Aslan Tokatspor’u 3 golle geçti

Futbol
Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray, yeni transferleriyle Tokatspor deplasmanında sahne aldı. Maç boyunca rakibi karşısında üstün olan Sarı-kırmızılılar, sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrı...
EMOJİLE

Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray, yeni transferleriyle Tokatspor deplasmanında sahne aldı. Maç boyunca rakibi karşısında üstün olan Sarı-kırmızılılar, sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı ve gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu maçında Tokatspor ile deplasmanda karşılaştı.

Sarı-kırmızılılar, Tokatspor karşısında mücadeleye yeni transferleriyle çıktı. Ntvspor’un haberine göre maçın önemli anları şöyle; 6 yeni oyuncunun ilk 11’de başladığı karşılaşmanın, ilk bölümlerinde dikkat çeken isim genç Arjantinli Lucas Ontivero oldu. Özellikle hızı ve tekniği ile Tokatspor savunmanını zorlayan Ontivero, 16. dakikada sağ çaprazdan çok sert bir şut çıkardı. Önce üst direğe çarpan top, daha sonra yere vurdu ve kalecide kaldı. Ancak bu pozisyonda, topu çizgiyi geçtiği tartışmaları vardı.

Dakikalar ilerledikçe Galatasaray, rakibi karşısında baskısını iyice artırdı ve 26. dakikada golü buldu. Lucas Ontivero’nun derin pasına hareketlenen Izet Hajrovic, kalecinin hemen yanından köşeye bıraktı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Sarı-kırmızılılar, 2 yeni ismin hazırladığı pozisyonda maçta üstünlüğü yakaladı.

Ev sahibi Tokatspor, 30’uncu dakikada beraberliğe çok yaklaştı. Sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda Sebahattin Tanrıverdi, kaleci Ufuk Ceylan’ın üzerinden kafa vuruşunu yaptı fakat top üstten auta çıktı.

Galatasaray, devrenin son bölümünde bulduğu golle rahatladı. Ceza sahası dışında topla buluşan Yekta Kurtuluş, çok sert bir vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi. Yekta’nın bu golü, aynı zamanda karşılaşmanın ilk devresinin de sonucunu ilan etti.

Maçın ikinci yarısında ise tempo çok düşüktü. Galatasaray, skoru korumak adına daha fazla pas yaparak, rakibinin tehlikeli olmasını engelledi. Buna rağmen Tokatspor, 60’ıncı dakikadan sonra Galatasaray ceza sahasına gitmeye başladı. Birkaç pozisyonda tribünleri heyecanlandıracak tehlikeler yaşansa da Tokatspor skoru değiştiremedi.

Galatasaray’ın yenileri, son dakikalarda da atmaya devam etti. Hajrovic’in pasıyla sağ taraftan ceza sahasına giren Veysel Sarı, kaleciyi şık bir hareketle geçip topu ağlara gönderdi ve Sarı-kırmızılıları 3-0’a getirdi.

Mücadelenin kalan dakikalarında ise başka gol olmadı ve Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 5. hafta maçında Tokatspor’u 3-0 mağlup etti ve 10 puana yükselik gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi. 1 puanlı Tokatspor’un ise gruptan çıkma şansı kalmadı.