Dilmen: “Başbakan’a haksızlık yapıldı”

Futbol
Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV Spor’da yayınlanan ‘Yüzde 100 Futbol’ programında Fenerbahçe’nin Kayserispor karşısında aldığı 5-1’lik galibiyeti  şöyle değerlendi...
EMOJİLE

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV Spor’da yayınlanan ‘Yüzde 100 Futbol’ programında Fenerbahçe’nin Kayserispor karşısında aldığı 5-1’lik galibiyeti  şöyle değerlendirdi.

“Kayseri ile Fenerbahçe arasındaki siklet farkı var. 5 dakikada skor 1-1’den 5-1’e geldiğinde de bu fark kendisini belli etti. Bu skor Fenerbahçe açısından ligin ilk yarısının sonucunu gösteren bir görüntü.”

FENERBAHÇE TARAFTARI BAŞBAKAN’A HAKSIZLIK YAPTI

“Ben Fenerbahçeliyim.. İnsanlar bana gönül koyabilir ama Başbakanımızın şahsına karşı yapılan tezahüratları kınıyorum. 3 Temmuz sürecinde Sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan, herkesten fazla Fenerbahçelilik göstermiştir. Bildiğim için söylüyorum. Bu ayrıntıların hepsini sayın Aziz Yıldırım biliyordur ve konuyla ilgili açıklama yapmasını bekliyorum. Bir Fenerbahçeli olarak gerçekten çok üzüldüm. Çok ciddi hizmetleri olan ülkenin Başbakanına haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Neden haksızlık yapıldığını da Başkan Yıldırım’ın açıklamasını bekliyorum. Beğenmeyebilirsiniz, oy kullanmayabilirisiniz. Zaten Fenerbahçe kulübüne siyasetin karışmaması lazım. Sayın Başbakan herkesten fazla Fenerbahçelilik yapmıştır hiç haketmedi”

OYUNU FENERBAHÇE YÖNLENDİRİYOR

“Fenerbahçe takımı baskı kurduğu zaman temposuna bu ligde 2-3 takım dışında kimse karşı koyamaz. Fenerbahçe’nin kaliteli oyuncularının olması büyük avantaj. Maçlarda oyunu yönlendiren takım hep Fenerbahçe.

Fenerbahçe gibi takımlar için geç form tutmak bazen avantajdır. Fenerbahçe bu sezon formsuz olsa da maçlar kazandı. Diğer tekımlardan farkı ben ‘Bu yıl lig şampiyonu olacağım’ diye oynuyor. Fenerbahçe ligin en agresif takımlarından, kazanma arzusu çok yüksek. Kalite farkı da şu şekilde ortaya çıkıyor. Emenike 13 milyon Euro. Dönüp öyle bir vuruyor ki kaleci bile görmüyor. Büyük takımlar baskı yaptığı zaman kazanıyor. Fizik, kalite ve arzuyla 43 gol atmak Ersun Yanal’ın büyük başarısı. 

Fenerbahçeliler, ‘Öyle bir tempomuz var ki yarım saatte darmaduman ederiz’ diyor. Çünkü bu oyunla atmaması mucizedir. Ben Cristian’a papatya falı diyordum, geçen yıla göre çok farklı. En azından 3 hafta iyi 1 hafta kötü oynuyor. Cristian’ın şut atması gerekiyor attı, pas attı, tam orta saha gibi oynadı. Gökhan mükemmel oynadı Caner de 2. yarı çok iyiydi.”