Kuyt: “Canımızı zor kurtardık”

Futbol
Trabzonspor-Fenerbahçe maçının çıkan olaylar nedeniyle iptal edilmesini sahadaki oyunculardan Dirk Kuyt değerlendirdi. Ülkesinin De Telegraph gazetesine konuşan Hollandalı oyuncu çarpıcı ifadeler kull...
EMOJİLE

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının çıkan olaylar nedeniyle iptal edilmesini sahadaki oyunculardan Dirk Kuyt değerlendirdi. Ülkesinin De Telegraph gazetesine konuşan Hollandalı oyuncu çarpıcı ifadeler kullandı. Kuyt, “Bu kadar büyük bir nefret daha önce görmedim. Savaşa benziyordu” dedi.

Sarı-lacivertli futbolcu şunları söyledi: “Yaşanılanlar çok tehlikeli şeylerdi. Daha önce böyle bir şey yaşamadım. Yüzü kana bulanmış polis memurları gördüm. Sonrasında bizler de zırhlı polis otolarıyla stattan tahliye edildik.”

Olayların Emenike’nin attığı golün ardından başladığını belirten Kuyt, “Kalecimiz Volkan’ın üzerine meşale geldi. Tişörtünde kara bir delik açıldı. Hakem içeri davet etti ve hemen şoyunma odasına kaçtık, kendimizi oraya kilitledik. Neyse ki hemen güvenlik güçleri gelip bizi korumaya aldı. Ancak dışarıda olaylar devam ediyordu” diye konuştu.

Kuyt, “Sahaya her türlü şey atılıyordu. Bıçak, meşale, cep telefonu hatta kapı kolu bile… Bence bu olanlardan sonra en ağır ceza neyse o verilmeli. Türkiye’de çok çekişmeli ve tansiyonu yüksek maçlar oynanıyor ancak Trabzon’da yaşananlar tarif edilemez” ifadelerini kullandı.

Olaylı karşılaşma İspanya’da da yankı uyandırdı. Bu ülkenin iki büyük spor gazetesi Marca ve AS, olaya internet sitelerinde yer verdi. Marca, “Sahanın iyice karışmasının ardından hakem maçı tatil etmek zorunda kaldı. Pazartesi gecesindeki futbol akşamı, ilk yarıda atılanların ardından daha fazla devam edemedi. Oyun, yabancı maddeler ve meşalelerle birlikte durdu ve karşılaşmaya 10 dakika uzatma verildi. İşte tam bu sırada taraftarlar bir kez daha kontrolü kaybetti” diye yazdı.

Hedefteki ismi yazdılar!

AS, “Yabancı maddelerle Türkiye’de maç durdu” başlığını atarken, “Tansiyon oldukça yüksekti. İki takım arasındaki gerginlik, tribünlerde etkisini gösterdi. Ev sahibi ekibin tribünlerinin hedefi olan isim ise Volkan Demirel’di. Tecrübeli kalecinin üzerine taş ve meşaleler atıldı” yorumunu yaptı.