Şener: Tahkim değil Fener’i kurtarma kurulu

Futbol
"Kimsenin ayrım yapması doğru değil. Ancak Tahkim F.Bahçe’yi koruyor. Önlerine F.Bahçe ile ilgili bir dosya gelse hemen onları nasıl kurtarırız diye düşünüyorlar", "Burası MİT değ...
EMOJİLE

"Kimsenin ayrım yapması doğru değil. Ancak Tahkim F.Bahçe’yi koruyor. Önlerine F.Bahçe ile ilgili bir dosya gelse hemen onları nasıl kurtarırız diye düşünüyorlar", "Burası MİT değil. Kozmik odası falan yok. Hiçbir şey saklanmasın."

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener Takvim’e çarpıcı açıklamalar yaptı… Başta gündemdeki konular olmak üzere A’dan Z’ye her konuya değinen Bordo-Mavili başkan sorularımızı içtenlikle cevaplamaktan kaçmadı. Şener özellikle Fenerbahçe’nin Tahkim tarafından korunduğunu öne sürerek bu konuda serzenişte bulundu. İşte Şener’e yönelttiğimiz sorular ve başkanın verdiği cevaplar:

HEPSİNİN RENGİ FENERBAHÇE
* Futbol Federasyonu’nun herkese eşit davranmadığını mı düşünüyorsunuz?
Evet böyle düşünüyorum. Kimseye ayrım yapılmaması gerekir. Tahkim’in başındaki insan bu ülkede yargının başında olan bir insansa onu nasıl tartışırız. Ama bu bu kurulda tartışılıyor. Bunların rengi neden Fenerbahçeli. Önlerine Fenerbahçe ile ilgili bir dosya geldiğinde ilk yaptıkları iş Fenerbahçe’yi nasıl kurtaracaklarını düşünmeleri. Masaya Fener’i nasıl kollarız, nasıl az ceza almalarını sağlarız düşüncesiyle oturuyorlar. Gizlilik diye birşey yok. Burası MİT değil. Kozmik odası falan yok. Neden ceza verildiği kulüplere açıkça söylenmeli.

* Rakip takım taraftarlarının maçlara alınmamasını nasıl karşılıyorsunuz?
Her takımın taraftarı her maça gidebilmeli. Suç işleyen bedelini ağır bir şekilde ödemeli. Hatta stadyumlara taraftarlar yüzde 50 yüzde 50 olarak alınmalı. Biz yüzde elliyi nasıl olsa doldururuz. Bizim dışımızda bunu seslendiren yok.

* Son zamanlarda başkanlığı bırakacağınızı sık sık söylediniz. Gerekçesi ne?
Bizim neslin artık futbolun içinden çekilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gençlerin göreve gelip çalışması gerekir. Ancak her nedense gençler sorumluluk almaktan kaçıyor. Ben Trabzonspor’da en uzun süre yöneticilik yapan insan oldum. Şu anda 60 yaşını devirdim. Ne kadar koşabilirim ki. Ama gençler bu horonda yer almaktan kaçıyor. Onlar daha çok krema bölümünde yer almak istiyor.

* Yabancı oyunculardan neden yeterince verim alamadınız?
Transfer döneminde Şenol hoca bizden yerli oyuncu istedi. Kendisi yabancıya sıcak bakmıyor. Ama yerli oyuncuların da durumu ortada. Hocamızın bu isteğini dikkate almaya çalışacağız.

* İlk yarı sizi üzen maçlar neler?
3 derbi maçında yenilmedik. Ancak Bursaspor, Antalyaspor ve Eskişehirspor maçlarındaki yenilgiyi hazmedemedim. Üzüldüm, yıkıldım ve dağıldım.

ONUR YANLIŞ YAPMAZ
Sadri Şener kaleci Onur’a yapılan transfer teklifleriyle ilgili olarak, "Bize mutlu olduğunu söyledi. Ona güveniyorum. Bizi diğerleri gibi yarı yolda bırakmaz. Onlardan farklı bir delikanlı" diye konuştu.

TEMiZLiK ŞART
Sadri Şener arkadaşımız Cevat Kol’a futbolda temizliğin şart olduğunu söyledi. Şener, "Eğer temizlik isteniyorsa herkes elini taşın altına samimi bir şekilde sokmalı. Kendi kapısının önünü temizleyip komşunun bahçesine atarak ya da sokağa dökerek temizlik olmaz. 2013 bunun için fırsat olmalı" diye konuştu. 4 büyük takımın bir araya gelip masaya oturması gerektiğini ifade eden Şener, "Biri haksızlığa uğruyorsa diğerleri de tepki göstermeli" dedi.

TAKVİM