“Aydınlar Belgeleri Biliyordu”

Futbol
Son günlerin en çok tartışılan ismi olan TFF Hukuk Kurulu Başkanı İlhan Helvacı, hakkında çıkan iddialara açıklık getirdi. Helvacı, "Hukuka aykırı birşey yaptığımı düşünmediğimden istifa etmeyi d...
EMOJİLE

Son günlerin en çok tartışılan ismi olan TFF Hukuk Kurulu Başkanı İlhan Helvacı, hakkında çıkan iddialara açıklık getirdi.

Helvacı, "Hukuka aykırı birşey yaptığımı düşünmediğimden istifa etmeyi de düşünmüyorum" dedi.

CNN Türk’te yayınlanan ‘5N 1K’ programına katılan İlhan Helvacı’nın yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

"Ben hukuka ve ahlaka bir şey yaptığımın inancında değilim. Eğer TFF’nin benim verdiğim hukuk danışmanlığı hizmetinden şikayeti varsa beni görevden alacaklarını söyleyebilirler. Bu defter de bu şekilde kapanır gider. Hüsnü Güreli vekil olarak başkanlığını sürdürüyor. İcra Kurulu karar alıp beni görevimden men edebilir.Objektiflikten uzak bir davranış sergilemedim. Hukuka aykırı bir şey yaptığımı düşünmediğimden istifa etmeyi düşünmüyorum. Görevimden men edilinceye kadar istifa etmeyeceğim.
Hiçbir belgeyi saklamadım. TFF’nin bir hukuk departmanı var. Bu departmanda 5-9 çalışan görevli arkadaşlar var. Bu arkadaşların görevi hukuka gelen belgeleri hazırlamak, bana danışmak ve gereken stratejiyi birlikte planlamak. Mehmet Ali Aydınlar 6 Eylül ve 3 Kasım’daki belgelerin kendisine gelmediğini söyledi. Galiba yorgunluk anında bu açıklamayı yaptı. 3 Kasım’daki belge UEFA’nın cevap dilekçesi. Bu UEFA dilekçesi kimi ilgilendirir? Bu belge bize 14 Kasım’da geliyor. Bu belge 75 sayfalık İngilizce bir metin. Bu metinde UEFA cevap metni ve o meşhur Cornu’nun açıklamaları yer alıyor. Mehmet Ali Aydınlar’dan bir şey saklamadım, kendisine bu belgeleri sundum.

Mehmet Ali Aydınlar yalan söylüyor dersem çok ayıp etmiş olurum. Böyle bir şey söylemem. Bütün belgeleri versem okuyabilecek mi? Başkana istifa etmeden 1-2 dakika önce mail attım. Arkasından bir telefon çaldı. Başkanım sandım. Arayan bir gazeteciydi. Geçmiş olsun dediler. Hayırdır dedim. Aydınlar, Arıboğan ve Gümüşdağ istifa etti dediler. Ben de oradan öğrendim. Aydınlar’ın kendisinden bir şey gizlemedik.

Mehmet Ali Aydınlar adeta UEFA’nın kendisine ihanet ettiğine inandı. Bizim UEFA’nın savunmasına karşı yapacağımız bir şey yok. 6 Eylül tarihli UEFA’nın cevap dilekçesinin İngilizce metnini Mehmet Ali Aydınlar’a verdiğimizi hatırlamıyorum. Aydınlar hatalı bir süreç geçirdi. Ben ve arkadaşlarım hata yapmadı. Bu durumda kırılan kesim biz olduk. Aydınlar’ın bu ifadeleriyle bizi ortaya atmış oldu. Mehmet Ali Aydınlar sabredemedi. Eğer bir ki dakika daha bekleseydi ve o maili okusaydı bu noktalara gelmezdi.

Cornu’ya dava açmak Türk futboluna zarar verir. Cornu yanlış ifade etmiş olabilir. Yabancı dilde ayrımlar olabilir. Cornu’ya Etik Kurulu’ndan bahsedilmedi. O dönemde gazetelerde çıkan haberler söylendi. O yemek esnasında çevirmenliği ben yaptım. Bizim görevimiz o gün basında çıkan haberleri ona iletmekti. Biz zaten yapmasaydık da UEFA bunlardan haberdardı. Galatasaray’a karşı sempatim var. Ama biz bir davayı düşünürken başka bir şey düşünmeyiz sadece adaleti düşünürüz. Hiçbir şekilde adaletsiz bir şey yapmadım. "

Sabah