Ronaldo’nun yerine Di Maria

Futbol
Galatasaray’ın Çarşamba akşamı Santiago Bernabeu’da karşı karşıya geleceği Real Madrid’in İtalyan çalıştırıcısı Carlo Ancelotti, maç öncesi basın toplantısında İspanyol devininin son...
EMOJİLE

Galatasaray’ın Çarşamba akşamı Santiago Bernabeu’da karşı karşıya geleceği Real Madrid’in İtalyan çalıştırıcısı Carlo Ancelotti, maç öncesi basın toplantısında İspanyol devininin son durumu anlatırken, sahada nasıl bir takım olacağının da sinyallerini de verdi.

İlk maçta Türk Telekom Arena’da Galatasaray’ı 6-1’lik skorla mağlup eden İspanyol devinin antrenörünün basın toplantısında verdiği detaylar şu şekilde; 

‘RONALDO’NUN YERİNE Dİ MARIA’

“Ronaldo yarın oynayamayacak. O yarın takımdan ayrı çalışacak. Çok önemli bir sorunu yok ama bakalım cumartesi günü oynayabilecek mi? Onun yerine Almeira maçında oyuna giren Di Maria iyi bir iş çıkarttı. Ona görev verebilirim ama tabii başka alternatiflerde var. Varane’nın dizinde bir problem var dinlendirilmesi gerekiyor.”

‘SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ SİNYALİ’

“Bizim önümüzde iki maç var. Biz bu iki maçı da kazanmak istiyoruz. Biz farklı sistemlerde oynayabilen bir takımız. Khedira’sız 4-3-3 oynamak zor tabii. Ama sistemi de değiştirebiliriz. Önemli eksiklerimiz var ama bizim de geniş ve iyi bir kadromuz var. Tabii ki sakatlık olmasını kimse istemez ama futbol böyle bir şey.” 

‘BALE SOLDA OYNAMAYACAK’

“Bale, Ronaldo olmadığı için sol kanatta oynamayacak. O tarz bir değişiklik yapmayı düşünmüyorum. Solda oynarsa çok fazla içe girmesi gerekir. Kanatlarda ters ayaklı oyuncularımı oynatmayı tercih ediyorum.”  

‘MANCINI ÇOK TECRÜBELİ’

“Bence Mancini çok tecrübeli bir çalıştırıcı. İtalya’da çok iyi işler çıkarttı. Premier Ligi kazanmak kolay değil. Orada da şampiyon oldu. Galatasaray’da yeni bir maceraya atıldı. orada başarılı olacağına inanıyorum.” 

‘XABİ ALONSO SAHADA OLMAYABİLİR’

“Illaramendi ve Xabi Alonso iyi bir ikili oldu. Hızlı oynuyorlar. Xabi Alonso’ya dikkat etmemiz gerekiyor. Önemli bir sakatlıktan çıktı. Belkide yarın onu oynatmayabilirim.”  

‘SALDIRGAN OYNUYORUZ’

“Son dönemde çok etkin oynuyoruz. Çok saldırgan oynuyoruz. Defans oyuncularımız da hücuma katkı sağlıyor. Takım olarak da savunmada iyi durumdayız.”  

Akşam