Fenerbahçe yeniden Ersun Yanal’a emanet

Futbol
 Şükrü Saracoğlu Stadı’nda düzenlenen törende, Fenerbahçe CEO’su Hasan Yılmaz, Ersun Yanal ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını ifade etti. Açıklanan saatten 10 dakika erken başlayan t...
EMOJİLE

 Şükrü Saracoğlu Stadı’nda düzenlenen törende, Fenerbahçe CEO’su Hasan Yılmaz, Ersun Yanal ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını ifade etti. Açıklanan saatten 10 dakika erken başlayan törende konuşan teknik direktör Ersun Yanal, “Yine şampiyon olacağız, 4. yıldızı takacağız” dedi.

TRT Haber’in haberine göre Yanal, “Bizi bekleyen zorlu bir süreç var. Mutlaka tekrar şampiyon olacağımızı söylemek istiyorum. 20. şampiyonluğun anlamını çok iyi biliyoruz. 4. yıldızı takacağız” ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım sordu; Diego’dan haberin var mı?

Toplantıda ilginç bir olay yaşandı ve toplantıyı izleyen Başkan Aziz Yıldırım ilk soruyu yöneltti. Yıldırım, “Ersun hoca ile anlaşmamalarına rağmen Diego Ribas ile konuşuyorlar, hocanın bilgisi yok diyorlar, bu konuda ne düşünüyorsunuz” dedi.

Yanal ise “Buna hiç çalışmamıştım” diyererek ve gülerek karşılık verirken “Hem kontrat süreci hem de başkanımız ve yönetim kurulumuzla kontrat konusunda sorun olmadı. Altyapı ve gençlerle ilgili başkanımızla 7-8 defa konuştuk. Böyle bir orta saha için bir kaç alternatif vardı. En son fikrimi sordu başkan. 2-3 alternatif ile birlikte şu an zamanın geldiğini ve hamle yapmamız gerektiğini söyledi. Onay vermezsem olmazdı. Şuanda ne zaman ne yapılacağı, planlanlamış durumda. Belki de haberiniz olmayan başka şeyler olabilir. Fenerbahçe’de herkes görevini biliyor” dedi.

Yanal, bir soru üzerine de, Fenerbahçe’nin ihtiyacı çok oyuncu değil, doğru oyuncu ifadelerini kullandı.

Yanal, başka bir takımdan teklif almadığını söylerken, “Fenerbahçe dünyada 20 büyük takımdan birisi. Ekonomisi, taraftaryla. Fenberbahçe’de olmak hizmet etmek çok önemli. Burada kalmak daha büyük bir gururdur, ben bu aile içinde olmaktan ayrıca mutyluyum” diye konuştu.

“Yanal boş mukaveleyi imzaladı”

Toplantıda bir kez daha söz alan başkan Aziz Yıldırım, “Dün Ersun hoca ile 5 dakikada anlaşmayı imzaladık, boş mukaveleye imzasını attı bu nedenle hocaya teşekkür ediyorum” dedi. Yıldırım’ın bu sözleri alkış aldı.

Mukavele eleştirisi

Yıldırım ardından basına yüklenirken, “Hocamızın sözleşmesi 31.05.2014’te bitiyordu, şuan da Fenerbahçe’nin mukaveleli sorumlusu. Meraklar, değişik söylemler oldu, bunlar yanlıştı, beklemek lazımdı. Ancak mukavele sonrasında yorum yapılabilirdi ancak medya aceleci davrandı ve beklemediğimiz yayınlar yaptı, bunlar yanlıştı” dedi.

Yanal ile futbolcular arasında sorun var mı?

Medyada daha önce Fenerbahçe’nin kaptanlarının Ersun hocanın gitmesini istediği yönünde haberler çıkmıştı. Yıldırım bu konuya da gönderme yaparak, “Ersun hoca ile sporcularımız arasında bir sorun yoktur, tam tersi bir aile ortamı vardır. Fenerbahçe’de her sene sonunda bir özeleştiri yapıyoruz. Hepimizde sorunlar olabilir, bu sefer de hiçbir sorun olmadan yeni sezona başlıyoruz” dedi.

Eto’o yorumu ve transfer listesi tüyosu

Yıldırım ayrıca transfer konusunda da yorumda bulundu ve “Fazla transfere ihtiyacımız yok. Eto’o’yu yazıyosunuz, kendiniz yazıyorsunuz sonra yorum yapıyorsunuz. Önce Eto’o’ya Fenerbahçe’nin ihtiyacı var mı bunu sorun? Gazete satmak için bir şeyler yapabilirasiniz ama hocayı ve bizi zor durumda bırakmayın. Hocamızın listesi var, gençler var 1-2 oyuncu var, bunları da alıp sonrasında transferi kapatacağız. Kamuoyuna yanlış bilgi vermeyin, varsa bir şey iletişim bölümüne sorarsınız ve gerekli yanıtları alırsınız” dedi.

Fenerbahçe Kulübü’nden Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, Ersun Yanal’a sezon başına 1 milyon 750 bin dolar ödeneceği bildirildi.