Sneijder ve Drogba’nın parasını çıkardı

Futbol
Şampiyonlar Ligi’nde Schalke 04’ü kendi sahasında 3-2 yenerek çeyrek finale adını yazdıran Galatasaray, UEFA’dan 36 milyon euroyu garantilemiş durumda. Bu rakam, 40 milyon euronun üz...
EMOJİLE

Şampiyonlar Ligi’nde Schalke 04’ü kendi sahasında 3-2 yenerek çeyrek finale adını yazdıran Galatasaray, UEFA’dan 36 milyon euroyu garantilemiş durumda. Bu rakam, 40 milyon euronun üzerine çıkabilir.

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıkan Galatasaray, UEFA’dan 36 milyon euro alacak. Cimbom’un maç hasılatlarıyla birlikte bu rakamı 40 milyon euroya çıkıyor.

Galatasaray, Drogba’ya 1.5 sezon için 6 milyon euro verecek. Galatasaray oyuncuya 4 milyon euro da imza parası ödeyecek. Wesley Sneijder için ise 7,5 milyon euro bonservis ödendi ise oyuncuya 15,5 milyon euro ödenecek. Maç başı ücretlerle birlikte iki futbolcunun maaliyeti 34 milyon euroyu buluyor.
 
GALATASARAY PARAYI NERELERDEN KAZANDI?
 
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalarak önemli bir başarıya imza atarak Avrupa’da gösterdiği başarılarla kasasını da doldurdu… Kasasına koyduğu para ile devre arasında transfer edilen Sneijder ve Drogba’nın da parası çıkardı.

– Galatasaray bu yıl ilk ödül parayı, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalarak 8.6 milyon euroyu kasasına koydu.
– Havuz gelirinden ise  15 milyon euro aldı.
– Her galibiyet için 1 milyon euro kazandı.
– Grup müsabakalarından 3,5 milyon euro elde etti.
– İlk 16’ya kaldığı için de 3,5 milyon euro aldı.
– Çeyerek finalde Schalke 04’ü elediği için de toplam 5.4 milyon euro kazandı.
– Galatasaray evinde oynadığı 4 Şampiyonlar Ligi maçının hasılatından toplamda 4 milyon euro ciro yaptı.
 
Bu arada, Spor Toto Süper Lİg’de en yakın rakibine 4 puan fark atmış olan Galatasaray bu sezon da şampiyonluğa ulaşması halinde Avrupa’dan en az 15 milyon euroyu kasasına koyacak.
 
Öte yandan, Şampiyonlar Ligi’ne gidemeyen Fenerbahçe, UEFA Avrupa liginde toplam olarak 3 milyon euro kazandı.
 
ROTAHABER