14 Şubat’ta Yıldırım Düşecek!

Futbol
Metris’te tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, 14 Şubat’ta görülecek davayı sabırsızlıkla beklediği ve önemli belgeleri paylaşacağı belirtildi. Yıldırım, TV8&#...
EMOJİLE

Metris’te tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, 14 Şubat’ta görülecek davayı sabırsızlıkla beklediği ve önemli belgeleri paylaşacağı belirtildi. Yıldırım, TV8’de yayınlanan ‘Her Şey Futbol’ programında yayınlanan açıkmalarında iddianamenin kendilerini beraat ettireceğini savundu. Yıldırım’ın sözlerinden Galatasaray, Trabzonspor ve Şenol Güneş de nasibini aldı.

Şike soruşturmasının ardından tutuklanarak Metris Cezaevi’ne konulan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, davanın 14 Şubat’ta görülecek ilk duruşmasında çarpıcı açıklamalar yapacağı öğrenildi. TV8’de yayınlanan ‘Her Şey Futbol’ programı yapımcısı Faik Çetiner’e konuşan Aziz Yıldırım, "Türkiye’yi sarsacağım." dedi. İlk duruşmayı iple çektiğini belirten Yıldırım, "Bütün bilgi ve belgelerimle mahkemeyi bekliyorum. 14 Şubat’ta kimsenin söyleyemediği, söylemeye cesaret edemediklerini Aziz Yıldırım açıklayacak. Sonra herkes şapkasını önüne koyup bir daha bir daha düşünecek." ifadelerini kullandı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin şansı olduğunu vurgulayan Aziz Yıldırım, "Benim Sayın Erdoğan’la problemim olduğu söyleniyor. Hakaret ettiğim ve ihaleler konuşuluyor. Bunların gerçekle alakası yok. Başbakan ile aramıza kimse giremez." şeklinde konuştu. Şike ve teşvik yasasının değiştirildiğine dikkati çeken Fenerbahçe Başkanı, "Bu Aziz Yıldırım’ı kurtarma operasyonu." yorumlarına da sert çıktı: "Hani nerde, hâlâ tutukluyum. Bunu konuşanlar, yazanlar şimdi niye yorum yapmıyor?" Yaklaşık 6 aydır tutuklu olduğunu kaydeden Yıldırım şöyle devam etti: "Gece-gündüz dersimi çalışıyorum. Bu iddianame bizi beraat ettirecek. 1 yıl ceza alsak bu kadar yatardık. Maçlarda şike var, diyorlar. Şike sahada olur; ama gel gör ki tek futbolcu tutuklu değil. Bir tek Bülent Uygun var, o da teknik direktör. Eskişehirspor-Trabzonspor maçında 7-8 futbolcu teşvik almış, diyorlardı; kimseyi sorgulamadılar. İbrahim Akın’a 100 bin Euro vermişiz. Kim kime vermiş, para nerede? 3 maç için ‘tarlalar sürüldü’ deniyordu. İddianamede sürülen tarla sayısı da 1’e inmiş. Sürülen 2 tarlaya ne oldu?" İddianamede şikeyle ilgili 13 karşılaşmanın anıldığını aktaran Aziz Yıldırım, "Hani 19 maçta şike yapılmıştı? 6 maç buhar olup uçtu mu? Bucaspor-Fenerbahçe maçı şikeydi. İddianamede o maç yok, Etik Kurulu raporunda var. Bunu anlayan varsa anlatsın." değerlendirmesini yaptı.
 
Sarı-Lacivertlilerin başkanı, şikeye karışan takımın küme düşmesini öngören Futbol Disiplin Talimatı’nın 58. maddesinin değişmemesi gerektiğini yineledi: "Bunu bizi kurtarma operasyonu olarak gösteriyorlar. Ben bunu istemiyorum. Herkes temiz, Fenerbahçe mi kirli? 50 yılın faturasını bize çıkaramazlar. 1998 yılında göreve geldim. O günden bu güne tüm karşılaşmalar incelensin. Hodri meydan."
 
GALATASARAY’A KÖSTEK DEĞİL, DESTEK OLDUM

Şanlıurfa’da 2010 yılında Trabzonspor ile oynadıkları ve 3-1 kaybettikleri Türkiye Kupası finali töreninde Bordo-Mavililerin hocası Şenol Güneş’in kendisine, "Başkanım üzülme, siz de şampiyon olursunuz." dediğini ileri süren Yıldırım, "Daha sonra lig maçı oynadık. Berabere kaldık ve şampiyonluğu kaybettik. Trabzonspor’u yenseydik Şenol Güneş de o sözleri bana telefonda söyleseydi hem o hem Trabzonspor yanmıştı. Böyle şey olur mu?" yorumunda bulundu. Türk Telekom Arena’nın inşaatı aşamasında Galatasaray’a destek verdiğini anlatan Aziz Yıldırım, "Galatasaray’ın büyük bir stada ihtiyacı vardı. Bunu bizzat Başbakan’ımıza söyledim, kendisi de bunu bir toplantıda dile getirdi." diye konuştu. 13 yılda yaptıklarını birilerinin 5-6 ayda bitirmeye çalıştığını iddia eden Yıldırım, icraatlarından bahsetti: "30 milyon dolar cebimden para harcadım. Stat, kapalı salon, tesis yaptım. 2 bin amatör sporcuyu barındırdım. Tek gün tek çalışanımın ya da sporcumun maaşını ödememezlik yapmadım. Paraları transfere yatırsaydım 3 yıl değil, her yıl şampiyon olurduk."

Yaralı Kanarya Gaziantep’i ağırlıyor

Ligin son iki haftasını beraberlikle kapatan Fenerbahçe, bugün G.Antepspor’u Kadıköy’de yenerek yeniden çıkışa geçmek istiyor. Ordu’da belinden rahatsızlığı bulunan Alex’ten yoksun bir şekilde mücadele eden Sarı-Lacivertliler, bugün de sarı kart cezalısı Emre Belözoğlu ile Afrika Uluslar Kupası maçları için Senegal Milli Takımı’na giden Issiar Dia’dan faydalanamayacak.

MUHTEMELKADROLAR

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Serdar, Yobo, Ziegler, Gökay, Mehmet Topuz, Cristian, Stoch, Alex, Semih
 
Gaziantepspor: Karcemarskas, Elyasa, Dany, Şenol, Bekir Ozan, Orhan, Serdar Kurtuluş, Yasin, Popov, Taşkın, Cenk Tosun
 
SAAT: 20.00 STAT: Şükrü Saracoğlu

HAKEM: Mustafa Kamil Abitoğlu YAYIN: Lig TV