Ünal Aysal”dan Transfer Açıklaması

Futbol
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, mutlaka yıldız transfer yapacaklarını belirtirken, transferde acele davranmadıklarını, en iyi oyuncuları alabilmek için çalıştıklarını söyledi. Galatasaray Kulüb...
EMOJİLE

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, mutlaka yıldız transfer yapacaklarını belirtirken, transferde acele davranmadıklarını, en iyi oyuncuları alabilmek için çalıştıklarını söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, mutlaka yıldız transfer yapacaklarını belirtirken, transferde acele davranmadıklarını, en iyi oyuncuları alabilmek için çalıştıklarını söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, mutlaka yıldız transfer yapacaklarını belirtirken, transferde acele davranmadıklarını, en iyi oyuncuları alabilmek için çalıştıklarını söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirilen Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran

Ünal Aysal, Burak Yılmaz ve Amrabat transferinden, Diego Milito ve Demba Ba isimlerine kadar birçok konuda değerlendirmede bulundu. 25 Haziran’a kadar transferlerin tamamlamak istediklerini kaydeden Aysal, "Bu yönde çalışmalar yapılıyor ama fazla aceleci değiliz. Bu dönemde oynanan maçlarda her gün, izlediğimiz oyunculardan daha iyisini görme imkanına da sahip oluyoruz. Galatasaray en iyisiyle yetinmek zorunda. Hedeflerimiz büyük. Hedefimiz, Avrupa’da kalıcı olmak, sürekli başarıyı yakalamak. Bunun için de kalıcı, yaş ortalaması düşük, dinamik bir takım kurgulamaya çalışıyoruz" dedi.

Kombine biletlere taraftarların gösterdiği ilginin ardından yıldız transfer olup olmayacağının sorulması üzerine ise, "Yıldız transferlerimiz olacak. Bu kaçınılmaz bir şey. Her takımın yıldızları olur. Bizim takımımızın yıldızları var ama başka yıldızları da olmak zorunda. Takım derinliğini oluşturmaya çalışıyoruz. Geçen sene şanslıydık, sadece ligde oynadık. Türkiye Kupası’nda yarı yolda kaldık. Bu sene 3 kulvarda oynamak zorundayız ve hepsi için de yeterli insan gücümüzü, enerjimizi hazır tutmamız gerekiyor. Takımdaki kaliteli oyuncu sayısının artması lazım" diye cevap verdi.

Trabzonspor’un golcü futbolcusu Burak Yılmaz ve Kayserisporlu Amrabat’la ilgili soruları da cevaplandıran Başkan Ünal Aysal, "Gol kralı olmuş bir forvete tüm takımların talip olması gerekir. Buna Galatasaray da dahil. İnkar etmenin gereği yok ancak biz bundan evvel de etik olarak kendi kurallarımızı tekrarladık. Trabzonspor’un vermediği, en azından Galatasaray’a vermek istemediği bir oyuncuya talip olmak bizim için zor. Reddedilmeyi sevmeyiz, Galatasaray’a reddedilmek de yakışmaz. Amrabat için de şahsi hiçbir girişimim olmadı. Kayserispor’un satmak istemediği bir oyuncuya talip olmam. Satmak isterlerse talip oluruz. İyi bir oyuncu ve Galatasaray’a da uyabileceğini tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Transferde adı geçen Diego Milito ve Demba Ba isimleriyle ilgili olarak ise Aysal, "Her iki futbolcu da çok iyi oyuncu ama Milito’nun biraz yaşı ilerlemiş gibi geliyor bize. İyi etüt edilmesi lazım. Teknik kadrolarımız inceler. Onlardan bana bir öneri gelirse olumlu değerlendiririm ama bugüne kadar her iki oyuncu için de teknik ekibimizden bir istek gelmedi’" açıklamasını yaptı.

Kulüpler Birliği’ne Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal’ın başkan olarak seçilmesi üzerine çıkan tartışmalara da açıklık getiren Ünal Aysal, şunları söyledi:

"Basında gördüğüm kadarıyla konu yanlış ele alındı. Dünkü toplantıda kapalı bir oylama yapıldı. Büyük takımların 4’ü de aşağı yukarı aynı doğrultuda hareket etti. Hepimiz aynı görüşteydik. Orası demokratik bir seçim ve 18 takım oy veriyor. Halil Ünal, çoğunlukla başkan seçildi. Bu görevi yapabilmek için deneyimi ve kişiliği müsait. Yanlış bir seçim olmadı. Önemli olan kimin seçildiği değil. O göreve gelen başkanlar 1 seneliğine seçiliyor. Kulüpler Birliği, bir kasa, bir masa çalışan bir sistem. Dün orada da anlattım, bu kurumun içini doldurmak lazım. Dünyada benzer kuruluşlar, federasyonlarla beraber el ele çalışan ve kendi içinde yapısı itibarıyla federasyonun görevlerinin büyük bir kısmını icra eden, ağırlığı olan kurumlar. Bizde Kulüpler Birliği sadece parayı paylaşan bir kurum görüntüsünde ve bu yanlış. Süratle onarılması ve düzeltilmesi lazım. Dün bir öneri getirdik, bir arkadaşımız 20 dakikalık sunum yaptı, dünyada nasıl çalışmalar olduğunu ve organizasyon yapılarını anlattı. Kulüplerden destek gördük. İnşallah başkanımız başarılı olur ve kurum, gelecek sene yeni bir yapı içinde Türk futboluna dışarıdaki yapılara paralel hizmet verebilecek düzeye gelir"

Galatasaray Kulübü Başkanlığı’nda 1 yılını doldurduğunu ve artık acemiliğini attığını ifade eden Ünal Aysal, "Birinci senemi doldurdum. Bu dönemde şunu öğrendim ki, basını ve taraftarımızı dinleyeceğiz ama kararı biz alacağız. Çünkü alınan kararın realitesini biz yaşıyoruz. Yöneltilen tüm eleştirileri de saygıyla karşılıyoruz" dedi.

Galatasaray Medical Park Basketbol Takımı Başantrenörü Oktay Mahmuti ile

yolların ayrıldığı yönündeki haberlerle ilgili olarak ise Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, "Bu konuda önümüzdeki hafta bir açıklama yapabiliriz. Zaten bir anlaşmamız var. Yeni bir anlaşma yapmıyoruz. Kendisiyle 2 + 2 yıl olarak daha önce yapılan anlaşma var. Ama bu önümüzdeki 2 senelik dönem, anlaşmaya göre antrenörlük değil, sportif direktörlük. Şu anda konuştuğumuz; antrenör olarak da kalması yönünde bunu değiştirelim mi konusu. Şartların hocaya ve bize uyması lazım. Kimse kimseyi istemiyor diye bir şey yok. Oktay Mahmuti değerli bir hoca" ifadelerini kullandı.

haber73.com