Fırat Aydınus sınıfı geçti

Futbol
Murat Fevzi Tanırlı’nın haberi  Futbolda, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dün akşam A, B, C ve D gruplarında 5. hafta maçları yapılırken FIFA kokartlı hakemimiz Fırat Aydınus’un yönet...
EMOJİLE

Murat Fevzi Tanırlı’nın haberi 

Futbolda, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dün akşam A, B, C ve D gruplarında 5. hafta maçları yapılırken FIFA kokartlı hakemimiz Fırat Aydınus’un yönettiği maçta Arsenal, sahasında Montpellier’i 2-0 yendi. Başarılı bir yönetim gösteren Aydınus, ev sahibi ekipten Cazorla, Giroud ve Koscielny, Fransız temsilcisinden de Bedimo ve Deplagne’ye sarı kart gösterdi.

Mücadelede Aydınus’un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yaparken, Cem Satman dördüncü hakem, Mete Kalkavan ve Tolga Özkalfa ise ilave yardımcı hakem olarak görev aldı.

30 Ekim 2004’ten bu yana faal hakemlerimiz arasında 3 büyükler arasındaki rekor denebilecek 22 derbide düdük çalmasıyla dahi son 8 yıldaki istikrarıyla ve her geçen gün yükselen formuyla büyük övgüleri hak eden, son dönemlerde göreve gelen tüm MHK’ların derbilerdeki ve kritik maçlardaki tek kelimeyle istenilen ve kurtarıcı hakemi rolünü üstlenen ismi olan Aydınus, bu sezon başından itibaren de Şampiyonlar Ligi’nde maç yönetmeye başlamıştı.

Türk futbolunun son 2 sezondur içinde bulunduğu pek çok açıdan zorlu döneminde gerek  PTT  1.Lig’in play-off maçlarında, gerek de Spor-Toto Süper Ligin Süper Final maçlarına kadar tüm kritik karşılaşmalarda boy gösteren Aydınus, yaptığı bir hata sonrasında yeşil zeminin dışına taşırılan hiç haketmediği çok ağır eleştirilere maruz kalmış,   neredeyse son 1 haftalık süreçte özel hayatına taciz edilecek boyuta getirilen tasvip edilemeyecek olaylarla hakemliği bıraktırma noktasına getirilmişti.

Henüz bu sene ayak bastığı Şampiyonlar Ligi grup maçlarında şu ana kadar görev aldığı maçlarda çok başarılı yönetimler gösteren Aydınus, dün gece de 3.kez görev aldığı Şampiyonlar Ligi’nde, Emirates Stadı’ndaki Arsenal-Montpellier maçındaki başarılı yönetimiyle takdir topladı. Oldukça hareketli geçen ve 10 ofsayt bayrağının kalktığı, 22 şutun atıldığı karşılaşmada Arsenal 17, Montpellier ise 13 kez faul yaptı. Arsenal’in 2.yarıda bulduğu gollerle 2-0 kazandığı maçta ev sahibi takımdan Giroud, Cazorla ve Koscielny’ye; misafir takımdan da Henri Bedimo ve Deplagne’ye sarı kart çıkaran Aydınus’un 90 dakikalık performansı çok başarılıydı.Bu arada gruplarında ilk 2 sırada yer alan Porto, P

Paris Saint-Germain, Schalke 04, Arsenal, Malaga, Milan, Borussia Dortmund ve Real Madrid Devler Ligi’ne bitime bir hafta kala gruptan çıkmayı garantiledi.

A Grubu’nda Dinamo Kiev ve B Grubu’nda Olympiakos gruptan çıkamazken, yollarına UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. Ayrıca, A Grubu’nda Hırvat ekibi Dinamo Zagrep ve B Grubu’nda da Montpellier gruplarında son sırada yer alarak havlu attı.

D Grubu’nda İspanyol Real Madrid, Manchester City’yle deplasmanda 1-1 berabere kalarak güçlü rakibini Devler Ligi’nin dışına gönderdi.
Bu arada gruplarında ilk 2 sırada yer alan Porto, Paris Saint-Germain, Schalke 04, Arsenal, Malaga, Milan, Borussia Dortmund ve Real Madrid Devler Ligi’ne bitime bir hafta kala gruptan çıkmayı garantiledi.

A Grubu’nda Dinamo Kiev ve B Grubu’nda Olympiakos gruptan çıkamazken, yollarına UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. Ayrıca, A Grubu’nda Hırvat ekibi Dinamo Zagrep ve B Grubu’nda da Montpellier gruplarında son sırada yer alarak havlu attı.

Milliyet