Fenerbahçe’ye robot gözü teknolojisi

Futbol
Fenerbahçe, “Robotic Eye v7” adını taşıyan sistemle futbolcu performanslarını daha kapsamlı bir şekilde inceleme fırsatı bulacak. F.Bahçe’nin yanı sıra bu sistemden Barcelona, Roma, ...
EMOJİLE

Fenerbahçe, “Robotic Eye v7” adını taşıyan sistemle futbolcu performanslarını daha kapsamlı bir şekilde inceleme fırsatı bulacak. F.Bahçe’nin yanı sıra bu sistemden Barcelona, Roma, Udinese, Benfica, Villarreal, Maccabi Tel Aviv ve Dinamo Tiflis gibi futbol kulüpleri yararlanıyor. Barcelona Basketbol Kulübü, Katalan Tenis Federasyonu da bu sistemi kullanıyor.

Çekilen görüntüler 4 farklı açıdan HD kalitesinde sisteme aktarılıyor. Kamera açıları sayesinde pozisyonlar optimum seviyede yeniden yapılandırılabiliyor. 19 inçlik dokunmatik ekranlar aynı zamanda özel joysticklerle kontrol edilebiliyor. Görüntüler basit ve sezgisel ara yüzlerle teknik ekibe istediği detayları yakalama konusunda doğru bilgiler aktarıyor.

GUARDIOLA’NIN LABORATUARI

Barcelona ile önemli zaferler kazanan Pep Guardiola, bu sistemi dünyaya tanıtan isimlerin başında geliyor. Çalışmalarında özellikle bu görüntülerle büyük aşama kaydeden Guardiola, oyuncularıyla düzenlediği toplantılarda takımın artılarını ve eksilerini bu görüntülerle anlatmayı tercih ediyor.

Hürriyet