Fener’e Şeker Gibi Tur Vizesi

Futbol
Yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkan ve vasat bir oyun sergileyen Kanarya’da eleştirilen Bienvenu, adeta patlama yaptı. Kamerunlu forvet 3 gol atarken diğer sayı kaptan Alex’ten geld...
EMOJİLE

Yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkan ve vasat bir oyun sergileyen Kanarya’da eleştirilen Bienvenu, adeta patlama yaptı. Kamerunlu forvet 3 gol atarken diğer sayı kaptan Alex’ten geldi.

Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında 2. Lig ekibi Konya Torku Şekerspor’u konuk eden Fenerbahçe sahadan 4-1 galip ayrıldı. 29 yıldan bu yana kupa hasreti çeken Sarı-Lacivertliler, zayıf rakibi karşısında yedek ağırlıklı bir kadroyla oynadı. Cezası yüzünden tribünde oturan ve takımı yardımcısı İsmail Kartal’a emanet eden Teknik Direktör Aykut Kocaman, A Takım’dan Emre Belözoğlu , Stoch ve Cristian’a görev verirken yeni transfer Özgür Çek de 11’de başladı. Maçın ilk dakikalarında yüzüne top çarpan Özer ise yerini Mehmet Topuz’a bıraktı. Fenerbahçe, Şekerspor önünde Süper Lig’de tam 7 haftadan beri ağları havalandıramayan Kamerunlu forvet Henri Bienvenu’nun 10. dakikada attığı kafa golüyle öne geçmesine rağmen bir türlü oyuna ağırlığını koyamadı. Yedek futbolcular bulduğu şansı iyi değerlendiremezken Kanarya, yine Stoch’un şutlarıyla pozisyon bulmaya çalıştı. Ancak oyuncuların geneli isteksiz olunca seyir zevki düşük, temposuz bir mücadele ortaya çıktı.
 
İkinci yarıda kaptan Alex’in alınması futbol anlamında beklenti oluştursa da Brezilyalı yıldız sadece skora katkı yaptı. Alex, 73’te durumu 2-0’a getirip Fenerbahçe’yi yiyeceği sürpriz bir golle strese girmekten kurtardı. 83’te Stoch’un harika topuk pasında Bienvenu Sarı-Lacivertlilerin 3. golünü kaydetti. Bienvenu 85’te de 3. kez gol sevinci yaşayarak herkesi şaşırttı. Konya Torku Şekerspor da 89’da Ertan ile teselli golü bulurken Fenerbahçe maçı 4-1 kazanarak tur atladı.
 
‘Cenk Tosun fener için geldi’ iddiası

Fenerbahçe’nin suskun golcüsü Henri Bienvenu dünkü maçta üçleme yaparak moral bulurken Sarı-Lacivertlilerin yurt içindeki forvet arayışları da sürüyor. Gaziantepsporlu Cenk Tosun ve Mersin İdman Yurdu’ndan Mert Nobre ile temasa geçtiği iddia edildi. F.Bahçe’nin bu iki oyuncudan birini renklerine bağlaması beklenirken Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın tercihini dün gece İstanbul’a gelen Cenk’ten yana kullanacağı ileri sürüldü.
 
Alex’in kritik golü, turu perçinledi

F.Bahçe, Konya Torku Şekerspor karşısında erken bir gol bulmasına rağmen bir türlü farkı açamadı. Zayıf rakibi karşısında oyundan düşen ve pozisyonlar vermeye başlayan Sarı-Lacivertli takımda ikinci golü bulabilmek adına kaptan Alex oyuna dahil edildi. 59. dakikada oyuna giren ve takımını toparlayan Alex, rakip savunmanın 73. dakikada yaptığı hatayı şık bir golle cezalandırdı. Bu golle rahatlayan Kanarya, daha sonra farka koştu.
 
Özer Hurmacı, başından sakatlandı

Fenerbahçe’de Konya Torku Şekerspor maçında ilk 11’de sahaya çıkan Özer Hurmacı, mücadelenin 30. dakikasında oyundan alındı. Özer Hurmacı, maçın henüz başında başına aldığı bir top darbesi nedeniyle bir süre sakatlık geçirmişti. Darbenin ardından geçen dakikalar boyunca ‘başının döndüğünü ve kendisini iyi hissetmediğini’ söylediği belirtilen genç futbolcu, 30. dakikada yerini Mehmet Topuz’a bıraktı.

Yedekler kendini gösteremedi

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, cezası sebebiyle dünkü maçı tribünden izlerken Sarı-Lacivertli takım yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıktı. Genç kaleci Mert Günok’un yanı sıra Ankaragücü’nden transfer edilen Özgür Çek, Orhan Şam, Bekir İrtegün ve Fabio Bilica gibi isimler ilk 11’de görev yaptı. Bu arada maçtan önce trafik kazasında yaşamlarını yitiren Keşansporlu futbolcular için saygı duruşu yapıldı.
 
FENERBAHÇE: Mert Günok 6, Orhan Şam 6, Bekir İrtegün 5, Bilica 5, Caner Erkin 6, Özer Hurmacı 3 (Dk. 31 Mehmet Topuz 6), Cristian Baroni 6, Emre Belözoğlu 5 (Dk. 59 Alex 7), Özgür Çek 6, Stoch 7,
 
Bienvenu 8 (Dk. 86 Berk Elitez ?)

konya torku şekerspor: Torku Şekerspor: Ahmet Sabri Fener 3, Fatih Sandallı 3 (Dk. 46 İshak Çakmak 4), Özgür Çelik 5, Tanju Yavuz 3, Bilal Aziz Özer 5, Erkam Reşmen 3, İlkay Margılıçlı 3 (Dk. 46 Murat Dilek 4), Yusuf Akyel 4 (Dk. 78 Ertan Koç 6), Ömer Ali Şahiner 7, Rıdvan Sağlam 6, Eren Görür 6
 
GOLLER: Dk. 10, 83 ve 85 Henri Bienvenu, Dk. 73 Alex / Dk. 89 Ertan Koç

SARI KARTLAR: Alex / Tanju Yavuz

HAKEMLER: Koray Gençerler 7, İsmail Köse 7, Erdem Gökalp 7

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu