‘Üç Büyükler’ 5 sezonda 136 futbolcu aldı

Futbol
”Üç Büyükler” olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, son 5 sezonda dış transferde şimdiye dek 61’i yabancı, toplam 136 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Türk futbolunu...
EMOJİLE

”Üç Büyükler” olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, son 5 sezonda dış transferde şimdiye dek 61’i yabancı, toplam 136 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Türk futbolunun lokomotifi olan 3 büyük kulüp, hedefledikleri başarılara ulaşmak amacıyla transferde oldukça aktif bir görüntü sergiledi.

”Üç Büyükler” içinde son 5 sezonda transferde en hareketlisi Galatasaray, en istikrarlısı ise Fenerbahçe olarak kayıtlara geçti. Galatasaray, söz konusu dönemde 26 yabancı, 25 Türk toplam 51 oyuncuyu kadrosuna kattı. Aynı dönemde Beşiktaş, 30 Türk, 19 yabancı uyruklu futbolcuyu transfer etti, Fenerbahçe ise 20 Türk, 16 yabancı oyuncuyla sözleşme yaptı.

Büyük değişim

Galatasaray, bu 3 sezonda 5’i kiralık olmak üzere 32 oyuncuyu kadrosuna kattı, bu sezonki kadrosunda bu oyunculardan sadece Baros, Gökhan Zan, Ufuk Ceylan, Yekta Kurtuluş ve Çağlar Birinci bulunuyor.

Beşiktaş, aynı dönemde 5’i kiralık 29 oyuncuyu renklerine kattı, bu sezonki kadrosunda bunlardan Sivok, İsmail Köybaşı, Fernandes, Almeida, Ersan Adem Gülüm, Hilbert, ve Cenk Gönen yer alıyor.

Fenerbahçe ise aynı sürede 1’i kiralık 21 oyuncuyu transfer etti. Bu sezonki kadroda Cristian, Mehmet Topuz, Bekir İrtegün, Stoch, Caner Erkin, Serkan Kırıntılı ve Yobo yerlerini koruyor.

Düş kırıklığı yaşatanlar

Son 5 sezonda ”Üç Büyükler”in büyük umutlarla, oldukça yüksek maliyetlerle renklerine kattığı kariyerli bazı futbolcular, performanslarıyla yeni takımlarında büyük düş kırıklığı yaşattı.

Söz konusu dönemde Beşiktaş, Guti, Quaresma, Simao, Tabata, Nihat Kahveci ve Fatih Tekke gibi flaş transferlerinde beklentilerinin çok uzağında kaldı.
Fenerbahçe, Güiza, Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz’dan yeterli randımanı alamadı.

Galatasaray’a ise, Misimovic, Elano, Gökhan Zan ve Sercan Yıldırım gibi yıldızlar beklenen katkıyı sağlayamadı.

AA