Trabzonspor, turu kolay kaptı

Futbol
UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Trabzonspor, 2-0’ın rövanşında Kukesi’yi 3-1’lik skorla yenip gruplara kaldı. Galibiyeti getiren goller Henrique (2) ve Malouda’dan geldi. Kuk...
EMOJİLE

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Trabzonspor, 2-0’ın rövanşında Kukesi’yi 3-1’lik skorla yenip gruplara kaldı. Galibiyeti getiren goller Henrique (2) ve Malouda’dan geldi. Kukesi’ye Popovic’in sayısı yetmedi. Bordo-mavili temsilcimiz bu sezon çıktığı 6. Avrupa Ligi maçında 5. galibiyetini almayı başardı.

Trabzonspor: 3 – Kukesi: 1

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Libor Kovarik, Krystof Menci, Jiri Molacek (Çek Cumhuriyeti)

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru, Aykut Demir, Giray Kaçar, Olcan Adın, Aykut Akgün, Zokora, Adrian (Dk. 77 Alanzinho), Malouda (Dk. 88 Abdülkadir Özdemir), Yusuf Erdoğan (Dk. 60 Batuhan Karadeniz), Henrique

Kukesi: Halili, Smajlaj, Brahja, Malota, Hallaçi, Karabeci, Musolli, Almuça (Dk. 68 Cikalleshi), Hoxha (Dk. 60 Manuka), Progni (Dk. 83 Malindi), Popovic

Goller: Dk. 11 Popovic (Kukesi) Dk. 14 ve 64 Henrique , Dk. 54 Malouda (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 77 Popovic (Kukesi) Dk. 83 Batuhan Karadeniz (Trabzonspor)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR

8. dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Henrique’nin kaleci Halili ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda top üsten auta gitti.

9. dakikada Zeki Yavru’nun pasında sağdan ceza alanına girerek rakiplerinden sıyrılan Yusuf Erdoğan, kaleci Halili ile yakın mesafede karşı karşıya kaldığı anda topu kötü bir vuruşla auta gönderdi.

11. dakikada savunmada Yusuf Erdoğan’ın hatalı pasında Progni’nin ayak koyduğu top Popovic’in önüne düştü. Bu futbolcu da ceza alanı içinde kaleci Onur Recep Kıvrak ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelerle buluşturdu: 0-1

13. dakikada Adrian’ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı dışında Yusuf Erdoğan’ın şutunda, kaleci Halili topu üsten kornere çeldi.

14. dakikada Trabzonspor, beraberlik golünü buldu. Adrian’ın sağdan kullandığı korner atışında, savunmanın uzaklaştırmak istediği topu ceza alanı içinde Giray Kaçar kaleye doğru gönderdi. Direk dibinde Henrique de yatarak ayağıyla dokunduğu topu filelere gönderdi: 1-1

26. dakikada Karabeci’nin ceza alanı dışından sert şutunda, Onur Recep Kıvrak yerden sekerek sol tarafına doğru gelen topu yatarak kornere çeldi.

41. dakikada Malouda’nın pasında ceza alanı dışındaki Adrian’ın sert şutunda kaleci Halili sol köşesine gelen topu kornere çıkardı.

44. dakikada Adrian’ın pasında savunmanın arkasında topla buluşan Malouda’nın sol taraftan ceza alanı son çizgisi yakınından çektiği şutta kaleci Halili’nin müdahale ettiği meşin yuvarlak direkten döndü. Daha sonra Halili topu kontrol etti.

İlk yarı 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

53. dakikada Karabeci’nin pasında sağdan ceza alanı içinde Olcan’dan sıyrılan Progni’nin kaleye doğru gönderdiği topu savunma uzaklaştırdı.

54. dakikada Adrian’ın sağdan ortasında, Henrique şık topuk pasıyla topu Malouda’ya aktardı. Ceza alanı içinde bu futbolcu yatarak vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını öne geçirdi: 2-1

63. dakikada Malouda’nın pasında ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Henrique’nin şutunda kaleci Halili topu kontrol etti.

64. dakikada Adrian’ın ara pasında savunmanın arkasında topla buluşarak ceza alanına giren Henrique’nin kaleci Halili ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-1

72. dakikada Henrique’nin geriye doğru topuk pasında, yakın mesafede kaleci Halili ile karşı karşıya kalan Malouda’nın şutunda, Halili topu konrere çeldi.

Karşılaşma Trabzonspor’un 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında sahasında Arnavutluk’un Kukesi takımını konuk eden Trabzonspor, rakibi karşısına en son ligde Çaykur Rizespor ile oynadığı maçın ilk 11’ine göre 3 oyuncu değişikliğine gitti. Bordo-mavili takımda, kart cezalısı Mustafa Yumlu’nun yokluğunda Giray Kaçar, Çaykur Rizespor maçınında taraftarın sözlü tepkisinin ardından ağlayarak sahayı terk eden Volkan Şen’in yerine genç oyuncu Yusuf Erdoğan forma giydi. Teknik direktör Mustafa Akçay, Soner Aydoğdu’yu ise yedek soyundururken bu oyuncunun yerine geçen hafta takımının galibiyet golünü atan Florent Malouda’yı ilk 11’de görevlendirdi.

VOLKAN ŞEN 18’DE YOK

Trabzonspor’da, Çaykur Rizespor maçında yaşadığı olayın ardından Volkan Şen, 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Teknik direktör Mustafa Akçay’ın, hafta içinde basın toplantısı düzenleyerek camiadan özür dileyen Volkan Şen’i psikoloğunun görüşünü dikkate alarak kadroya almadığı öğrenildi. Bu futbolcu, tribünden karşılaşmayı izledi. Bordo-mavili takımda, Fildişi Sahilli oyuncu Souleyman Bamba ile Kadir Keleş ilk kez 18 kişilik maç kadrosuna alındı. Yusuf Erdoğan ise ilk kez ilk 11’de görev yaptı.

TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ

Trabzonspor, ilk maçı 2-0 kazanarak rövanş maçı öncesi avantaj yakalarken, bordo-mavili taraftarlar rövanş maçına ilgi göstermedi.  Hüseyin Avni Aker Stadı’nın tribünlerinde büyük boşluklar gözlenirken Arnavutluk ekibine ayrılan tribün de boş kaldı.

HENRIQUE, KATKI SAĞLADI

UEFA Avrupa Ligi’nde tarihinde ilk kez gruplara kalan Trabzonspor’da, Brezilyalı oyuncu Paulo Henrique de attığı gollerle takımına önemli katkı sağladı. Ligde ilk iki hafta gol atamayan Brezilyalı oyuncu, Avrupa’da ise attığı gollerle kendisinden söz ettirdi. Bu akşam Kukesi karşısında 2 gol atan Henrique, bu sezon Avrupa’da 7’nci golünü kaydetti. UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundaki Derry City maçlarında 3 gol, 3. ön eleme turundaki Dinamo Minsk ve play-off turundaki Kukesi ile deplasmanda oynanan maçlarda 1’er gol atan Henrique, bu akşam da 2 gol atarak gol sayısını 7’ye yükseltti.

MALOUDA’DAN ÜST ÜSTE GOLLER

Trabzonspor’un yıldız oyuncusu Malouda, ligde Çaykur Rizespor maçının ardından Kukesi maçında da gol kaydetti. Çaykur Rizespor maçında attığı golle takımına 2-1’lik galibiyeti getirerek bordo-mavili takım forması altında ilk golünü atan Malouda, bu akşam da Avrupa’da ilk golünün sevincini yaşadı. Karşılaşmanın ardından Trabzonsporlu futbolcular, tarihinde ilk kez gruplara kalmanın sevinci taraftarlarla paylaştılar. Kale arkası ve maraton tribündeki taraftarlara takım halinde giden futbolcular, taraftarlarla birlikte sevinç yaşadılar.

TRABZONSPOR, AKÇAY İLE GÜLÜYOR

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda sahasında Arnavutluk’un Kukesi takımını 3-1 yenerek tarihinde ilk kez gruplara kalanTrabzonspor, yeni teknik direktörü Mustafa Akçay ile Avrupa arenasında başarılı sonuçlarını sürdürdü.

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kulüp başkanlığına seçilmesiyle Trabzonspor’a pilot takım 1461 Trabzon’dan getirilen Mustafa Akçay, ilk kez Süper Lig kulübü çalıştırması ve Avrupa deneyimi yaşamasına rağmen Avrupa kupalarında yenilgi yüzü görmedi.

Bordo-mavililer, teknik direktör Akçay yönetiminde Kukesi galibiyeti ile Avrupa kupalarında bu sezon 6’ıncı maçında 5’inci galibiyetini elde etti. Bir maçtan beraberlikle ayrılan Trabzonspor’un Akçay ile Avrupa’da boynu bükülmedi.

Söz konusu maçlarda 13 gol atan Trabzonspor, kalesinde ise sadece 3 gol gördü. 

Akçay yönetiminde ilk olarak bordo-mavili takım, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda’nın Derry City takımını sahasında 4-2 ve deplasmanda 3-0 mağlup etti. Daha sonra 3. ön eleme turunda Belarus’un Dinamo Minsk takımını dış sahada 1-0, sahasında da 0-0 beraberlikle eleyen Karadeniz ekibi, Arnavutluk’un Kukesi takımı deplasmanda 2-0 sahasında 3-1 yenerek Avrupa’da iyi sonuçlarını sürdürdü.

Trabzonspor’un Mustafa Akçay yönetiminde UEFA Avrupa Ligi’nde ön eleme ve play-off turunda oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:

Trabzonspor: Derry City………………: 4-2

Derry City- Trabzonspor………………: 0-3

Dinamo Minsk-Trabzonspor………..: 0-1

Trabzonspor-Dinamo Minsk……….: 0-0

Kukesi-Trabzonspor…………………: 0-2

Trabzonspor-Kukesi………………….: 3-1

Habertürk