Dia Bu Sabah Paris’e Gitti!

Futbol
21 Ocak-12 Şubat 2012 tarihleri arasında yapılacak Afrika Uluslar Kupası, Avrupa’da liglerin oynandığı zamana denk geldiği için milli takımlarda görev yapacak oyuncular, kulüplerini uzun süre ya...
EMOJİLE

21 Ocak-12 Şubat 2012 tarihleri arasında yapılacak Afrika Uluslar Kupası, Avrupa’da liglerin oynandığı zamana denk geldiği için milli takımlarda görev yapacak oyuncular, kulüplerini uzun süre yalnız bırakacak.
 Süper Lig’in 19. haftasında 9 Ocak Pazartesi günü Gaziantepspor’u konuk edecek Fenerbahçe’de Issaer Dia erken ayrıldı. Senagalli futbolcu ülkesinin milli takımına katılmak üzere bu sabah Paris’e gitti.
 
AYKUT KOCAMAN KALMASINI İSTEDİ
 
Aykut Kocaman’ın Gaziantepspor maçından sonra gitmesini istediği Dia için Senegal Milli takımının izin vermediği ve en geç 8 Ocak’ta herkes kampta olacak uyarısından sonra genç oyuncunun gitmekten başka çaresinin kalmadığı öğrenildi. Gaziantepspor maçında kadroya giremeyecek olan Dia, sabah Paris’e uçtu ve buradan da Senegal milli takım kampına geçecek.
 
Afrika’nın en önemli kupasının 28.’sine Gabon ve Ekvator Ginesi ev sahipliği yapacak. Gabon’daki Libreville ve Franceville, Ekvator Ginesi’nde ise Bata ile Malabo şehirlerinde oynanacak kupada Süper Lig’de forma giyen 14 futbolcunun, bu süre zarfında yaklaşık 8 maçta takımlarını yalnız bırakma ihtimali bulunuyor.
 Galatasaray, Fildişi Sahili adına görev yapacak Emmanuel Eboue’den, Trabzonspor yine aynı ülke adına sahne alacak Didier Zokara’dan, yararlanamayacak. Ayrıca bu kupa, Ordu, Samsun, Kayseri, Bursaspor gibi takımları da etkileyecek.

ahaber.com