Kartal, Havutçu’yu Bekliyor

Futbol
Beşiktaş, Tayfur Havutçu’nun tahliye kararıyla büyük sevinç yaşarken Siyah-Beyazlı camiada genç hocanın tekrar takımın başına geçip geçmeyeceği konuşulmaya başlandı. Yönetim ise Havutçu’nu...
EMOJİLE

Beşiktaş, Tayfur Havutçu’nun tahliye kararıyla büyük sevinç yaşarken Siyah-Beyazlı camiada genç hocanın tekrar takımın başına geçip geçmeyeceği konuşulmaya başlandı. Yönetim ise Havutçu’nun eşofmanları giyip sahaya çıkma kararını kendisine bıraktı.

Şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, mahkemenin aldığı karar doğrultusunda tahliye edildi. Beşiktaş’ın Avusturya kampından yönetici Serdal Adalı ile birlikte ifade vermek için İstanbul’a gelen ancak mahkemece şike soruşturmasından dolayı tutuklanan Havutçu’nun şimdi takımın başına geçip geçmeyeceği merak ediliyor. Mahkeme, genç teknik adamın stada girişini engelleyen seyir yasağını da kaldırarak görevine kaldığı yerden devam etmesine imkân tanıyor.
 
Tahliye kararı sonrası yönetim de Havutçu’nun durumunu yeniden masaya yatıracak. Başkan Yıldırım Demirören, başarılı teknik adamın görevinin başına dönebileceğini söylemesine rağmen son kararı genç çalıştırıcıya bırakacağı öğrenildi. Buna göre Havutçu, isterse Ümraniye Tesisleri’ne gidip eşofmanları giyebilecek. İsterse de devre arasında görevi devralacak. Ya da takımın başında bulunan Carlos Carvalhal’in sezon sonuna kadar devam etmesine müsaade edecek ve yeni sezonda takımın başına geçecek. Portekizli çalıştırıcı da genç teknik adamın işinin başına geçmesi halinde kendisi için öngörülen görevi yapmaya devam edecek.
 
Beşiktaş 2. Başkanı Metin Keçeli ise hem Serdal Adalı hem de Havutçu’nun öncelikle aileleri ile hasret gidermesini istediklerini belirterek, "Önce bir rahat nefes alsınlar. Daha sonra kendileri ile görüşüp yönetim olarak davetimizi yaparız." dedi. Beşiktaş futbol komitesi önümüzdeki günlerde Tayfur Havutçu ve Carlos Carvalhal ile bir araya gelerek son durumu masaya yatıracak.
 
Düren: Tayfur hoca devam edebilir

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, Teknik Direktör Tayfur Havutçu ve yöneticilerden Serdal Adalı’nın tahliyesini değerlendirdi. Arkadaşlarının masumiyetinden şüphe duymadıklarını vurgulayan Düren, Havutçu’nun yeniden takımın başına geçebileceğinin sinyallerini verdi. Düren ayrıca, şu anki Teknik Direktör Carlos Carvalhal’ın A2 takımının başında görevine devam edebileceğini söyledi.

Zaman