Bu kriz Yıldırım ve Kocaman’ı götürür

Futbol
Engin Dinç’in haberi Fenerbahçe’de Şampiyonlar Ligi Play-off serisinin Moskova’daki ilk ayağında oynanan Spartak Moskova maçında Alex de Souza’nın kadroya alınmamasıyla başlaya...
EMOJİLE

Engin Dinç’in haberi

Fenerbahçe’de Şampiyonlar Ligi Play-off serisinin Moskova’daki ilk ayağında oynanan Spartak Moskova maçında Alex de Souza’nın kadroya alınmamasıyla başlayan kriz, dün akşam itibariyle bu futbolcunun takımdan ayrılmasıyla son buldu. 8 yıl önce geldiği Süper Lig’de istatistikleri altüst eden taraflı tarafsız bütün spor kamuoyunun yeteneklerine hayran olduğu Alex için bundan 2 hafta önce heykel dikmişti. Ancak dün Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın kararıyla önce kadro dışı bırakılan, ardından da kendi isteğiyle Başkan Aziz Yıldırım’la görüşüp takımdan ayrılmak istediğini belirten Alex’in bu gidişi Fenerbahçe’de büyük bir krizin doğmasına neden oldu. Fenerbahçe taraftarı dün gece geç saatlere kadar Alex’in evinin önünde futbolcuya sevgi gösterisinde bulunurken, Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman’ın da istifasını istedi. Spor yazarları Esat Yılmaer ve Kemal Belgin bütün bu yaşananları on5yirmi5.com’a yorumladı.

TEK BİR SUÇLU YOK

Fenerbahçe’de Alex de Souza’nın takımdan gönderilmesiyle ilgili neticelenen krizin tek bir suçlusunun olmadığını belirten spor yazarı Esat Yılmaer, “Benim açımdan sorarsanız, tek bir suçlu yok. Bütün tarafların hepsi olayı bu noktaya getirdikleri için suçlular. O suçlu, bu suçlu demek çok doğru değil. Dolayısıyla her biri bu kriz dönemini iyi yönetemediği için suçludur. Yani Alex, bir kaptan ve sporcuyla yakışmayan davranışlar içine girmiştir. Aykut Kocaman egosunu yenip bir kenara atamamıştır, krizi yönetememiştir. Yönetim de çok başında yapabileceği operasyonu ve sorunu çözebileceğini bu işi buraya kadar getirerek hata etmiştir. Sonuçta her biri krizi kötü yönetmiştir.” dedi. 

BU KRİZ HEM KOCAMAN’I HEM YILDIRIM’I GÖTÜRÜR
 
Alex’in takımdan gönderilmesinin Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım’ı da götürebileceğini ifade eden Esat Yılmaer; “Türkiye’de işler biraz sonuçlara endeksli. Bu operasyon sonunda 2-3 hafta Fenerbahçe istediği sonucu alabilirse o zaman pek bir sorun olmaz gibi gözüküyor. İş bu noktaya geldikten sonra, Fenerbahçe ile taraftar arasında birlik parçalandıktan sonra artık bu krize dayanmak güçtür. Olabilecek kötü sonuçlar da her iki tarafı yani hem Aykut Kocaman’ı hem Aziz Yıldırım’ı götürür gibi gözüküyor. diye konuştu.

ALEX KRİZİ HERŞEYİN ÜZERİNE TUZ BİBER EKTİ

“Fenerbahçe’yi bu süreçte hakikaten zor günler bekliyor” diyen Esat Yılmaer, “Gerçekten sıkıntılı bir dönemden geçiyorlar. Ve hiç beklenmedik bir Alex krizi her şeyin üzerine tuz biber ekti. Bu dağınıklığın arkasında durmak çok zor. Ancak çok çok başarılı sonuçlar ligde ve Avrupa’da alınabilirse bu kriz dağılabilir. Ama 8 senedir taraftarın sevgilisi olan Alex’in bir anda gönderilmesi Fenerbahçe taraftarının kulüp yönetimine ve Aykut Kocaman’a olan güvenini azaltmıştır.” diyerek sözlerini noktaladı. 

10 SENE EVVEL HER ŞEYİ SÖYLEDİM

Alex’in takımdan gönderilmesiyle ilgili görüşlerini sorduğumuz spor yazarı Kemal Belgin, “Ben hiç konuşmam aynen bunu yazın. Ben 10 sene evvel konuştum, 10 sene evvel çok şey söyledim. Benim için bazı spor yazarları 56 model yazar dediler. Bazıları düşman dediler. Şimdi bunlara soracaksınız neler oluyor diye, ben 10 sene evvel söyledim. 10 yıldan beri Aziz Yıldırım, 7-8 yıldan beri Alex hakkında yazdım, söyledim. Ben şimdiye kadar yaptım yapacağımı, benim işim bitti. Alex’le ilgili görüşlerimi de Fenerbahçe’ye transfer olduğunun ilk günlerinde yazdım, söyledim. Ben vazifemi yaptım, spor gazetecisi düşünürü ve yazarı olarak benim işim bitti. Şimdi onlar yazdıklarını, yazamadıklarını yazsınlar, temizlesinler.” diye konuştu. 

on5yirmi5.com