Saha dışındaki Alex’e kefil değilim

Futbol
Yıldırım, "Saha içindeki Alex’e kefilim ama saha dışındaki Alex’e kefil değilim. Gerekirse saniyede karar veririm, babamı tanımam" dedi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerba...
EMOJİLE

Yıldırım, "Saha içindeki Alex’e kefilim ama saha dışındaki Alex’e kefil değilim. Gerekirse saniyede karar veririm, babamı tanımam" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’yle yolları ayrılan Alex’le ilgili açıklamalar yaptı.

Borussia Mönchengladbach maçı için Almanya’ya gitmek üzere kafileyle Atatürk Havalimanı’nda bulunan Başkan Yıldırım yaşanan süreçle ilgili ilk kez konuştu.

Yıldırım şunları söyledi: "Her şey Alex üzerine kurulmuş gibi görülüyor. Alex’i alkışladık, arkasında durduk. Aykut Hoca kendisiyle konuştuktan sonra beni aradı. 16.15’te kulübe geldiler. 16.00 dediler, beni beklettiler. Odaya geldi, elinde twit, elinde telefonu devamlı yazıyor. Bir büyüğün karşısında bile ayak ayak üstüne atmayız. Yüzüme bakmıyor, twite devam ediyor. ‘Benim durumum ne olacak’ dedi, ‘Sen ne istiyorsan o olacak’ dedim. Kendisi "Hoca beni kadroda düşünmediğini söyledi" dedi. Ben de ‘Sen ne düşünüyorsan o olacak’ dedim. ‘Ben gitmek istiyorum, mukavelemi feshedin’ dedi.

GEREKİRSE SANİYEDE KARAR VERİRİM
Eylül sonu itibariyle Alex’in alacağı yok. Üç dakikada diyor, ben Fenerbahçe menfaatleri için gerekirse saniyede karar veririm. O gün nasıl alkışladıysam, bugün de gitmesi gerektiğine inandığım için kararı verdim.

YA ALEX GİDER, YA BAŞKAN
Alex Fenerbahçe Başkanı’nın üzerine çıkmışsa ya Alex gider, ya başkan gider. Önümüzdeki hafta bir basın toplantısı yapacağım.

BABAMI TANIMAM
Saha içindeki Alex’e kefilim ama saha dışındaki Alex’e kefil değilim. Dün Alex’e küfür edenler bugün Alex’in arkasında duruyorlar. Alex’i seviyorsa ben seviyorum, Aykut Kocaman seviyor. 8 senede burada kalmasını sağladık. Bir dakikada, Fenerbahçe için gözümü kırpmam babamı tanımam.

‘VEDA İÇİN GEREKENİ YAPALIM’ DEDİM
Ben anlatacağım her şeyi. Kendisine ‘Yemek verelim, veda için gerekeni yapalım dedim. Kendisi istemedi. Kimse Fenerbahçe’den büyük değildir. Ne Aziz Yıldırım, ne Aykut Kocaman, ne Alex. Kendi istediği müddetçe Aykut Kocaman burada.

HUZUR KALMADI
3 Temmuz süreci devam ediyor. Gazeteye ilan veriyorlar. Gazeteye niye ilan veriyorsunuz? Dün Alex’e küfür edenler bugün arkasında duruyorlar. Fenerbahçe kurumdur, biz kurumun arkasındayız. Alex’i sevmek ayrı şey ama huzur kalmadı. Bir buçuk ay önce çağırdım, neler söylediğimi anlatacağım. Fenerbahçe düşmanları hortladı, onları uyarıyorum, onları rezil ederim. Alex’in formasını alıp gözyaşları dökmesinler, bunlar timsah gözyaşları. "

Kocaman: Alex’e ‘sen çok büyüdün’ demedim
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Alex’in takımdan ayrılmasının ardından yaptığı açıklamanın kendisini rahatsız ettiğini söyledi. Kocaman, “Ben ‘Çok büyüksün, seni idare edemiyorum’ demedim” diye konuştu.
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Başkan Aziz Yıldırım ile Almanya’ya giderken Atatürk Havalimanı’nda Alex de Souza’nın takımdan ayrılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktör Aykut Kocaman, şöyle konuştu:

“Konu ısıtılıp ısıtılıp öne sürülse de ben olayın dışında kalma gayretindeyim. Ancak Alex’in kullandığı cümle beni rahatsız etti. Konuşmamızda ‘Sen çok büyüksün seni idare edemiyorum’ sözü geçmedi. Alex, büyük bir oyuncu. Ama ‘Sen çok büyüdün’ sözü bana ait değil, bunun düzeltilmesini istiyorum.

8 yıldan sonra buradan ayrılmak kolay değil. İnsanların içini acıtmak için çaba göstermemeli. Ben bunun olmaması için gayret gösteriyorum. Zamanın gerçek doğruyu göstereceğine inanıyorum.

Başkan isterse ben de yapılacak basın toplantısı sırasında orada olup sorulara yanıt vermek isterim. Alex’in söylediği cümleler bana ait değildir.”

Ntvmsnbc