Galatasaray’ın Şike Eylemine Polis Müdahalesi

Futbol
Galatasaray Kulübü, Taksim’deki protesto yürüyüşünü resmi siteden duyurmuştu ancak valilikten ‘izin vermeyiz’ yanıtı geldi Galatasaray taraftarlarının, Türkiye Futbol FederasyonuR...
EMOJİLE

Galatasaray Kulübü, Taksim’deki protesto yürüyüşünü resmi siteden duyurmuştu ancak valilikten ‘izin vermeyiz’ yanıtı geldi

Galatasaray taraftarlarının, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) şike ve teşvik iddialarına yönelik aldığı kararları protesto için düzenleyeceği yürüyüşe valilikten izin çıkmadı. Kararı tepki gösteren taraftarlar Galatasaray Lisesi önünden Taksim’e doğru yürüyüşe başladı ancak eyleme polis müdahale etti.

Valilik: Taraftarlar eyleme katılmasın
 
Bugün saat 16.00’da Galatasaray taraftarlarının Galatasaray Lisesi önünden Taksim’e doğru yapacakları yürüyüşle ilgili bir açıklama yapan İstanbul Valiliği, taraftarlara bu yürüyüşe katılmama çağrısında bulundu.
 
Galatasaraylı taraftar sitelerinden yapılan çağrıya rağmen kendilerine resmi bir başvuru olmadığını vurgulayan valilik, "Yapılan çağrının 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Kanuna aykırı olduğu ve kamu düzenini sarsıcı bir nitelik taşıması nedeniyle söz konusu yürüyüşe, Emniyet güçlerimizce izin verilmeyecektir" açıklamasında bulundu.
 
Valilik uyarısını şu sözlerle bitirdi: "Galatasaray Kulübümüzün değerli taraftarlarının yasal olmayan bu çağrıya katılmamalarını ve kanuna aykırı olan bu eyleme itibar etmemeleri uygun olacaktır."

Taraftarlar yürüyüşe geçti

İstanbul Valiliği taraftarlara yürüyüşe katılmama çağrısında bulunsa da Galatasaray taraftarları Galatasaray Lisesi önünden Taksim’e doğru yapacakları yürüyüşe başladılar.
 
Ancak Federasyon’u protesto için yürüyüş yapmak isteyen Galatasaraylı taraftarlara polis müdahale etti.

T24