Fenerbahçe’de tarihi kongre başladı

Futbol
Futbolda şike iddialarına yönelik davada tutuklu bulunan Başkan Aziz Yıldırım aday olmasına rağmen kongrede bulunamayacak. Fenerbahçe Kulübü’nün olağan seçimli genel kurul toplantısı bugün yapıl...
EMOJİLE

Futbolda şike iddialarına yönelik davada tutuklu bulunan Başkan Aziz Yıldırım aday olmasına rağmen kongrede bulunamayacak.

Fenerbahçe Kulübü’nün olağan seçimli genel kurul toplantısı bugün yapılacak. 3 Temmuz 2011’de başlatılan soruşturmanın ardından açılan "Futbolda şike" iddialarına yönelik davada tutuklu yargılanan Başkan Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe camiası için bugün oldukça farklı bir kongre gerçekleşecek.

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’da çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilecek kongre bugün saat 10.30’da başlayacak. Kongrenin ilk gününde faaliyet raporları ve mali konular görüşülerek, 2012 yılı için hazırlanan 144 milyon 500 bin liralık bütçe tasarısı onaya sunulacak. Aziz Yıldırım’ın yeniden aday olduğu kongrede, yarın yapılacak başkanlık seçiminde, adaylığını açıklayan kongre üyesi Murat Çelikel de yarışacak. Yaklaşık 15 bin üyesi bulunan sarı-lacivertli kulüpte kongreye, aidatlarını yatıran 11 bin 653 üyenin katılma hakkının bulunduğu öğrenildi.

2 kez istifa etmişti

Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulüpte 10. kongresini geçirecek. Sarı-lacivertli kulübe ilk kez 15 Şubat 1998’de başkan seçilen Yıldırım, geçen 14 yılı aşkın sürede 9 kongrede başkan oldu. Aziz Yıldırım, bugüne dek 6 olağan, 3 olağanüstü genel kurul toplantısı olmak üzere 9 kongrenin 6’sına tek aday olarak girdi. Başkanlık dönemi içinde 2 kez istifa eden Yıldırım, camiadan gelen baskılarla yeniden aday olup olağanüstü genel kurullarda güven tazeledi.

Genel kurulun gündeminde, kulübün iştiraklerinden Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin sermayesinin, daha önce halka arz edilen yüzde 15 hissesinden ayrı olarak yeniden yüzde 15’e kadar hissenin halka arzı hakkında görüşmeler yapılması ve yeni oluşacak yönetim kuruluna yetki verilmesi konusu da yer alıyor. Toplantının ilk günü, sandık kurulları başkanları ve üyelerinin seçimi ile tamamlanacak.

TARİHE GEÇECEK

Yeniden başkan adayı olan Aziz Yıldırım, seçilmesi durumunda, yeni görev süresinin 2. yılında kulüp tarihine geçecek. Sarı-lacivertli kulüpte 14 yılı aşan bir süredir başkanlık görevine devam eden Yıldırım, 16 yıl ile şu anda Fenerbahçe tarihinin en uzun süre görev yapan başkanı unvanına sahip Şükrü Saracoğlu’nu geride bırakacak.

Yıldırım, kendi döneminde yeniden inşa ettirdiği Fenerbahçe Stadı’na adını verdikleri Şükrü Saracoğlu’nun 16 yıllık rekorunu eline geçirecek.

Kazandırdığı tesisler ve kulübün ulaştığı mali büyüklükle Fenerbahçe tarihine damgasını vuran Yıldırım, Saracoğlu gibi başkanlık görevini uzun yıllar ara vermeden sürdürmüş olacak.

83 yönetici değiştirdi

Yıldırım’ın, 14 yılı aşan görev süresinde yönetim kurulu listelerine 83 isim dahil oldu. Fenerbahçe’ye başkan seçildiği 15 Şubat 1998’de, Vefa Küçük’ün yönetim kurulu listesi kazandığı için 4 ay rakibinin kadrosuyla görev yapan Yıldırım, 14 Haziran 1998’den itibaren bu kez kendi oluşturduğu yönetimle çalışmaya başladı.
Yıldırım’ın görev yaptığı son yönetim kurulundaki başkan vekili Nihat Özdemir ve yedek üye Ünal Uzun, 13-14 Haziran 1998’de ilk kez kendi oluşturduğu yönetim kurulunda yer alıp bugüne kadar Yıldırım’ı yalnız bırakmadı.

Küçük’ten büyük destek

Eski yöneticisi Vefa Küçük, Aziz Yıldırım’ın yeniden kulüp başkanı seçilmesinin ayrı bir öneminin ve manasının olacağını ifade etti. Camianın birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğuna vurgu yapan Küçük, "Fenerbahçelilik 3 Temmuz’da başlıyor. 3 Temmuz’dan sonraki süreçte, gerçek Fenerbahçelilik, davaya sahip çıkma o zaman başladı. 3 Temmuz’dan önce herkes Fenerbahçeli. Ama 3 Temmuz’dan sonra gerçek Fenerbahçelilerin kim olduğu ortaya çıktı. Bunlardan biri de benim" dedi.

Haber 7