“Bugün verimsiz olan kazandı”

Futbol
Aykut Kocaman, "Maç öncesi iki tane büyük problem güzküyordu. Bir tanesi savunma arkasına atılacak toplar, bir tanesi de duran toplardı. İki frikik maçın kaderini çizdi. Galatasaray agresif başla...
EMOJİLE

Aykut Kocaman, "Maç öncesi iki tane büyük problem güzküyordu. Bir tanesi savunma arkasına atılacak toplar, bir tanesi de duran toplardı. İki frikik maçın kaderini çizdi. Galatasaray agresif başladı. Bunu atlatmak üzereyken frikik golü geldi. Beraberliği sağladıktan sonra ikinci golü bulacağız diye düşünürken, ikinci gol geldi. Sonrasında Galatasaraylı oyuncular oyunu soğutmaya çalışırken; biz kontrolü sağlamaya çalıştık" dedi.

Tecrübeli hoca, "Pozisyon üretmekte zorlandığınızı düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya "Bir şey diyemeyeceğim. Futbolun en can alıcı noktası pozisyona girmek kadar pozisyonları değerlendirmek. Pozisyona girmek konusunda verimli olduğumuz söylenemez ama daha verimsiz olan bugün kazandı" diye konuştu.

Fatih Terim ile yaşadığı söz düellosu-

Aykut Kocaman, geçen haftalarda Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile arasında yaşanan ve adeta söz düellosu haline gelen tartışmayla ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

”Ülkenin büyük iki takımının, ciddi maliyetlerle kurulmuş iki takımın karşılaşması oynandı. 40-45 dakika civarında top oyunda kalmış. Aslında yapmamız gereken herhalde bu kaliteyi biraz daha yukarıya çıkarmak, kalitesizliği değil. Bilmiyorum, doğru yanıtı verebildim mi? Hep işin magazini, tartışması, şiddeti, kavgası… Maalesef buralarda yaşıyoruz. Fatih Hoca onu söylemiş Aykut Hoca bunu söylemiş diye. Bunların dışında kalmaya çalışıyorum ama hep buralara geliyoruz. Niyetim ve kastım değildi. Alındı oralara götürüldü iş. Sonra oradan yanıtlar gelmeye başladı. Bir sürü hikayeler. Sonra çekildim kenara seyrettim. Şimdi tekrar aynı soruya muhatap oluyorum. Bugün 45 dakika top oyundaydı, bunu 60 dakikaya çıkarmayı konuşmalıyız tartışmalıyız. Hatalarımızı düşünmeliyiz. Futbolda da takılıp buraya geliyoruz. Maalesef ülke olarak bundan da zevk alıyoruz.”

TRANSFER OLACAK MI?

"Devre arasında transfer olacak mı?" sorusunu da cevaplayan Kocaman, "Transfer süresi çok uzun bir süre. Ocak sonuna kadara zaman var. Her takımın her zaman takviyeye ihtiyacı vardır. Gerçek olan şu ki çok güçlü bir Fenerbaçe var. Takviye olur mu, olmaz mı bunu zaman gösterecek" ifadelerini kullandı.

AA