Beşiktaş son dakika golüyle yıkıldı

Futbol
23. dakikada Hleb’in ara pasıyla sağ kanatta topla buluşan Djalma’nın ortasında Hasan Kabze kafayla topu kaleye gönderdi. Kaleci Tolga, topu güçlükle uzaklaştırdı. 33. dakikada Motta’...
EMOJİLE

23. dakikada Hleb’in ara pasıyla sağ kanatta topla buluşan Djalma’nın ortasında Hasan Kabze kafayla topu kaleye gönderdi. Kaleci Tolga, topu güçlükle uzaklaştırdı.

33. dakikada Motta’nın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci İtandje, topu son anda kornere çeldi. Oğuzhan’ın kullandığı kornerde ceza sahasında topa iyi yükselen Hutchinson’un kafa vuruşunda top kalenin yanından az farkla auta çıktı. 

37. dakikada Hleb’in ters vuruşunda defansın uzaklaştırdığı topu iyi takip eden Olcan’ın plase vuruşunda meşin yuvarlak kalenin yanından oyun alanını terk etti.

40. dakikada İsmail’in kaleyi cepheden gören yaklaşık 35 metreden attığı şutta, kaleci İtandje, topu güçlükle kornere çeldi.

43. dakikada Oğuzhan’ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Almeida’nın sert kafa şutunda meşin yuvarlak İtandje de kaldı.

Maçın ilk yarısı golsüz tamamlandı.

2. yarı

53. dakikada Oğuzhan’ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, topa iyi yükselen Atiba’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla kalenin üstünden auta çıktı. 

61. dakikada Ali Turan’ın pasıyla ceza sahasına giren Djalma’nın ortasında, Gekas’ın topun gelişine vole vuruşunda, kaleci Tolga güçlükle meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

62. dakikada Mehmet Güven’in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Vukoviç’in vuruşunda meşin yuvarlak az farkla direğin dibinden auta çıktı.

65. dakikada Mehmet Uslu’nun ortasında ceza sahasında iyi yükselen Gekas’ın kafa vuruşunda top yandan oyun alanını terk etti.

68. dakikada Olcay’ın sağ kanattan ceza sahasına ortasında, Oğuzhan yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 0-1

71. dakikada Selim’den kaptığı topla ceza sahasına giren ve kaleciyle karşı karşıya kalan İsmail’in yerden şutunda top yandan auta çıktı.

90+2. dakikada ceza sahasında topu önünde bulan Gekas’ın vuruşunda kaleci Tolga meşin yuvarlağı çıkardı.

90+3. dakikada Djalma’nın kullandığı köşe atışında, Vukoviç’in kale önüne indirdiği topu Gekas ağlara gönderdi: 1-1

Karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı. 

Emeğimizin karşılığını alamadık

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç, son saniyelerde yedikleri golle 1-1 berabere kaldıkları Torku Konyaspor maçına ilişkin, “Emeğimizin karşılığını alamadık. Hakikaten kızgın değilim ama çok üzgünüm. Şunu söyleyeyim. Bizi öldüremezler, bunun üstesinden geleceğiz. Bununla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hep birlikte bunun üstesinden gelmek için elimizden geleni yapacağız” dedi

Biliç, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, sezonun en iyi karşılaşmas olmasa da iki takımın da ortaya büyük bir mücadele örneği koyduğunu belirtti.

İki takımın da kazanmak için her şeyini verdiğini anlatan Biliç, şöyle devam etti:

“Hem kendi oyuncularımı hem de Konyaspor’un oyuncularını tebrik ediyorum. İki taraf da ortaya çok büyük bir emek ve gayret koydu. Kadın ve çocuk taraftarlara teşekkür ediyorum. Onlar da iyi bir atmosfer yaratmaya çalıştı. Yayıncı kuruluşa da söyledim. Burada yeni bir şey söylemeyeceğim. Ben, Türkiye’ye çalışmaya geldiysem, Beşiktaş Teknik Direktörü olarak bu gururu yaşamak için geldim. İnanın bunu kalpten söylüyorum, 24 saat bu işe emek veriyorum, ekibim ve oyuncularımla birlikte. Buradaki yegane çabamız Beşiktaş’ın dürüst, adil ve iyi bir futbol oynayabilmesi.

Futbolda kazanırsınız, kaybedersiniz bunlar başka şeylerdir. Bu, birçok kez yaşanabilir ama bu akşam ne yazık ki emek verdiğimiz bir durum varken, emeğimiz elimizden alındı. Emeğimizin karşılığını alamadık. Hakikaten kızgın değilim ama gerçekten çok üzgünüm. Şunu söyleyeyim. Bizi öldüremezler, bunun üstesinden geleceğiz. Bununla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hep birlikte bunun üstesinden gelmek için elimizden geleni yapacağız.”

“Beşiktaş’ın deplasman maçlarına genç ve tecrübesiz hakemler atanıyor. Beşiktaş’ı kim öldürmek istiyor. Bunu net ifade edebilir misiniz?” sorusu üzerine sinirlenerek mikrofonu alıp masaya vuran Biliç, şunları söyledi:

“Yeteri kadar söyledim fikrimi. Bunu mümkün olduğu kadar objektif olarak söylemeye çalışıyorum. Çarpıtılmış bir taraf yok söylemlerimde. Dakika dakika burada maçları analiz edecek değilim, Rize maçı ya da diğer maçlar… Hakikaten bıktım, usandım bundan. Çünkü ben bir teknik direktörüm, yargıç değilim. Buraya futbol hakkında, Oğuzhan’ın oyunu hakkında konuşmaya geldim. Bütün bunların konuşulmasından da bıktım usandım.”

Tepkisinin gazetecilere yönelik olmadığını dile getiren Biliç, daha sonra toplantıdan ayrıldı.

Siyah-beyazlı futbolcu Pedro Franco ise sezon sonuna geldiklerini ve zor maçlar oynadıklarını aktardı.

Her takımın kendi kulvarında hedeflerinin olduğuna dikkati çeken Franco, “Konyaspor’un da hedefi vardı. Çekişmeli bir maç oldu. İki takım da iyi mücadele verdi. Son haftalarda 90 dakikalar zor oluyor. Bugün de uzatmada yediğimiz gol bizim için çok üzücüydü. Biraz daha çalışmamız lazım. Şapkamızı önümüze koyup daha iyi oynamalıyız” diye konuştu. 

Takımın son dakika golüne neden itiraz ettikleri sorusuna Franco, “Bu akşam aslında Tolga’nın akşamıydı. Müthiş kurtarışlar yaptı. Onun adına çok üzgünüm. Bugünü gol yiyerek tamamlaması onun için büyük bir yıkım. Ne olursa olsun o golü yememeliydik” yanıtını verdi. 

Beşiktaşlı oyuncu Oğuzhan Özyakup da “Buraya 3 puan için gelmiştik. Maça iyi başladık. İkinci yarıya da aynı şekilde başladık ve golü bulduk. Tolga ağabey çok iyi pozisyonlar çıkardı. Pozisyonlar bulduk ama işi bitiremedik. Hakemle ilgili yorum yapmak istemiyorum. Son saniyedeki gol bizi bayağı bir üzdü. Derbiye en iyi şekilde hazırlanıp devam etmek istiyoruz” dedi.

İyi bir oyun ortaya çıktı

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, iki takımın da kazanmayı istediğini, böylece iyi bir oyunun ortaya çıktığını belirtti.

Oyuncularıyla gurur duyduğunu vurgulayan Bakkal, şunları kaydetti:

“1-0 geriye düşmemize rağmen son dakikaya kadar maçı kovalayan bir takımımız var. Benim istediğim takım işte bu. Bugün mağlup olmayı gerçekten hak etmedik. Çok net pozisyonlarımız var. İnatçı bir takım ve hak ettiğini alan bir takımım var. Bu dönemde puan almak çok önemliydi. Beşiktaş, ligin en çok koşan ve çok iyi pas yapan bir takımı. İlk devre biraz gömüldük ancak ikinci yarı ileriye çıkınca bambaşka bir Konyapor ortaya çıktı. Tecrübeli ayakların da devreye girmesiyle tempo yükseldi ve gol geldi. Önemli bir puan aldık. Bu puanlar daha rahat nefes almamızı sağlayacaktır. Dirençli oynuyoruz. maçı bırakmıyoruz. Bunu sağlamaya başladık. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum.”

Bakkal, tek oyuncu değişikliğiyle ilgili soru üzerine, “İyi giden bir şeyi değiştirmek bence yersizdi. Değiştirmediğimizin hakkını aldık diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Yeşil-beyazlı futbolcu Mehmet Uslu ise ilk yarı kötü oynadıklarını, ikinci yarı ise tamanen farklı bir takımın sahada olduğunu belirterek, “Takımın arzusu çok yüksekti. Yüzde 100 net pozisyonlarımız var. Tolga ağabeyi tebrik etmek lazım. Çok iyi bir maç kazandık. Alınan her puanın bizim için önemi var. Rize maçından da en iyi skorla Konya’ya dönmek istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Tokru Konyasporlu futbolcu Selim Ay da inançlarını kaybetmediklerini, güzel bir son dakika golüyle 1 puan aldıklarını dile getirdi.

Selim, Beşiktaş’a transferine dair haberlere ilişkin ise “Ben de basından takip ediyorum. 2016’ya kadar takımımla sözleşmem var. Beşiktaş’tan direkt değil ama teklifler var. Beşiktaş benimle değil, kulübümle konuşacak. Kulübüm anlaşırsa, her futbolcu bu takımlarda oynamak ister” dedi.