Fenerbahçe devleri solladı

Futbol
Süper Lig’de çıktığı 9 maçta 21 kez fileleri havalandıran Fenerbahçe, bu alanda Avrupa’nın bir çok devini de geride bırakmayı başardı. Sarı-lacivertli takım, Avrupa’nın önde kulüpler...
EMOJİLE

Süper Lig’de çıktığı 9 maçta 21 kez fileleri havalandıran Fenerbahçe, bu alanda Avrupa’nın bir çok devini de geride bırakmayı başardı. Sarı-lacivertli takım, Avrupa’nın önde kulüpleri Arsenal (20 gol), Chelsea (16 gol), Manchester United (14 gol), Paris Saint Germain (20 gol), Monaco (20 gol), Real Madrid (20 gol), Napoli (20 gol), Milan (16 gol), Juventus (18 gol), Benfica (13 gol) ve Porto’yu (18 gol) gol sayısında geçti. Avrupa’nın büyük liglerinde mücadele edip Fenerbahçe’den daha çok gol atan takımlar arasında ise Dortmund, B.Münih, Leverkusen, Hoffenheim, Hamburg, Barcelona, Atletico Madrid, Roma ve Inter yer alıyor. Attığı 21 golle 2.33’lük gol ortalamasına sahip olan sarı-lacivertli takım, bu kategoride ise 8. sırada kendine yer buldu. Fenerbahçe’yi geride bırakan takımlar ise Barcelona, Dortmund, Hoffenheim, Manchester City, Atletico Madrid, Roma ve Inter.

Yanal’ın hedefi puan farkını açmak

F.Bahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, yaklaşan G.Saray ve Beşiktaş derbilerini kazanıp, zorlu ikinci yarı fikstürü öncesi rakipleriyle puan farkını iyice açmak istiyor. Ligin ikinci yarısında kış aylarında Sivas, Elazığ ve Eskişehir deplasmanlarıyla başlayacak F.Bahçe, ardından Trabzon deplasmanına gidecek. Bunu hesaba katan Ersun Yanal, ligin ilk yarısını rakipleriyle puan farkıyla kapatmayı hedefliyor. Ersun Yanal, oyuncularıyla yaptığı toplantıda, ‘Deplasmanda Bursaspor, ardından da sahamızda karşılaşacağımız ezeli rakibimiz Galatasaray’ı yenerek çıkışımızı sürdürmeliyiz. Ardından Antalya ve Beşiktaş’ı da kayıpsız geçersek zirvede yanlız kalırız, psikolojik olarak rakiplerimizin önünde oluruz’ ifadelerini kullandı.

F.Bahçe’ye büyük saygı duyuyorum

Fenerbahçe’nin PAOK’a kiraladığı Miroslav Stoch, forma giydiği takımlar hakkında kısa kısa düşüncelerini aktardı. Oynadığı Nitra, Twente, Chelsea, Fenerbahçe ve PAOK kulüplerinin kendisi için özel olduğunu söyleyen Slovak oyuncu Instagram hesabından tek tek takımlar hakkında şunları söyledi:

Chelsea: Benim gelişimimi sağladıkları için teşekkür ediyorum.

Twente: Futbolun üst düzeyde oynandığı bir yerde şans verdikleri için minnettarım. Şimdi bile unutamadığım inanılmaz anılar yaşadım.

Fenerbahçe: Bu isme duyduğum hisler normal değil. Sadece iki kelimeyle: ‘Büyük saygı’.

PAOK: Bana bir şans daha verdikleri için minnettarım.

FC Nitra: Bana futbol hakkında öğrettiğiniz şeyler için tüm antrenörlerime teşekkürler.

Moussa Sow korkuttu

F.Bahçe, ligin 10. haftasında, deplasmanda Bursaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını dün akşam sürdürürken girdiği ikili mücadelede kaşı açılan Sow, antrenmanı tamamlayamadı.Tam saha maç sırasında girdiği ikili mücadele sonrası sağ kaşı açılan Moussa Sow’a takım doktoru Burak Kunduracıoğlu tarafından bir dikiş atılırken, oyuncu tedbir amaçlı antrenmanı yarıda bıraktı.Sakat futbolculardan Emre antrenmanın tamamında takımla çalışırken, Meireles ilk bölümünde takımla, ikinci bölümde ise özel program ile çalıştı. Gökhan Gönül ise takımdan ayrı çalıştı. Bu arada idman öncesi futbolcular ve teknik heyet, açtıkları bayrak ile Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar.

YemY