F. Bahçe için kader haftası!..

Futbol
Atilla Türker’in haberi Tahkim Kurulu perşembe günü de alacağı bu nihai kararları UEFA’ya bildirecek. Aziz Yıldırım’ın 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına yarın devam edi...
EMOJİLE

Atilla Türker’in haberi

Tahkim Kurulu perşembe günü de alacağı bu nihai kararları UEFA’ya bildirecek. Aziz Yıldırım’ın 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına yarın devam edilecek; duruşmada Yıldırım’ın, Sadri Şener ve Nevzat Şakar ile çapraz sorgusu yapılacak.

Fenerbahçe için nefesleri kesecek bir hafta başlıyor. Bu hafta içerisinde Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu ve 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yanı sıra UEFA Disiplin Kurulu’ndan çıkacak kararlar Sarı-Lacivertli kulübün kaderini belirleyecek.

Tahkim Kurulu’nun bugünkü toplantısında İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu’nun sözlü savunması alınacak. Disiplin Kurulu’nun 3 yıl ceza verdiği Ekşioğlu ile 1 yıl ceza alan Mosturoğlu savunmalarını yapıp af kararının çıkmasını bekleyecek. Tahkim Kurulu’nun perşembe günkü toplantısında Ekşioğlu ve Mosturoğlu’nun yanı sıra İbrahim Akın’ın 3 yıllık cezasını da kaldırabileceği öne sürüldü.

Şike soruşturmasıyla ilgili Tahkim Kurulu’ndan çıkacak kararlar, ertesi günü UEFA’ya bildirilecek. UEFA Disiplin Kurulu da bir hafta sonra kararını verecek.

TAHLİYE BEKLENİYOR
Ekşioğlu, Mosturoğlu ve Akın’ın cezasının kalkmaması halinde UEFA nezdindeki sıkıntının devam edeceği belirtildi. Aynı kulüpten iki yöneticinin ceza almasının çok olumsuz bir tablo olduğunun altını çizen yetkililer, Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’ndan cezaların kalkması ile bu olumsuzluğun giderilebileceğini vurguladılar.

Bu arada 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaya yarın yeniden devam edilecek. Mahkemenin cuma günkü toplantısında tahliye kararı çıkabileceği öne sürüldü. Yarınki duruşmada Aziz Yıldırım, Sadri Şener ve Nevzat Şakar’ın çapraz sorguya alınacağı kaydedildi. İddianameyi hazırlayan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’in de çapraz sorguda yer alacağı ifade edildi.

Habertürk