27 kişiye 1 yıl men cezası

Futbol
Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, adliyeye sevk edildi.  İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, der...
EMOJİLE

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, adliyeye sevk edildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, derbi maçtaki olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan M. E. ve T. K’nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. 

Haklarında “Kamu malına zarar verme”, “polise mukavemet” ve “6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine yönelik kanuna muhalefet” suçlarından işlem yapılan şüpheliler, Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. 

Olaylar sırasında çekilen görüntülerde M. E. ve T. K’nın polis ve güvenlik görevlilerine sandalye ile saldırdıklarının tespit edildiği öne sürüldü. 

27 kişiye müsabakalardan men cezası 

Öte yandan, olaylara ilişkin gözaltına alınıp bugün işlemlerinin ardından emniyetten serbest bırakılan 27 şüphelinin ”6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine yönelik kanuna muhalefet” suçu kapsamında 1 yıl spor müsabakalarını izlemekten men edildiği öğrenildi. 

Yetkililer, maçın oynandığı gün gözaltına alınarak serbest bırakılan 67 şüpheliden 9’nun da daha önceden 1 yıl spor müsabakalarından men cezası aldığını ve bu şüphelilerden birinin cezasının devam ettiğini bildirdi. 

AA