Beşiktaş Şahıslara Bağlı Değil

Futbol
Quaresma, Simao, Sivok gibi kaliteli isimlerden yoksun sahaya çıkan Siyah-Beyazlı takım, ortaya koyduğu futbolla Teknik Direktör Carlos Carvalhal’i sevindirdi.   Portekizli çalıştırıcı, mut...
EMOJİLE

Quaresma, Simao, Sivok gibi kaliteli isimlerden yoksun sahaya çıkan Siyah-Beyazlı takım, ortaya koyduğu futbolla Teknik Direktör Carlos Carvalhal’i sevindirdi.

 

Portekizli çalıştırıcı, mutluluğunun nedenini bazı oyunculara bağlı kalmadan oynayabilmelerine bağladı. Deneyimli hoca, "Bizim sezon başından beri uygulamaya çalıştığımız sistem bu. Şahıslara bağlı bir takım olmak istemiyorduk. Her oyuncunun katkı yapacağı bir takım oluşturma çabasındaydık. Bugün bunu büyük oranda yakaladık. Beşiktaş, kişilerin üzerine kurulu bir takım olmayacak. Özel yetenekleri olan oyuncularımız da takıma ekstra katkı yapacak." dedi.
 
Carlos Carvalhal, en önemli problemleri olarak her maça aynı şekilde motive olamamalarını gösterdi. Ankaragücü ve Gaziantep Belediye maçlarını örnek gösteren Carvalhal, "Zayıf takımlara karşı oyun oynamak bizim için daha zor. Rakip 7-8 kişiyle savunma yaptığında defansı geçmek için çok çaba harcıyoruz. Bursa karşısında aynı sıkıntıyı yaşamadık. Kolay maçlar için daha fazla motive olmalıyız ve rakip defansı çözmek için farklı organizasyonlar denemeliyiz." açıklamasını yaptı. Beşiktaş’ın Portekizli golcüsü Hugo Almeida da takım olmalarının gol atmasından daha önemli olduğunu söyledi. Sakatlığı sebebiyle bir aydır ülkesinde tedavi gören Quaresma’nın ise bugün İstanbul’a gelmesi bekleniyor.
 
Egemen, taraftarın ısrarına dayanamadı

Beşiktaş’ın başarılı oyuncusu Egemen Korkmaz, Bursa galibiyeti sonrası taraftarın isteğiyle üçlü çektirmek zorunda kaldı. Soyunma odasına giden Egemen, Siyah-Beyazlıların İnönü’yü boşaltmaması üzerine yaklaşık 20 dakika sonra geri gelerek üçlü çektirdi. Ancak başarılı oyuncunun, Bursa’da yaşayan ailesine ve yakınlarına herhangi bir zarar gelmesinden çekindiği için üçlü çektirmek istemediği belirtildi. Taraftarların yoğun baskısını da kıramadı.

Zaman