Galatasaray’ın rakibi Eskişehirspor

Futbol
Sezona çok iyi başlayan Galatasaray için geçtiğimiz hafta kâbus gibiydi. Sarı-Kırmızılılar, önce Orduspor deplasmanında ligdeki ilk mağlubiyetini aldı. Daha sonra Şampiyonlar Ligi’nde mutl...
EMOJİLE

Sezona çok iyi başlayan Galatasaray için geçtiğimiz hafta kâbus gibiydi. Sarı-Kırmızılılar, önce Orduspor deplasmanında ligdeki ilk mağlubiyetini aldı. Daha sonra Şampiyonlar Ligi’nde mutlak 3 puan parolasıyla çıktığı Braga karşısında evinde ağır bir darbe yedi. Peş peşe gelen iki yenilginin ardından Fatih Terim, Florya’da öğrencilerine adeta terapi uyguladı. İki mağlubiyetle hiçbir şeyin bitmeyeceğini dile getiren İmparator, Eskişehirspor mücadelesiyle yeni bir sayfa açacaklarını söyledi. Cim Bom’un zorlu maçtaki en büyük kozu ise Türk Telekom Arena’daki binlerce taraftarı olacak.

Muhtemel ilk 11’ler
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih, Dany, Hakan, Hamit (Emre), Selçuk, Melo, Amrabat, Umut, Elmander Eskişehirspor: Boffin, Akaminko (n), Servet, Diego, Dede, Veysel, Hürriyet, Alper, Tello, Necati, Kamara
Stat: TT Arena
Saat: 19.00
Yayın: Lig TV
Hakem: İlker Meral

Taraftardan tam destek
Sarı-Kırmızılı taraftarlar, Braga maçında olduğu gibi Eskişehirspor karşısında da tribünleri dolduracak. Karşılaşma için satışa çıkartılan maç biletlerinin büyük bölümü satıldı. Kalan biletlerin de bugün tükenmesi bekleniyor. Alınan kötü sonuçlara rağmen futbolculara ve Fatih Terim’e tam destek olacak. Özellikle son haftalarda performansında düşüş yaşayan Selçuk İnan ve Felipe Melo tribünlere çağrılarak moral verilecek.

Galatasaray’da son dakika
Cim Bom’da Eskişehirspor maçı öncesinde durumu en çok merak edilen isim Hamit Altıntop’tu. Orduspor karşısında sakatlanan tecrübeli futbolcu, Braga karşısında forma giyememişti. Yıldız futbolcu, sakatlığını tamamen atlattı. Hafta içerisinde yapılan 3 antrenmanın 2’sinde takım arkadaşlarıyla birlikte çalıştı. Hamit, Fatih Terim’in şans tanıması halinde görev yapabilir. Braga maçı öncesinde zehirlenen, takım otobüsüne serumla binmesine rağmen son 20 dakikada forma giyen Johan Elmander’in de sıkıntısı kalmadı.

Eskişehirspor’da son dakika
Türk Telekom Arena’ya galibiyet için gelen Eskişehirspor’da Ersun Yanal’ın en büyük şansı, takımda önemli bir eksik bulunmaması. Es Es’te uzun süredir sakat olan ve ligin ikinci yarısında sahalara dönmesi beklenen Sezgin Coşkun dışında sakat ya da cezalı oyuncu yok. Savunmanın önemli isimlerinden Jerry Akaminko ise kart sınırında bulunuyor. 24 yaşındaki savunma oyuncusu, bugünkü karşılaşmada sarı kart görmesi durumunda önümüzdeki hafta oynanacak olan Karabükspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

Haber 7