Sahaya hatıra fotoğrafı çektirmek için girmiş!

Futbol
Olimpiyat Stadı’nda oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçının son dakikalarında yaşanan olaylarının ardından gözaltına alınan 69 kişi ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı. Bu kişilerden ...
EMOJİLE

Olimpiyat Stadı’nda oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçının son dakikalarında yaşanan olaylarının ardından gözaltına alınan 69 kişi ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı. Bu kişilerden 13’nün saha içine girdiği, 37’sinin stada biletsiz girdiği için gözaltına alındığı belirtildi. Sahaya girenlerin bahaneleri ise oldukça ilginç!

Geriye kalanların ise alkollü ve uyuşturucu madde ile stada girmeye çalışırken yakalandığı öğrenildi. Maçtan önce yapılan toplantıda bin 500 olması planlanan özel güvenlik görevlisi sayısının ise 970 olarak gerçekleştiği tespit edildi. Sahaya girdiği için gözaltına alınanların polislere  “Arkadan kalabalık geliyordu, Ezilmemek için sahaya girdim.”, “Herkesin girdiğini görünce hatıra resim çektirmek için girdim” bahanelerde bulundukları öğrenildi.

13 KİŞİ MAÇ OYNANIRKEN SAHAYA GİRMİŞ

Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi ve sonrasında polis tarafından 69 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Bu kişilerden 37’sinin sahaya biletsiz girmeye çalışırken maç öncesinde yakalandıkları öğrenildi. Girişte yapılan kontroller sırasında 19 kişinin içeriye alkol ve uyuşturucu madde sokarken gözaltına alınarak haklarında işlem yapıldığı öğrenildi. Polis kayıtlarına göre 13 kişinin ise maç oynanırken sahaya girdikleri için yakalandıkları belirtildi. Yetkililer sahaya girdikleri için gözaltına alınan 13 kişinin yasa gereği 1 ile 3 yıl arasında değişen hapis cezası ile yargılanacağını belirtirken, gözaltına alınan 69 kişinin  savcılık talimatıyla yargılamaları sürerken, bu kişilere  1 yıl maçlara girememe tedbir cezası verildi. Bu kararın polis ekipleri tarafından 69 kişiye serbest bırakılmadan önce tebliğ edildiği öğrenildi.

ÖZEL GÜVENLİK SAYISI EKSİKMİŞ

Öte yandan polis tarafından yapılan incelemede maç sabahı stadta yapılan toplantıda alınan karar gereği sayıları bin 500 olarak planlanan özel güvenlik sayısının yerine getirilmediği, maç oynanırken stadyumdaki özel güvenlik sayısının 970 olduğu belirtildi.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRECEKMİŞ!

Bu arada maç oynanırken sahaya girdikleri için gözaltına alınan taraftarların ilginç bahaneler ileri sürdüğü öğrenildi. Bazı taraftarların kendisini yakalayan polislerin ‘Neden sahaya girdin?’ sorusuna “Tribünde bir hareketlenme oldu. Kalabalık üzerimize gelmeye başlayınca ezilmemek için sahaya girmek zorunda kaldık.”, “Hatıra resmi çektirmek için girdik.” “Herkes girdi ben de ondan girdim” gibi cevaplar verdikleri öğrenildi.

SAHAYA GİREN HERKES GÖZALTINA

Yetkililer olimpiyat stadında güvenlik kameraları, yayıncı kuruluşun görüntüleri ve gazete ve televizyonlarda yayınlanan görüntülerin incelemeye başladığını, sahaya girenlerin kimliklerinin tespit edilmesinin ardından gözaltına alınacaklarını belirttiler. 

Akşam