İşte F. Bahçe’nin 11 sorunu

Futbol
 Ferudun Niğdelioğlu’nun haberi 1-SAKATLANAN DÖNEMİYOR Fenerbahçe hiçbir sezonda olmadığı kadar sakatlık yaşıyor. Oyuncular neredeyse hapşırırken sakatlanıyor. Maçta aldıkları darbeler ya d...
EMOJİLE

 Ferudun Niğdelioğlu’nun haberi

1-SAKATLANAN DÖNEMİYOR

Fenerbahçe hiçbir sezonda olmadığı kadar sakatlık yaşıyor. Oyuncular neredeyse hapşırırken sakatlanıyor. Maçta aldıkları darbeler ya da idmanlardaki ikili mücadelelerden kaynaklanmayan bu durum, ‘Yürürken sakatlanıyorlar’ serzenişlerini de beraberinde getiriyor. Sezon başında sağlık ekibinin değişmesi, buna paralel olarak sakatlanan oyuncuların geri dönüşünün hayli uzaması yönetimin de dikkatini çekmiş durumda. Yönetim de bu sıkıntıyı çözmek için çabalıyor.

2-KÜSKÜNLER KULÜBÜ!

 Sezon başında Sow’un sakat ve formsuz oluşuna karşın sürekli forma bulması, son dönemde Kuyt’ın benzer durumuna karşın 11’den kesilmemesi takımın diğer forvetlerini de küstürüyor. Semih ve Bienvenu’nün yeteri kadar forma şansı bulamaması ve küskünlükleri takımda negatif etki yaratıyor. Hatta Bienvenu’nün devre arasında ayrılmak istediği, Semih’in de “Teknik kadro yüzüme bile bakmıyor” diyerek hayıflandığı kulaktan kulağa dolaşıyor.

3-YÖNETİM FİKİR FAKİRİ

 Mart ayında yapılan genel kurulda başkan Aziz Yıldırım’ın kardeşi Ali Yıldırım’ı, yine ‘aileden’ Ömer Temelli’yi, eski dostu Talat Yılmaz’ı, kişisel doktoru Serdar Erkan’ı, iş ortaklığı yaptığı Nihat Özbağı ve Mithat Yenigün’ü yönetime alması bir sıkıntıyı da beraberinde getiriyor. O da şu; yönetimde farklı fikirler oluşturulamıyor. Buna paralel olarak sorunların çözümü konusunda fikirler çıkmıyor.

4-KRASİC ALKOLİK Mİ?

 Teknik direktör Kocaman’ın 2 yıl önce CSKA’da rüzgar gibi eserken kadroya katmak istediği Milos Krasic, Juventus’un yolunu tutmuştu. Sırp yıldız, Juve’de ilk yıl etkili oldu, ancak geçtiğimiz sezon forma bulamadı. Sezon başında F.Bahçe’ye kazandırıldı. Ancak 9 hafta geride kalmasına rağmen takıma katkısı neredeyse yok denecek seviyede. Kocaman’ın Lig TV’de Şansal Büyüka’nın programında “Ben Krasic’i 2 sene önce istemiştim, şimdi değil” sözleri, bu transferin hocayı da memnun etmediğinin işareti gibi! Bir de Krasic’in sorunları var. Takım içinde iletişim kurabildiği tek oyuncu Caner… CSKA’da birlikte forma giydiği için sadece onunla anlaşabiliyor. Tercümanı dahi yok. Özel hayatında kişisel işlerini halletmekte sıkıntı çekiyor. Bir de yeni bir ülkeye gelmenin etkisinden midir bilinmez takım arkadaşları sabah idmanlarında alkol kokan bir Krasic’le karşı karşıya kalıyor! Oldukça fazla votka tükettiği söylenen Sırp oyuncunun antrenmanlarda neredeyse ‘çakmak yakılsa havaya uçacak kadar’ alkol koktuğu şikayetleri Samandıra’nın önemli gündem maddelerinden…

5-ADALET YİNE KAYIP

 Alex sonrası takımda yapılan toplantıda en büyük istek, forma dağıtımında adaletli davranılmasıydı. Ancak gelinen noktada Bienvenu, Sezer, Semih, Stoch gibi oyuncular ‘adaletin’ sağlanılmadığı düşüncesinde. Bu tepkilerini de direkt olarak teknik direktör Aykut Kocaman’a iletiyorlar. Daha önce Stoch’un, Blackberry Messenger’dan “Bu adama hasta oluyorum” yazması, Semih’in eşi Pınar Şentürk’ün önceki gece tepkisini twitterdan dile getirmesi bu tablonun göstergesi…

6-NEREDE O ESKİ KUYT?

 Sezon başında F.Bahçe’de herkesin ‘İşte aradığımız adam’ dediği bir isim vardı: Dirk Kuyt… Taraftarın sevgilisi haline gelen, oynadığı futbol ve takıma kattığı enerjiyle takdir toplayan o Kuyt’ın yerinde şimdi yeller esiyor. O da resmen takıma uydu. Hele hele Mehmet Topuz yokken daha bir verimsiz, daha bir etkisiz oldu. Orta alanda kendisine büyük destek veren Topuz’un yokluğunda performansının düştüğünün kendisi de farkında.

7-BAŞKANIN DERDİ YARGITAY

 Fenerbahçe için sorunlu dönemlerde ‘Azizsilin’ bir alışkanlık haline gelmişti! Bugünlerde ise başkan Aziz Yıldırım’ın en büyük sıkıntısı yargıtay süreci. Futbol şubesini teslim ettiği kardeşi Ali Yıldırım, Samandıra’daki sorunları çözmede başarılı olamıyor. Yoğun taraftar tepkisi, zaman zaman başkan Aziz Yıldırım’ı da sinirlendiriyor. Hatta Yıldırım’ın, muhalefeti kast ederek “Beni yuhalatıp göndereceklermiş. Hadi oradan canım. 1 yıl cezaevinde yattım. Beni kongre seçiyor, kongre gönderir. Tribünlerin tepkisine göre hareket etmem. Ben kongreye bakarım” dediği gelen haberler arasında.

8-SEZER’İ GÖREN VAR MI?

 Fenerbahçe’ye önceki sezon büyük umutlarla alındı. İlk yıl kayıptı. Sezon başında Aykut Kocaman’ın önce “Kendine takım bul” mesajını verdiği, ardından “Sana ihtiyacım var” diyerek takımda tuttuğu Sezer Öztürk’den söz ediyoruz! Eskişehir’den 2.5 milyon Euro’ya alınan, kendisine de hatırı sayılır bir ücret ödenen Sezer’den ses soluk çıkmıyor! Eskişehir forması altında etkili bir görüntü çizen, takımına pek çok puan kazandıran ve ‘büyük yetenek’ diye alınan tecrübeli oyuncunun, Meireles, Mehmet Topal ve Mehmet Topuz’un yokluğuna karşın dakika alamaması, yöneticilerin de tepkisini çekmiş durumda. Sezer’in kullanılmaması, bunun yerine genç Salih’in sahaya sürülmesi bir çok yöneticiyi hayrete düşürüyor.

9-SAMANDIRA MEMURLARI!

 Geçtiğimiz yıllarda Samandıra’daki şen şakrak ortam, Fenerbahçe’nin başarısında en önemli etkenlerden biriydi. Oysa artık, geçmiş yıllara nazaran Samandıra’da o ortam yok. Oyuncular idman öncesi geliyor, idman bitimi duşlarını alıp Samandıra’yı terk ediyor. Cıvıl cıvıl olan tesis koridorlarında artık ne şakalaşmalar ne de espriler var. Herkes memur gibi geliyor, mesaisinin bitiminde arabasına binip tesislerden uzaklaşıyor. Alex’in gönderilmesine karar verildiği dönem birlik ve beraberlik naraları atan oyuncular şimdilerde tesislerde bile yan yana olamıyor.

10-MALİ HUZUR YOK

 Samandıra’daki en önemli sıkıntılardan bir tanesi Fenerbahçe yönetiminin mali sıkıntılar yüzünden bazı oyuncuların transfer taksitlerini 2013’ün ilk ayına atması… Oyuncuların bir kısmı yeni yıla ötelenen çeklerin sıkıntısını yaşıyor. Transfer taksitlerinin alınamamasına ek olarak takım doğru dürüst maç kazanamadığı için prim geliri de yok! Futbolcular bu nedenle sadece geçtiğimiz yılın (Toplam 2 milyon dolar) Türkiye Kupası primleriyle idare etmeye çalışıyor.

11-VOLKAN DA YOKSA!

Bir türlü form tutamayan takımı ayakta tutma görevi Volkan Demirel’in omuzlarına yüklenmiş durumda. Bursa, Limassol gibi maçlarda ‘devleşen’ tecrübeli kaleci, ‘kurtarıcı’ rolünü oynayamadığı zaman sıkıntı büyüyor! Defans ve orta alanda yaşanan sıkıntılara çare bulunamadığı için takım Volkan’a endeksli olarak ilerliyor!

Habertürk