Fenerbahçe’nin deplasman karnesi iyi

Futbol
Süper Lig derbisinde yarın deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak lider Fenerbahçe, bu sezon rakip sahalardaki mücadelede en çok puan toplayan takımlardan birisi olarak dikkati çekiyor.  Dış sa...
EMOJİLE

Süper Lig derbisinde yarın deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak lider Fenerbahçe, bu sezon rakip sahalardaki mücadelede en çok puan toplayan takımlardan birisi olarak dikkati çekiyor. 

Dış saha puan cetvelinde ilk sıradaki 22 puanlı Beşiktaş’la aynı puana sahip olarak gol averajıyla ikinci sırada bulunan sarı-lacivertliler, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu’nun tribün olayları nedeniyle tatil edilen Trabzonspor mücadelesiyle ilgili olası hükmen galibiyet kararıyla, rakip sahalarda en iyi performansı ortaya koyan takım durumuna geliyor.

Şu anki puan durumuna göre, bu sezon deplasmanda çıktığı 12 maçın 7’sini kazanıp, 4’ünde yenilen ve 1 maçta da sahadan beraberlikle ayrılan sarı-lacivertliler, 60 puanın 22’sini rakip sahalardaki sonuçlarla elde etti.  

Sezonun ilk yarısında iki derbiyi de iç sahada yapan, 11. haftada Galatasaray ‘ı 2-0 yenip, 13. haftada Beşiktaş ile 3-3 berabere kalan Fenerbahçe, sarı-kırmızılı takıma karşı bu sezon rakip sahalardaki ilk derbisine çıkacak. 

– Deplasmanların en golcüleri Emenike ve Webo

Fenerbahçe’nin rakip sahalardaki en golcü futbolcuları beşer golle Emenike ve Webo oldu. 

Deplasmanlarda toplam 10 gol atan iki forvet oyuncusu, sezonun ilk yarısında sarı-lacivertli takımın deplasman maçlarında elde ettiği puanlarla rakipleriyle arasındaki farkların açılmasında önemli bir payın sahibi oldu.

Forvet oyuncularından Sow’un 3, Kuyt’ın da 2 golü bulunan sarı-lacivertli ekipte mevcut kadroda deplasmanların diğer golcüleri, Emre Belözoğlu, Caner Erkin, Mehmet Topal, Cristian ve Egemen Korkmaz oldu. 

– Son dakikalarda gelen goller 

Sarı-lacivertli takım bu sezon rakip sahalarda kazandığı maçların çoğunda, son dakikalarda attığı gollerle etkili oldu. 

Toplam 7 deplasman galibiyetinin 3’ünü uzatma bölümünde, 2’sini ise 80. dakikadan sonra kaydettiği gollerle kazanan Fenerbahçe, bir maçta da 80. dakikadan sonra attığı golle beraberliği kurtarıp 1 puan elde etti. 

Ligin 4. haftasındaki Kasımpaşa mücadelesini 90+4. dakikada Webo’nun golüyle 3-2, 8. haftadaki Kayser Erciyesspor maçını 90+4. dakikada Emenike’nin golüyle 2-1, 10. haftadaki Bursaspor maçını 90+3. dakikada Egemen Korkmaz’ın golüyle 3-2 kazanan Fenerbahçe, 12. haftadaki Medical Park Antalyaspor mücadelesinden 89. dakikada Sow’un, 14. haftadaki Çaykur Rizespor maçından da 84. dakikada Webo’nun golüyle 2-1 galip ayrıldı. 

Sarı-lacivertliler 22. haftadaki Elazığspor maçında ise 82. dakikada bulduğu golle 1-1’lik eşitliği yakalayıp deplasmandan 1 puan çıkarmıştı. 

– Sezonun deplasman maçları

Fenerbahçe’nin 2013-2014 sezonunda rakip sahalarda yaptığı maçlarda aldığı sonuçlar şöyle:

 HAFTA                 MAÇ  SKOR  GOLLER 
   1.   Torku Konyaspor-Fenerbahçe   3 – 2  Yobo, Emre
   4.   Kasımpaşa-Fenerbahçe   2 – 3   Caner, Webo (2)
   6.   Gençlerbirliği-Fenerbahçe    0 – 1  Kuyt
   8.   K. Erciyesspor-Fenerbahçe    1 – 2  Sow, Emenike
  10.  Bursaspor-Fenerbahçe    2 – 3  Webo, Emenike, Egemen 
  12.   M.Park Antalyaspor-Fenerbahçe    1 – 2  Webo, Sow
  14.   Çaykur Rizespor-Fenerbahçe   1 – 2  Cristian, Webo 
  16.   K. Karabükspor-Fenerbahçe    2 – 1  Emenike
  19.   Eskişehirspor-Fenerbahçe    2 – 1  Kuyt
  20.   Sivasspor-Fenerbahçe    2 – 0   
  22.   Elazığspor-Fenerbahçe    1 – 1   Mehmet Topal
  26.  Gaziantepspor-Fenerbahçe    0 – 3  Emenike (2), Sow

 

Not: Ligin 24. haftasında sarı-lacivertli ekip 23. dakikada Emenike’nin golüyle 1-0 öndeyken, ilk yarıdaki uzatma bölümünün son dakikalarında tribün olayları nedeniyle tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili TFF Yönetim Kurulu henüz kararını açıklamadı.