Benim için Trabzon defteri kapanmadı

Futbol
Florya Metin Oktay Tesisleri’nde Pınar Argun’un sorularını yanıtlayan Burak, sarı kırmızılı formayla hedeflerini anlatırken iddialı açıklamalar yaptı. Milli yıldız, Galatasaray’ın ke...
EMOJİLE

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde Pınar Argun’un sorularını yanıtlayan Burak, sarı kırmızılı formayla hedeflerini anlatırken iddialı açıklamalar yaptı. Milli yıldız, Galatasaray’ın kendisi için bir basamak olmadığını da sözlerine ekledi.

"Galatasaray’a geldiğim için çok mutluyum" diyen Burak Yılmaz, transfer sürecinde çok stres yaşadığnı belirtirken "Ancak sonunda benim istediğim olduğu için çok mutluyum. Belki de ilk defa bu kadar çok istenildiğim bir yere geldim" dedi. Selçuk İnan’ın transferindeki etkisinin büyük olduğunu açıklayan milli oyuncu, önemli isimlerle birlikte oynayacağı için mutlu olduğunu söyledi.

"SERGEN ABİ KADAR İYİ DEĞİLİM"

4 büyüklerde oynayan 2. futbolcu olarak tarihe geçen Burak, bu durumdan gurur duyduğunu söylerken "Sergen abiden sonra bu noktaya yükselen 2. futbolcu oldum. Ama ben Sergen abi kadar iyi değilim. Yine de onun ünvanına eriştiğim için mutluyum" dedi.

"BENİM İÇİN TRABZON DEFTERİ KAPANMADI"

Eski kulübü Trabzonspor ile arasındaki küskünlük hakkında da son kez konuşan Burak Yılmaz, "Bu konuyla ilgili son kez burada konuşacağım. Beni hayallerime en çok yaklaştıran takım Trabzonspor’dur. Kendilerine edebeleceğim tek şey teşekürdür. Hepsine teşekkür ediyorum. Trabzonspor’dan ‘Burak defteri kapandı’ açıklaması yapılmış. Onlar için öyle olabilir ama benim için Trabzon defteri kapanmadı. Orada çok iyi dostluklarım var. Trabzonspor benim için hep çok özel olacak" şeklinde konuştu.

"GALATASARAY BASAMAK DEĞİL"

Sarı kırmızılı forma altında hedeflerini de anlatan Burak Yılmaz, "Galatasaray’ı basamak olarak görmek değil de, burada uzun süre oynamış bir futbolcu olmak istiyorum. Hedefim bundan sonra kazanacağımız kupalarda yardımcı olmak. Şampiyonlar Ligi’nde 2000 yılından daha yüksek konumlara gelebiliriz" dedi.

İdolünün Hakan Şükür olduğunu açıklayan Burak Yılmaz, "Onun mevkisinde burada oynamak bana gurur veriyor. Onun gittiği yoldan gittiğimi düşünüyorum. Belki onun başarılarını yakalayamayabilirim. Ama onun izinden gideceğime eminim" ifadelerini kullandı.

"HER YIL 30-35 GOL ATAMAM"

Geçen sezon attığı 33 golle gol kralı olan Burak, bu sezonki gol sayısını ise tahmin edemeyeceğini söyledi. Kendisinden beklentilerin farkında olduğunu belirten milli oyuncu, "Atabildiğim kadar gol atmak istiyorum. Sonuçta ben bir forvet oyuncusuyum. Gol bizim mevkii için en önemli unsur. Belki herkes benden 30-35 gol bekliyor ama bu her sezon olamaz. Ama ben geçen sene attığım gol sayısına ulaşmak için her şeyi yapacağım" diye konuştu.

"REKABETE HAZIRIM"

Sarı kırmızlı oyuncu, takımda bir çok önemli golcünün bulunduğunu belirtirken "Forvetteki rekabete gelirsek; onlarla birlikte idman yapmak bile bana bir şeyler öğretiyor. Onlar benim için büyük bir şans. Çok tatlı bir rekabet olacak. Ben de açıkçası bu rekabete hazırım. Forma rekabetinde ben de en az onlar kadar şanslıyım. Hepimizi bekleyip göreceğiz" dedi.

Burak Yılmaz, 3 kulvarda yarışacaklarının hatırlatılması üzerine de "Geçen sezon Trabzonspor’da da bu tempoda oynamıştım. Şampiyonlar Ligi gerçekten çok farklı bir yer. Ve Galatasaray da bu ortama yabancı değil. Amacımız hem Türkiye’de başarı, hem de Avrupa’da ses getirmektir" ifadelerini kullandı.

TARAFTARA MESAJ
Galatasaray’ın yeni golcüsü, sarı kırmızılı taraftarlara ilk mesajını da Lig TV aracılığıyla gönderdi. Burak Yılmaz, sözlerini şöyle noktaladı:

"Ben Arena’ya her zaman rakip olarak, ya da milli takım formasıyla çıktım. İlk defa kendi takımımla o stada çıkacağım. Ben de taraftarın karşısına çıkmak için sabırsızlanıyorum. G.Saray taraftarı zaten takımlarını yalnız bırakmayan bir kitle. Bu yıl da hep beraber bir bütün olursak, her işi başarabileceğimizi düşünüyorum."

Ligtv.com.tr