Kupa Trabzon’a Fenerbahçe’ye ceza!

Futbol
Gemalmaz, "TFF Amatör Disiplin Kurulu, PFDK ve Tahkim’in tersine şike yapan takımı bir alt lige düşürdü. Böylelikle TFF yargı kurulları içerisinde inanılmaz bir hukuki çelişki doğdu. Bu da ...
EMOJİLE

Gemalmaz, "TFF Amatör Disiplin Kurulu, PFDK ve Tahkim’in tersine şike yapan takımı bir alt lige düşürdü. Böylelikle TFF yargı kurulları içerisinde inanılmaz bir hukuki çelişki doğdu. Bu da Trabzonspor’un davasında haklı olduğunu teyit ediyor" dedi. Gemalmaz, Trabzonspor’un AİHM’e başvurusunu ‘adil yargılama standartlarına aykırılık’ üzerine kurguladığına dikkat çekti.

AİHM’E UYMAK ZORUNDA
Davayı kazanırlarsa AİHM’in tazminat ve yargılanmanın yenilenmesine hükmedeceğini dile getiren Gemalmaz, şöyle konuştu: "Yeni yargılamada Tahkim’in AİHM’in ihlal kararlarındaki noktalara uygun hareket etmesi gerekecek. Bunun neticesinde F.Bahçe’ye ceza verilmesi, Trabzon’un da şampiyonluğunun ilan edilmesi gerekiyor. Tahkim kararlarına yargı yolu kapatılmış olsa da Tahkim’in ve PFDK’nın tarafsız olmadığı tespit edilirse TFF Kanunu değişmek zorunda kalacak."

Sabah