Ve Aziz Yıldırım konuşuyor

Futbol
”Futbolda şike” iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 16’sı tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 12’nci duruşması baş...
EMOJİLE

”Futbolda şike” iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 16’sı tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 12’nci duruşması başladı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda faaliyet gösteren İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan’ın da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık Abdullah Eker, rahatsız olduğu gerekçesiyle duruşmaya gelmedi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, eski futbolcu Cemil Turan, Alaeddin Yıldırım, Serkan Acar, Mehmet Yenice ve Yavuz Ağırgöl’ün de aralarında bulunduğu 10 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

İddianamede ”Müşteki” sıfatıyla yer alan Turgay Demircan, duruşmada verdiği ifadede, ”Soruşturma sürecinde emniyete çağırdılar. İki gizli tanık iş yerimin yağmalandığını söylemiş. Ben de böyle bir şey olmadığını söyledim. ‘Şikayetçi misin?’ dediler. Şeker hastasıyım, yakın gözlüğüm de yanımda yoktu. Bu şekilde bana imza attırdılar ve gönderdiler. Sonradan öğrendim ki söylediklerimi de yazmamışlar oraya. Bu nedenle emniyetteki ifademi kabul etmiyorum” dedi.

Demircan’ın ifade vermesinin ardından duruşmaya, tutuklu sanık Olgun Peker’in ek savunmasının alınmasıyla devam ediliyor.

Bu arada, duruşma nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı’nın içinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salona önceki duruşmalarda olduğu gibi sadece ana bloktan giriş sağlandı. Salona giden diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.

12. DURUŞMANIN AYRINTILARI

Aziz Yıldırım: Bu davada esas Trabzonspor yargılanmalı, biz onlara ilave olmalıydık.

Aziz Yıldırım: İddianame’yi yapanlarla Tahir Kıran’ın ilişkileri araştırılırsa o zaman herşey daha anlaşılır olacak."
Aziz Yıldırım: Organize şubeden dün mahkeme salonunda 6-7 polis vardı.Hala takip ediliyoruz.
Aziz Yıldırım: Biz oyuncularımıza 12 milyon euro prim dağıttık. Bankadan gelen tüm paraları futbolculara dağıttık.
Aziz Yıldırım: Şike parayla yapldığına göre ve ortada para yoksa. Şike nerde?
Mahkemeye ara verildi.
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci: Bu dava basının ilgisi dışında bizim için sıradan bir dava, siz de sıradan bir sanıksınız.
Aziz Yıldırım: Serkan Çalık falan hep ekranlarda dedi "Biz Trabzon için oynadık" diye. Biz bunlarla nasıl şike yapacağız, ortaya çıkmaz mı?
Aziz Yıldırım: Sitemimiz bizi buraya getirenleredir. Şike yapılmadığı açıktır. Bu bir şike değildir
Aziz Yıldırım: Tapelerde geçen 3 tarla maçla ilgili bir şey değil. Sadece bir dilek.
Aziz Yıldırım: Biz İlhan Cavcav’a teşvik girişimlerini söyledik, hatta bazı yazılı da gönderdik. Gençlerbirliği ile oynayacağımız maç öncesinde Cavcav’ı Trabzonspor’un faaliyetleriyle ilgili uyardık. O, bize bir şey olmaz dedi.
Aziz Yıldırım: Teşvik primi verdiğimiz iddaa ediliyor. Karşımızda hiç kimse yok. Kendi kendimize mi teşvik verdik. Bu dava Fenerbahçe davası.
Aziz Yıldırım: Gençlerbirliği – Trabzonspor maçı. Mahmut Boz’un adı geçiyor. E peki neden benim maçında adı geçmiyor. Adam bulamadıkları için isim yazıyorlar.
Aziz Yıldırım: Her tapeye cevap verebilirim, bu operasyon Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım için yapılmıştır..
Aziz Yıldırım: Orhan Şam şike yapmış olsa; böyle bir oyuncuyu transfer eder miyiz?
Aziz Yıldırım: Kendi sahamızda Trabzonspor’u yendik , puan farkı azaldı ve bu operasyon için düğmeye basıldı.
Aziz Yıldırım: 3 tarla maçla ilgili değil. Eyüp Sultan’a kurban kestirmeye gidiyorduk. Deplasmandaysak Tamer Bey kestirirdi.
Aziz Yıldırım: Serdar Kulbilge ile herhangi bir iletişimimiz olmamıştır
Aziz Yıldırım: Bayan Voleybolcularımızın buraya gelmesine izin verdiğiniz için teşekkür ederim.
Aziz Yıldırım: Mehmet Topuz’un transferini önce kendi kulübüyle anlaştık. Şimdi bir maç oynatmayıp ertesi gün transfer yapanlar var. Onlar dışarıda.
Aziz Yıldırım: Mehmet Şen’in geleceğinden , maçtan önceki gece 21:50’de haberi oldu İlhan Ekşioğlu’nun. Nasıl şike yapacak ?
Aziz Yıldırım: Galatasaray bütün transferlerini maçlarından önce yapıyor biz öyle bir şey yapmadık. Galatasaray’ın aksine biz Emenike ve Sezer’i sezon sonu aldık.
Aziz Yıldırım: Ne zaman Kayseri’yi Manisa’yı yendik soruşturma başladı.
Aziz Yıldırım: Türkiyede futbolcular en az 1 milyon dolar kazanıyorlar. 50 bine maç satar mı?
Aziz Yıldırım: Şike yapsanız alacağınızdan vazgeçer misiniz?
Aziz Yıldırım: "Bu şike davası olsa farklı konuşurduk. Bu şike davası değildir."
 

Sabah