Aysal’dan Fener’e Sağduyu Çağrısı

Futbol
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, son günlerde Fenerbahçeli yöneticilerin kendilerine yönelik eleştirilerinin iki kulübe de fayda getirmeyeceğini söyledi. Yaptıkları bütün transfer çalışmalarında etik d...
EMOJİLE

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, son günlerde Fenerbahçeli yöneticilerin kendilerine yönelik eleştirilerinin iki kulübe de fayda getirmeyeceğini söyledi. Yaptıkları bütün transfer çalışmalarında etik davrandıklarının altını çizen Başkan Aysal, Kulüpler Birliği toplantılarında savundukları fikirleri her platformda da çekinmeden dile getirdiklerini vurguladı.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçeli yöneticilerin transfer politikalarına yönelik yaptığı eleştirilerin iki kulüp arasında sürtüşme çıkarmaya yönelik olduğunu söyledi. Türk Telekom Arena’da özel olarak inşa edilen GS Store mağazasının açılışını gerçekleştiren Başkan Ünal Aysal, "Kulüpler ve yöneticiler arasında itişmeler olabilir ama bizim prensibimiz bu değil. Bu tür beyanatlar iki kulübe de fayda sağlamaz." dedi.

Sarı-Lacivertli kulübün yöneticilerinden Abdullah Kiğılı’nın ardından Cihan Kamer’in de, "Galatasaray her maçtan önce rakip takımın en iyi oyuncularına transfer teklifinde bulunuyor. Bu hiç etik değil." sözlerini değerlendiren Aysal, "Açıklamayı yapan arkadaşların insafına bırakıyorum. Bizim yaptığımız bütün hareketler; hesaplı, kitaplı, planlı ve etiktir. Buna etik hareket demeyen şahısların, kendilerini bir iki defa gözden geçirmesi lazım. Katiyetle katılmıyorum. G.Saray ile F.Bahçe arasında bu tür sürtüşme çıkarmaya çalışan arkadaşlar hata ediyorlar." şeklinde konuştu.

Başkan Ünal Aysal, Fenerbahçeli yöneticilerinin, Kulüpler Birliği toplantısından sonra Sarı-Kırmızılı yöneticilerin farklı açıklamalar yaptığı şeklindeki eleştirilere de değinerek, "Bizim görüşlerimizde en ufak bir değişiklik, bir santim bile sapma olmadı. Bugün de aynı ifadelerle devam ediyoruz. Bir tane doğru vardır, 10 tane yoktur." açıklamasını yaptı.

Gaziantep’te organize edilen birlik yemeğinde Sarı-Kırmızılı yöneticilerin iki farklı mekânda bir araya gelmelerini değerlendiren Aysal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tamamen yanlış anlaşılmadan kaynaklandı. Bazen hepimizin başına geliyor. Taksim’de randevu veriyorsunuz, arkadaşınız Mecidiyeköy’de bekliyor. Böyle bir olay olmuş. Büyütmenin faydası yok. Ben hiç önemsemedim, siz de önemsemeyin. Zaman zaman çıkan sorunlar da genç yöneticilerimizin kulübe daha fazla hizmet aşkından kaynaklanıyor. Bunun için yöneticilere gerekli tavsiyelerde bulunuyorum."

Demirören sözünü tutsun.

Arena’daki GS Store mağazasının açılışını yapan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören’e mesaj yolladı. Aysal, "Demirören’in TFF Genel Kurulu’nda kendisinin çıkıp açıkladığı bir gerçek var. ‘Federasyon başkanı çekilsin, ben de istifa edeyim. Hepimiz birlikte güven tazeleyelim.’ dedi. Şimdi Federasyon başkanı çekildi, biz Kulüpler Birliği başkanının da sözünü tutmasını bekledik. Bu söz tutulmayınca Adnan Öztürk hatırlatma yaptı." diye konuştu.