleri yaşanmayınca devre 1-0 Sivas’ın üstünlüğüyle neticelendi.
 
Trabzonspor’un suskun golcüsü Paulo Henrique, ikinci yarının hemen başında karşılaşmaya eşitliği getiren golü kaydetti. 48’de Volkan’ın çektiği şutta, kaleci Borjan’dan seken topu iyi takip eden Brezilyalı, müsait pozisyonda fileleri havalandırdı: 1-1. 69’da Adrian’ın sol kanattan kestiği ortada Volkan Şen topu ağlara yolladı: 1-2. Sivasspor, 75’te Erman ile ikinci golünü buldu. Savunmanın arkasına atılan topta kaleci Tolga’nın açıldığını gören orta saha oyuncusu, aşırtma vuruşla takımına eşitliği getiren golü attı. 77. dakikada sağ çaprazdan kullandığı frikikte yine gole çok yaklaşan Erman’ın şutunda Tolga bu kez gole geçit vermedi. Karşılaşmadaki 2-2’lik skorun ardından Trabzonspor’da Adrian’ın yerine Halil Altıntop oyuna girdi. Milli futbolcu, sahada kaldığı dakikalarda ciddi bir tehlike oluşturamadı.
 
Sivasspor – Trabzonspor: 2-2

Sivasspor: Borjan 5, Uğur 5, Navratil 5, Murat Akça 7, Hayrettin 6, Faty 6, Kadir 5, Cerny 6 (Dk. 77 Mehmet Nas ?), Erman Kılıç 7 (Dk. 87 Ziya ?), Grosicki 6, Pedriel Suarez 7 (Dk. 70 Cihan Özkara 4)
 
Trabzonspor: Tolga Zengin 5, Serkan 6, Giray 6, Glowacki 5, Cech 6, Zokora 8, Marek Sapara 4 (Dk. 59 Alanzinho 4), Adrian 6 (Dk. 81 Halil ?), Volkan Şen 7 (Dk. 77 Aykut ?), Henrique 7, Burak Yılmaz 3
 
GOLLER: Dk. 23 Pedriel, Dk. 75 Erman Kılıç / Dk. 48 Henrique, Dk. 69 Volkan Şen SARI KARTLAR: Uğur, Hayrettin / Burak, Henrique HAKEMLER: Süleyman Abay 4, Kemal Yılmaz 4, Erdem Bayık 4 STAT: Sivas 4 Eylül
 
‘İKİ ATAR, İKİ YERSEN…’

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş 2-2’lik Sivasspor beraberliğine tepki gösterdi. "İki atar, iki yersen maç berabere biter." diyen tecrübeli hoca, "Allah’tan gol attık. Sivasspor evinde arzulu oynadı. Hava ve saha koşullarını iyi kullandı. Kazanmak istedik; ama görüntümüz aynı yönde olmadı. Sivasspor kadar istemedik. İki puan daha kaybettik. İkinci yarıda goller bulsak da, bizden kaynaklanan hatalar sonrası iki gol yedik." dedi. Başarılı çalıştırıcı, Burak’ın gol atamamasını ise medyanın eleştirilerine bağladı.
 
ÇALIMBAY FENA PATLADI.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maç sonunda yaptığı açıklamada hakemlerden dert yandı. Galatasaray maçında da hatalar olduğunu söyleyen Çalımbay, "Sadece bu maç değil. Galatasaray maçı da aynı. Adam ayağını kaldırıyor onu bile tartışıyorlar. Bu kadar basit mi bu işler? Benim penaltımı vermiyorsun bir anda unutuluyor. Herkesin hakkını vermeleri lazım. Hakemlerin normal maç yönetmelerini istiyoruz. Çok da bir beklentimiz yok…" ifadelerini kullandı.
 
HENRIQUE ATTI, BURAK SUSTU.

Teknik Direktör Şenol Güneş tarafından Sivasspor karşısında Trabzonspor kadrosunun ilk 11’inde sahaya sürülen Henrique, dün Süper Lig’deki ilk golünü attı. Bu arada 13 golle takımının en skorer ismi olan Burak Yılmaz, son 4 maçta topu filelerle buluşturamadı. Mersin İ.Y., Beşiktaş ve dün de Sivasspor karşısında fırsatları değerlendiremeyen yıldız golcü, Şampiyonlar Ligi’nde oynanan İnter maçını da boş geçti. Burak en son Kayserispor’a 2 gol atmıştı.

Maçın Analizi – Ali Aydın
 
Abay, eski formundan çok uzak

– Süper Lig’in tecrübeli hakemlerinden Süleyman Abay, vasat bir maç yönetti. Abay’ın verdiği kararlarda faul standardı hemen hemen hiç yoktu. Sonuca etki edebilecek önemli kararları vermekten kaçınması bir başka handikapıydı. Göstermesi gereken en az üç sarı kartı es geçti. Elle oynamalarla ele çarpmaları doğru süzemedi. Diyeceksiniz ki, vasat bir yönetimde bu kadar fazla yorum hatası olursa bu hakem ne yaptı? Abay, orta alandaki faulleri çaldı. 5. dakikada Trabzonspor ceza alanı içine ortalanan topta ceza alanı içinin köşesinde bulunan ve topa yüklenen Trabzonsporlu Cech, smaç yapar gibi net bir şekilde topa eliyle vurdu. Bu pozisyon net bir penaltı olmalıydı. Bu pozisyonda yardımcı hakem Kemal Yımaz’ın da hatası var. Çünkü Yılmaz, sorumluluk alıp bu pozisyonun elle oynama olduğunu çok rahat bir şekilde işaretleyebilirdi. Sonuç olarak berabere biten maçla ilgili fazla bir şey söylemeye gerek yok. Abay, geçen sezonki iyi çizgisinden çok uzak bir sezon geçiriyor. Merkez Hakem Kurulu (MHK), illaki ismi olan ya da tecrübeli diye tanımlanan hakemleri maça atarken daha dikkatli olmalı. MHK, hakemlerin şimdiki form grafiğini nedendir bilinmez ama hiç hesaba katmıyor. Bu da bazı takımların maalesef canlarını yakıyor. Ayrıca, böylesine hakem hataları oyunun gidişatını ve maçın sonucunu etkiliyor.

Maçın adamı

ZOKORA İYİ DİRENDİ

Trabzonspor’un orta sahasında görev yapan Didier Zokora, takımını ayakta tutan isimdi. Özellikle, orta alandaki bitmez tükenmez enerjisiyle rakip atakların başlangıcında koşu yollarını kapamasını bildi. Fildişi Sahilli oyuncu, arkadaşlarının yetersiz kaldığı durumlarda da devreye girdi.
 
Hayal kırıklığı

BURAK YİNE SUSKUN

Bordo-Mavili ekibin gol silahı Burak Yılmaz’ın, dün gece sahada varlığıyla yokluğu belli değildi. Golleriyle Karadeniz ekibini sırtlayan yıldız oyuncu, 4 Eylül Stadı’nda Sivasspor’un genç oyuncusu Murat Akça’nın markajından kendisini bir türlü kurtaramadı.
 
Kırılma noktası

ERMAN SAHNE ALDI

Dakika 75… Ara pasında topla buluşan Sivassporlu Erman Kılıç, iki Trabzonsporlu futbolcu arasından şık bir aşırtma vuruşla Tolga Zengin’i mağlup etti. Erman attığı bu güzel golle takımına 1 puan getirdi. Trabzon ise Beşiktaş maçının ardından haftayı yine mağlup kapattı.