Gakgoşlar Süper Lig’e veda etti

Futbol
Süper Lig’de sahasında Beşiktaş’a 1-0 yenilen Elazığspor, Kayserispor ve Medical Park Antalyaspor’un ardından ligden düşen 3. takım oldu. 9. dakikada Oğuzhan’ın pasında topla b...
EMOJİLE

Süper Lig’de sahasında Beşiktaş’a 1-0 yenilen Elazığspor, Kayserispor ve Medical Park Antalyaspor’un ardından ligden düşen 3. takım oldu.

9. dakikada Oğuzhan’ın pasında topla buluşan Olcay’ın vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

16. dakikada Veli’nin ceza sahası içerisinde sert vuruşunda kaleci Ivesa topu kontrol etti.

18. dakikada Jones’in geri pasında araya giren Deniz Yılmaz’ın sağ çaprazdan vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

39. dakikada gelişen Beşiktaş atağında ceza sahasında topu önünde bulan Gökhan Töre’nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1

52. dakikada Batuhan’ın ara pasında topa hareketlenen Deniz Yılmaz, meşin yuvarlağa müdahale etmekte gecikince kaleci Tolga topu uzaklaştırdı.

65. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Gökhan’ın vuruşunda top az farkla auta çıktı.

73. dakikada Olcay’ın şutunda meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

77. dakikada Oğuzhan’ın sol kanattan şutundan top, kaleci Ivesa’da kaldı.

84. dakikada çalımlarla cezasına giren Oğuzhan, kaleci Ivesa ile karşı karşıya kaldı. Oğuzhan’ın şutunda, Ivesa topu ayağıyla uzaklaştırdı.

Maç, Beşiktaş’ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Ligde kümede kalma mücadelesi veren Elazığspor, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılmayı hedefleyen Beşiktaş’a 1-0 yenilerek 34 puanda kaldı. 

Rakipleri Gaziantepspor ve Kayseri Erciyesspor’un 1’er puanla kapattığı 33. haftada Beşiktaş’a mağlup olan Elazığ ekibi, 37’şer puanlı bu iki rakibe karşı ikili averajda da üstünlük kuramadığı için Süper Lig’e veda etti.

Sezonun bitimine 1 hafta kala küme düşmesi kesinleşen Elazığspor’da futbolcular, teknik heyet, yöneticiler ve taraftarlar, maç sonrası büyük üzüntü yaşadı.

“Basit hatalar yapmadık”

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, Elazığspor adına üzgün olduğunu söyledi.

Elazığspor’un, var olmak için sahaya çıktığını ancak kendilerinin daha üstün oynadığını dile getiren Bilic, şöyle devam etti:

”Basit hatalar yapmadık, basit pozisyonlar vermedik. Olumsuz tek bir taraf var, gol atmamız gerekirken 2 ve 3 yapmamız gerekirken bunu başaramadık. Bizim kalitemizdeki bir takımın böyle bir oyunda 2. ve 3. golü atması gerekirdi. Elazığspor adına çok üzgünüm. Çok iyi bir teknik direktörleri var. Hepsini takdir ediyorum ama biz profesyonel bir iş yapıyoruz. Rakip için gerçekten üzgünüm. ”

“Dileğim tekrar lige çıkmamız”

Elazığspor Teknik Sorumlusu İrfan Saraloğlu ise iyi mücadele etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Yakaladıkları birkaç pozisyon olduğunu kaydeden Saraloğlu, şunları söyledi:

”Sadece maçı kaybetmedik, ligden de düştük. Ligden düşmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tüm çabalarımız maalesef karşılığını bulmadı. Ligde kalmaya odaklanmıştık. İlk yarıda toplanabilen 13 puan, ikinci yarıda 21 puan aradaki puan farkını kapatmaya yetmedi. Değerlendirmesi zor bir maç. Dileğim en kısa zamanda Elazığspor’un tekrar Süper Lig’e çıkması. Elazığspor’a sahip çıkılması gerekiyor. En kısa sürede Süper Lig mücadelesinin yeniden Elazığ’da verilmesini arzu ediyoruz. Tüm dileğim tekrar lige çıkmamız. Biz elimizden geleni yaptık ama başaramadık.”