Aslan Avrupa’ya Gidemezse Hesabını TFF’ye Soracak

Futbol
Galatasaray, Futbol Federasyonu’nun şike yapan takımın küme düşmesini öngören Disiplin Talimatı’nın 58. maddesiyle ilgili alacağı kararlar öncesi TFF’ye ihtarname çekti. Sarı-Kırmızı...
EMOJİLE

Galatasaray, Futbol Federasyonu’nun şike yapan takımın küme düşmesini öngören Disiplin Talimatı’nın 58. maddesiyle ilgili alacağı kararlar öncesi TFF’ye ihtarname çekti. Sarı-Kırmızılılar, UEFA’nın muhtemel yaptırımı sonrası gelecek sezon Avrupa kupalarına katılamamalarından TFF’yi sorumlu tutacağını kaydetti. Başkan Ünal Aysal da çarpıcı açıklamalar yaptı.

Galatasaray ile Futbol Federasyonu arasında Futbol Disiplin Talimatı’nın 58. maddesi üzerinden devam eden sert tartışma tüm hızıyla sürüyor. 3 Temmuz’da başlatılan futbolda şike soruşturmasının ardından sürece sert bildirilerle yön vermeye çalışan Sarı-Kırmızılılar, Kulüpler Birliği’nin de katkısıyla söz konusu maddeyi değiştirme çabasına giren TFF’ye ihtarname çekti. Bu yıl şampiyonluk ipini göğüsleyip önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmeyi planlayan Cim Bom, Federasyon’un şikeye karışan kulüplere verilecek cezaları hafifletmesi halinde UEFA’nın Türk takımlarına ağır yaptırımlar uygulamasından endişe duyduğunu kaydetti.
 
Galatasaray, dünkü yönetim kurulu toplantısının ardından, haklarını hukuki açıdan koruyabilmek için TFF’ye sert çıktı. Kulüp avukatı Mahinur Dengiz’in çektiği ihtarnamede, "58. maddeyle ilgili alacağınız karar doğrultusunda UEFA, önümüzdeki yıllar için Türk takımlarını Avrupa kupalarından men ederse ve biz de bu sebepten dolayı kupalara katılma hakkımızı kaybedersek, bu durumun sorumlusu siz olursunuz." denildi.
 
AZİZ YILDIRIM’IN BAŞINA GELENLER, BENİM BAŞIMA GELSE TARAFTAR BENİ KAPIYA KOYARDI
 
Kanaltürk’te yayınlanan Telegol programına konuk olan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, TFF kararı sebebiyle önümüzdeki yıl yurtdışına çıkamazlarsa Mayıs ayında görevi bırakacağını söyledi. Aysal, "Bu şartlarda başkanlık yapamam. Benim projem Galatasaray’ı yurt dışına götürmek ve bu başarıyı devam ettirmek. Galatasaray yurtdışına çıkma alternatifini kaybederse proje düşer." dedi. 26 Ocak’taki Genel Kurul’da neyi oylayacaklarını bilmediklerini vurgulayan Ünal Aysal, TFF’nin dünkü toplantısının da hedefine ulaşmadığını savundu: "Geçtiğimiz cuma günü ciddi kararlar alınsaydı, ben ihtarname göndermeyecektim. UEFA’nın tavsiyelerini yazılı alsalar daha iyi olur. Aydınlar’ın UEFA ile görüşmesinde gerekeni yapacağını düşünüyorum." Aysal, "Galatasaray geçen sezon küme düşseydi ne olacaktı?" sorusuna ilginç bir cevap verdi: "Galatasaray, Fenerbahçe’den daha küçük takım mı? O zaman hepimiz batacak mıydık? Juventus düştü, ne oldu? Galatasaray da düşecekti ve geri gelecekti. Galatasaray küme düşse; bizim arkamızdan ağlayacaklar mıydı? Hayır." "Aziz Yıldırım’ın başına gelen şey sizin başınıza gelse, ne yapardınız?" sorusu üzerine Aysal şu ifadeleri kullandı: "Aynı şey benim başıma zor gelirdi. Büyük konuşmayalım ama ben bu mücadeleyi vermezdim. Kendimi, kulübümden soyutlardım. Kendi mücadelemi kendim verirdim." Aysal, Fenerbahçe taraftarının Yıldırım’ı desteklemesine de değindi: "Ben Aziz Yıldırım ile aynı durumda olsam; bizim taraftarımız bir iki gün beni yargılar, sonra yerime başka birinini gelmesini isterdi." Ünal Aysal, küme düşme konusuna da açıklık getirdi: "Lig 18 takımla oynanıyor. İki takım düşse, ikisi takım geliyor. Eksik maç oynanmayacak. Yayıncı kuruluş kendini sigorta ettirsin." 

ŞAKİRİ İÇİN 13 MİLYON EURO

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Basel’in Arnavut asıllı İsviçreli forveti Şakiri için resmî teklifte bulunduklarını söyledi. Tekliflerini ‘bonuslarla’ birlikte 13 milyon Euro’ya çıkarttıklarını kaydeden Aysal, "Baselli yöneticiler, birkaç yerden daha teklif aldıklarını ve onları değerlendirdikten sonra tekrar bize döneceğini iletti. Şakiri Türkiye’de oynamak istiyor." dedi. Belçika temsilcisi Anderlecht’te forma giyen Arjantinli forvet Matias Suarez için de girişimde bulunduklarını bildiren Aysal, "Anderlecht 20 milyon Euro vermezseniz sezon sonuna kadar satmam dedi. Suarez’in normal bedeli 3-4 milyon Euro." Aysal, Brezilya ekiplerinden Flamengo’da top koşturan Ronaldinho’ya da değindi: "Fatih Terim ‘takımın dengelerini bozabilir’ dedi. Ben bu karara saygı duydum." Ünal Aysal, Atletico Madrid’e giden eski futbolcuları Arda Turan’ın Galatasaray’dan ‘Bu kulüp’ diye bahsetmesini ‘sürç-i lisan’ olarak nitelendirdi.