Fatih Terim: Schalke daha avantajlı

Futbol
Şampiyonlar Ligi’nde evinde ağırladığı Schalke karşısında Burak ile öne geçen Cimbom, Hamit ile direğe takıldı; ilk yarı biterken şok golle sarsıldı. 2. yarıda top bir o kalede bir bu kaledeydi;...
EMOJİLE

Şampiyonlar Ligi’nde evinde ağırladığı Schalke karşısında Burak ile öne geçen Cimbom, Hamit ile direğe takıldı; ilk yarı biterken şok golle sarsıldı. 2. yarıda top bir o kalede bir bu kaledeydi; skor değil ama futbol rövanş için umut verdi.

Galatasaray, zaferlerle dolu tarih defterine yeni satırlar eklemek için Schalke karşısındaydı. Burak’la öne geçen sarı-kırmızılılar zafer şarkılarını söylemeye başlamıştı ancak G.Saray, skor üstünlüğünü koruyamadı ve çeyrek final şansını rövanşa bıraktı: 1-1. Maç öyle hızlı başladı ki daha ilk dakikada Hunteelar kafa vuruşunu gerçekleştirebilse belki de temsilcimiz maça yenik başlayacaktı. Golün sesi adeta ‘geliyorum’ derken, Burak çıktı sahneye. 12. dakikada ceza sahasında topla buluşan Kral, G.Saray’ı öne geçirdi: 1-0. 18’de Drogba’nın vuruşunda kaleciden seken topu Hamit tamamlamak istedi ancak direkler gole izin vermedi. Alman ekibi tehlikeli ataklarını sıklaştırırken, 45’te Dany’nin büyük hatası sonucu topla buluşan Farfan’ın pasında Jones topu ağlara gönderdi: 1-1. İkinci yarıda Burak-Drogba ikilisiyle yüklenen G.Saray, fazlasını bulamadı; tur için son sözü Almanya’ya bıraktı.

Ronaldo’yu yakaladı sevinemedi

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki golcü ismi Burak Yılmaz, dün Schalke’yi de boş geçmedi. Düne kadar 6 golle, 7 gollü Cristiano Ronaldo’nun ardında yer alan Burak, bu golüyle Şampiyonlar Ligi gol krallığında Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’yu yakaladı. Burak ayrıca Şampiyonlar Ligi tarihinde bir sezonda en fazla gol atan Türk futbolcu oldu.

12. dakikada şık bir topuk hareketiyle topu önüne alıp, şık bir vuruşla ağları sarsan yıldız golcü, 2. yarıda da G.Saray’ın gol için bastırdığı dakikalarda ceza sahası içinde net pozisyonda aynı başarıyı gösteremedi.

Hamit direğe abone

Schalke karşısında 66 dakika sahada kalan Hamit Altıntop, dünün şanssız isimlerindendi. 18. dakikada yaptığı vuruşu direğe takılan Hamit, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde 3. kez direkleri geçemedi. Hamit, Schalke’nin beklenenden daha iyi oynadığını söyledi.

Jones cezalı

Schalke’nin G.Saray karşılaşmasına kart sınırında çıkan tecrübeli ismi Jones, dün gördüğü kartla cezalı duruma düştü. Jones, Almanya’daki rövanşta forma giyemeyecek.

12 MART’TA GALİBİYET YA DA GOLLÜ BERABERLİK

Schalke ile Almanya’daki rövanşı 12 Mart’ta oynayacak Galatasaray, avantajı rakibine kaptırmış durumda. Golsüz beraberlik Schalke’ye yararken temsilcimize tur için galibiyet ya da 1-1 dışında gollü beraberlikler gerekecek.

HUNTELAAR: Böyle zeminde hiç oynamadım

Schalke’de G.Saray maçına yetişmesi için yoğun çaba harcanan Huntelaar, dün ilk 11’de sahaya çıktı. 75 dakika forma giyen Hollandalı golcü, beraberlik için ‘iyi sonuç’ yorumunu yaparken bu durumun G.Saray’ı rövanşta açık oynamak zorunda bırakacağını kaydetti. Huntelaar, ‘Böyle bir zeminde hiç top oynamadım’ diyerek Arena’nın zemininden şikayet etti.

Bu zemin bize yakışmıyor!..

Rakipten çok kötü zeminle de mücadele ettiklerini belirten Fatih Terim sert konuştu: ‘Rövanşta daha iyi bir zeminde oynayacağımız kesin.’

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Schalke maçı sonrası değerlendirmesinde zeminin kötülüğünden dert yandı. ‘Kendi sahamızdaki zeminin rezaletiyle söze başlamak lazım’ diyen Terim, ‘Maalesef çok kötü bir saha. Bu seviyeye kesinlikle uymuyor. Rövanşta daha iyi bir zeminde oynayacağımız kesin’ şeklinde imalı konuştu. Maça da değinen G.Saray Teknik Direktörü, ‘Yediğimiz golden önce iki net pozisyonumuz var. Maçta çok fırsat bulamıyorsanız yakaladığınız zamanlarda atacaksınız. Devre 1-0 bitse sonuç daha farklı olabilirdi. O gol moralimizi bozdu. Bugün çok iyi değildik. Bunu kabul etmek gerekir. 2. golü bulsak oyun kopabilirdi’ dedi. Terim, Sneijder’i oyundan almasıyla ilgili ‘Skordan dolayı mecburen forvetleri sahada tutmak zorunda kaldım’ yorumunu yaptı.

Arena’nın zeminin de bir çok alan fotoğrafta görüldüğü gibi balçık halini alırken G.Saraylı futbolcularda tıpkı Terim gibi maç sonunda zeminden şikayet etti.

12. Adam görevini eksiksiz yaptı

Schalke maçını iple çeken Galatasaraylı taraftarlar, dün sergiledikleri atmosferle 12. adam olarak Şampiyonlar Ligi maçının hakkını verdi ancak maç sonunda umdukları skoru bulamamanın üzüntüsü yaşandı. Büyük maçlar öncesi sarı-kırmızılı taraftarların geleneksel hale getirdiği kareografi şov da düne damga vuran karelerdi.

Milan-Barcelona: 2-0

Şampiyonlar Ligi’nde gecenin bir diğer maçında Milan, Barcelona’yı 2-0 mağlup etti. Erken final niteliğindeki mücadelede İtalyan ekibine rövanş öncesi avantajlı skoru getiren golleri 56. dakikada Boateng ve 81. dakikada Muntari kaydetti. Çeyrek finalisti belirleyecek rövanş karşılaşması 12 Mart’ta Nou Camp’ta oynanacak.

Yenişafak