Aziz Yıldırım tahliye mi oluyor?

Futbol
Fenerbahçe camiasında Mahkeme Başkanı Ekinci’nin dünkü açıklamaları tahliye umudu yarattı. Aziz Yıldırım’ın sağlık sorunları nedeniyle de tahliye olacağı beklentisi yüksek… "Fut...
EMOJİLE

Fenerbahçe camiasında Mahkeme Başkanı Ekinci’nin dünkü açıklamaları tahliye umudu yarattı. Aziz Yıldırım’ın sağlık sorunları nedeniyle de tahliye olacağı beklentisi yüksek…

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 9’u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 19. duruşması bugün görülüyor.

Sanıkların çapraz sorgularının ardından tahliye talepleri alınacak. Duruşma savcısının, esasa ilişkin mütalaasını vermesi bekleniyor.

Mahkeme, çapraz sorguları bugün tamamlayacak ve tahliye taleplerini değerlendirecek. Savcı Ermertcan ın da esasa ilişkin mütalaasını vermesi bekleniyor. Mütalaa bugün verilirse, dava bir ayda biter. Mahkeme başkanı, ‘Gecikmiş adalet, adalet değil. Biz de bir an önce davayı sonlandırmak istiyoruz’ dedi.

Çağlayan’daki İstanbul Adliye Sarayı’nda görülen davaya bakan Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci, tüm Türkiye’nin heyecanla takip ettiği davanın geleceğine ilişkin kısa ama önemli açıklamalar yaptı. Dünkü duruşmada Mehmet Ekinci, yargılamayı bir an önce bitirmek için ellerin den gelen her şeyi yaptıklarını söyledi.
 
DAVA BiTMELi, MAĞDURLAR VAR!..
 DURUŞMA sırasında F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Trabzonspor Kulübü avukatlarının karşılıklı konuşmaya başlamaları üzerine araya giren Mehmet Ekinci, ‘Amacımız hızlı olmak. Gecikmiş adalet, adalet değil. Bir an önce davayı sonlandırmak istiyoruz. Tutuklular var, insanlar mağdur oluyor. Biz de başka dosyalara da bakıyoruz, bununla da ilgileniyoruz. Bir an önce bitirmek istiyoruz” diyerek, düşüncesini açıkça ortaya koydu.

MHP Milletvekili Lütfü Türkkan: Aziz Yıldırım sağlık nedenleriyle tahliye edilmek istemiyor

MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan ile eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen, ”Futbolda şike” iddialarına ilişkin dava kapsamında tutuklu olan ve rahatsızlığı nedeniyle hastanede bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti.

Aziz Yıldırım’ın tedavi altında bulunduğu Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ayrı zamanlarda gelen milletvekili Lütfü Türkkan ile eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen, Yıldırım’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Hastaneden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkkan, Aziz Yıldırım’ın doktorlarıyla görüştüğünü, Yıldırım’ın enzimlerinin bozulduğunu, şekerinin 400’lere kadar yükseldiğini öğrendiğini kaydetti.

Sağlık sorunlarına rağmen Yıldırım’ın moralinin yerinde olduğunu, sağlık nedenleriyle tahliye edilmek istemediğini belirten Türkkan, ”Aziz Yıldırım belirli bir yaş sınırını geçmiş ve ismi Türkiye’ye mal olmuş bir kişidir. Yaş sebebiyle, sağlık sebebiyle içeride tutuklu kalmasının olumsuz olacağını düşüyorum. Mahkeme heyetinin, hakimlerin, savcıların da bunu dikkate alarak hayırlı karar vereceğine inanıyorum” dedi.

Rıdvan Dilmen de hastaneden ayrılırken basın mensuplarının soruları üzerine, Yıldırım’ın şekerinin yüksek olduğunu, tahlillerinin sürdüğünü ifade etti.

YILDIRIM’IN DOKTORU: ÖLÜM RİSKİ VAR

"Futbolda şike" iddiaları üzerine açılan davada Aziz Yıldırım’ın doktoru Serdar Erkan tanık olarak dinlenildi. Üroloji uzmanı olduğunu belirten doktor Erkan, “ Pankreas intihabı nedeniyle hastaneye yattı. Pankreas değerleri yüksek şu an. İç kulaktan ya da beyinden kaynaklanan denge sorunu var" dedi. Aziz Yıldırım’ın avukatı Şeref Dede, “Cezaevinde yaşamını devam ettirebilir mi Aziz Yıldırım? Ölüm riski ne kadar?" diye sorması üzerine doktor Erkan, “Pankreas intihabı değerleri yüksek olan kişi hastane de olmalı. Bu ölümcül bir hastalık zaten. Hastane dışında kalmaması gerekir. Ölüm riski altındadır. Aziz Yıldırım’ın cezaevinde, pazartesiden cumaya kadar yüzde 20 ölüm riski bulunmaktadır" diye cevap verdi.

Milliyet