Galatasaray artık deplasmanda gülmek istiyor

Futbol
Bu sezon Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’nda da yoluna devam eden sarı-kırmızılı ekip, iç sahada gösterdiği iyi performansı deplasman maçlarına yansıtamıyor. Ligde oyna...
EMOJİLE

Bu sezon Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’nda da yoluna devam eden sarı-kırmızılı ekip, iç sahada gösterdiği iyi performansı deplasman maçlarına yansıtamıyor. Ligde oynadığı iç saha maçlarında yenilgi yüzü görmeyen “Cim Bom”, rakip sahalarda çıktığı müsabakalarda ise önemli puan kayıpları yaşadı.

Spor Toto Süper Lig’de son deplasman galibiyetini ligin 17. haftasında, Kayseri Erciyesspor karşısında alan Galatasaray, 76 gündür maç kazanamıyor.  

Bir maçı eksik olan lider Fenerbahçe’nin üst üste yaşadığı puan kayıpları sonrası aradaki puan farkını 3’e indiren sarı-kırmızılılar, özellikle deplasmanda maçlarında beklentilerin altında kalarak rakibini geçmeyi başaramadı.

Ligde 20 puanı rakip sahada bıraktı

Ligde bu sezon toplam 12 deplasman müsabakasına çıkan “Cim Bom”, 3 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 yenilgi yaşayıp, 20 puan kaybetti. Sarı-kırmızılılar, ligin ikinci yarısında çıktığı iki deplasman maçında Gaziantepspor (0-0), Medical Park Antalyaspor (2-2) ve Çaykur Rizespor (1-1) ile yenişemedi.

Deplasmanda, ligin son iki sırasında yer alan ekipler Kayseri Erciyesspor (3-1) ve Kayserispor’u (4-2) mağlup eden Galatasaray ayrıca, 2-1 öndeyken çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Beşiktaş maçında da 3-0 hükmen galip sayıldı.

En çok gol atıp, en az yiyenler arasında

Galatasaray, kötü grafiğine rağmen deplasmanda en çok gol atan 4’üncü, en az gol yiyen 2’nci takım konumunda. 

Süper Lig’de dış sahada çıktığı 12 maçta 17 gol atan sarı-kırmızılılar, 23 golle deplasmanda en fazla gol atan Beşiktaş ile 18’er golle siyah-beyazlıları takip eden Fenerbahçe ve Sivasspor’un ardından en fazla gol atan takımlar sıralamasında 4’üncü sırada yer alıyor. Bu sezon kalesinde gördüğü 21 golle en az gol yiyen ekip olarak dikkati çeken “Cim Bom”, deplasmanda da bu özelliğini koruyor. Deplasmanda 13 gole engel olamayan sarı-kırmızılı takım, yediği 9 golle dış sahada kalesinde en az gol gören takım olan Kasımpaşa’nın ardından 2’inci sırada geldi.  

En fazla atıp, en az gol yiyenler arasında yer almasına rağmen Galatasaray, bu istatistiği sonuçlara yansıtamadı.

Deplasman maçları

Galatasaray’ın bu sezon deplasmanda oynadığı resmi maçlarda aldığı skorlar şöyle:

Süper Lig:

Bursaspor-Galatasaray: 1-1

Eskişehirspor-Galatasaray: 0-0

Beşiktaş-Galatasaray: 0-3 (Hükmen)

Akhisar Belediyespor-Galatasaray: 2-1

Kayserispor-Galatasaray: 2-4

Fenerbahçe-Galatasaray: 2-0

Kasımpaşa-Galatasaray: 1-1

Gençlerbirliği-Galatasaray: 1-1

Kayseri Erciyesspor-Galatasaray: 1-3

Gaziantepspor-Galatasaray: 0-0

Medical Park Antalyaspor-Galatasaray: 2-2

Çaykur Rizespor-Galatasaray: 1-1