Kara Kartal Liderlik İçin Sahada

Futbol
UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda mücadele eden Beşiktaş, İngiltere’nin Stoke City takımını Fiyapı İnönü Stadı’nda ağırlayacak. Kara Kartal galip gelirse grup lideri olacak. UEFA Avrupa L...
EMOJİLE

UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda mücadele eden Beşiktaş, İngiltere’nin Stoke City takımını Fiyapı İnönü Stadı’nda ağırlayacak. Kara Kartal galip gelirse grup lideri olacak.

UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda mücadele eden Beşiktaş, İngiltere’nin Stoke City takımını Fiyapı İnönü Stadı’nda ağırlayacak. Saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı Polonyalı Borski yönetecek.Siyah-Beyazlılar, 11 puanla zirvede yer alan rakibini mağlup etmesi halinde bir üst tura lider olarak çıkacak, beraberlik halinde grubu 2. sırada tamamlayacak. Kartal’ın rakibine kaybetmesi halinde Dinamo Kiev-Maccabi maçının skoru önem kazanacak.

Beşiktaş’ta sakatlıkları bulunan Ricardo Quaresma ile Simao Sabrosa bugün forma giyemeyecek. Teknik Direktör Carlos Carvalhal, Stoke City’yi devirerek gruptan lider olarak çıkmak istediklerini söyledi.

Rakiplerinin çok formda olduğuna dikkat çeken Portekizli çalıştırıcı, "Futbolcularıma ve taraftarımıza güveniyorum. Evimizde seyircimizle birlikte birçok iyi maç oynadık. Stoke karşısında da aynı şekilde olacağını düşünüyorum. Dünyanın en iyi taraftar grubuna sahibiz." ifadelerini kullandı.

Quaresma’nın sakatlığının kendileri için dezavantaj olduğunu kabul eden Carvalhal şöyle devam etti: "Bazı yıldızlarımız oynamıyor diye futbol düşüncemizi hiçbir zaman değiştirmedik. Kazanmak için mücadele edeceğiz ve taraftarımıza güzel bir gece yaşatacağız."

Teknik Direktör Tayfur Havutçu, yönetici Serdal Adalı ve protokol müdürü Ahmet Ateş’in tahliyelerinin takıma moral olduğunu dile getiren tecrübeli taktisyen, "Hepimiz bu durumdan çok mutlu olduk. Maçta da bunun etkisini göreceğiz. Taraftarımız da futbolcular da bu moralle statta olacak." şeklinde konuştu. Portekizli yetenek Ricardo Quaresma ise forma giyemeyecek olmanın üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi. Alman orta saha oyuncusu Fabian Ernst ise bugünkü müsabakada galip gelerek grubu lider tamamlayacaklarını belirtti.

İnönü, bayram yeri olacak

Beşiktaş’ın Stoke City ile oynayacağı maç öncesi Siyah-Beyazlı taraftarlar tribün şova hazırlanıyor. Yönetici Serdal Adalı, Teknik Direktör Tayfur Havutçu ve protokol müdürü Ahmet Ateş’in tahliyeleri taraftarın coşkusuna yansıyacak. Tüm statta konfetiler atılacak ve bayraklar açılacak. Yönetim, bu aktivitenin müsabakanın oynanmasını engelleyecek bir duruma gelmemesi için taraftarları uyardı. Konfetilerin, takımın sahaya ısınmaya çıktığında atılmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

BEŞİKTAŞ – STOKE CİTY

Beşiktaş: Cenk, Hilbert, Sivok, Egemen, İsmail, Fernandes, Ernst, Necip, Veli, Mustafa, Almeida

Stoke City: Begovic, Huth, Upson, Higginbotham, Shotton, Palacios, Penat, Delap, Diao, Jerome, Jones

Stat: İnönü

Saat: 20:05

Hakem: Marcin Borski

Yayın: Star TV

Haber 7