“Şikeyi gördüm bir şey yapamadım!”

Futbol
Şikeyi gördüğünü ama bir şey yapamadığını dile getiren Çulcu "Sektörde çürük elma çok" dedi. "Hatır şikesinin her zaman olduğunu söyleyen Mustafa Çulcu; kendisine yapılan ‘Fenerba...
EMOJİLE

Şikeyi gördüğünü ama bir şey yapamadığını dile getiren Çulcu "Sektörde çürük elma çok" dedi. "Hatır şikesinin her zaman olduğunu söyleyen Mustafa Çulcu; kendisine yapılan ‘Fenerbahçelidir’ ithamının ‘yakıştırma’dan ibaret olduğunu da vurguladı.

 

"ŞİKEYİ GÖRDÜM BİR ŞEY YAPAMADIM!"

Futbol tarihinin en büyük şike operasyonunun yapıldığı Avrupa ve Türkiye’deki şike soruşturmasını değerlendiren Çulcu, "Siz peki şikeye yakın tanık oldunuz mu?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Futbolcuların şike yaptığını hissediyorsunuz ama sonuna kadar gidemezsiniz. Hakem olarak bize verilen kurallar, talimatlar müsabakada böyle bir hadise olduğu hususunda yazı yazmamızı engellemiş. ‘Sen çık maçını yönet’ diyorlar, siz konu mankenisiniz. 2 taraf anlaşmıştır, kurgulanmış bir oyun oynanıyor olabilir. Ama konu mankenisiniz, hissetseniz de içinizde kalıyor. ‘Niçin oynamıyorsunuz?’ diye soru mu soracaksınız? ‘Sana ne’ dediği zaman ne diyeceksiniz? Ama öyle bir algı oluşuyor. Duman gibi. Görüyorsunuz, tutamıyorsunuz."

 

"SEKTÖRDE ÇÜRÜK ELMA ÇOK"

Hakem olarak müsabakada kendisinde şike algısının oluştuğuna dikkat çeken Çulcu, "Ancak bazı ard düşünceler ihaleyi size de yıkmak isteyebiliyor. Maçta futbolcu ihraçlarına giriyorsunuz. Kendini attırmak da şikedir. Aslında maç başı para alıyorsa futbolcular geri kalıyor bu şikelerden. Ama her sektörde olduğu gibi bu sektörde de çürük elmalar var" diye konuştu. Hakemin maç başı aldığı ücretin futbolculara göre devede kulak olduğunu belirten Çulcu, "Süper Lig’de bir hakem 3 bin TL para alıyor. Futbolcuya göre bu oran çok düşük" diye konuştu.

 

"HATIR ŞİKESİ HEP VAR"

Futbolda hatır şikesinin her zaman olduğunu söyleyen Çulcu, "Futbolcular 3 Temmuz sürecinden sonra daha disiplinli oldu. Ama hatır şikesi yönünde maçlarda hissiyatım oluyor. Futbolcular birbirine maçta söyler. ‘Asılmayın maça, şampiyonluğa mı oynuyorsunuz?" gibi saha içinde konuşurlar. UEFA ve FIFA kendini düzeltmeli öncelikle. Bu kurumları çok abartıyoruz" dedi.

 

"FENERBAHÇELİDİR’ İTHAMI SADECE YAKIŞTIRMA"

Kendisine ‘Fenerbahçelidir’ ithamının ‘Yakıştırma’dan ibaret olduğunu vurgulayan Çulcu, "Bana kim, neden Fenerbahçeli diyor? Gençlik yıllarımda sempati duyduğum bir takım vardı ama hakem olduktan sonra bu duygu körleşti. Hakem bencil olmak zorundadır. Eğer kendi başarını düşünmezsen batarsın. Takım sempatisinin hakemdeki kaybı çok büyük olur" açıklamasında bulundu.

 

AHaber