Fenerbahçe Gaziantepspor: 5-0

Futbol
Fenerbahçe zorlu geçecek diye beklenen müsabakadan 5-0 gibi farklı bir skorla kazanmayı başardı. Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantepspor’u 5-0 mağlup et...
EMOJİLE

Fenerbahçe zorlu geçecek diye beklenen müsabakadan 5-0 gibi farklı bir skorla kazanmayı başardı. Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantepspor’u 5-0 mağlup etti. Geçtiğimiz hafta Trabzonspor’la 0-0 berabere kalarak zirveyi Beşiktaş’a kaptıran Fenerbahçe, böylece Antep’ten lider döndü.

Moussa Sow, oynadığı futbol ve attığı 2 golle maçın yıldızı olurken, F.Bahçe’nin diğer gollerini Emenike, Kuyt ve penaltıdan Emre kaydetti.
 
Maça iki takım da yüksek tempoda başlarken, gol perdesi de erken açıldı. Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Emenike, henüz 7. dakikada topu sol köşeden filelerle buluşturdu ve F.Bahçe 1-0 öne geçti.
 
Golden sonra vites arttıran Gaziantepspor, Muhammet Demir’in önderliğinde beraberlik golü aradı. Ancak ev sahibi ekip, ilk yarıda Fenerbahçe duvarını aşamadı ve devre sarı lacivertlilerin 1-0’lık üstünlüğüyle geçildi.
 
İkinci yarıya iyi başlayan taraf Gaziantepspor olsa da, gecenin formda ismi Sow’un güzel ortasını Kuyt kafayla gole çevirince skor 2-0 oldu.
 
60. dakikada bu kez Caner’in harika pasında arka direkte topu boş ağlarla buluşturan Sow, güzel futbolunu bir de golle süsledi ve skoru 3-0 yaptı.
 
68’de bir kez daha sahneye çıkan Sow, kendisinin 2., takımının 4. golünü ağlara gönderdi.
 
72’de Alper Potuk yerde kalınca hakem Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi. Atışın başına geçen Emre Belözoğlu da maçın skorunu ilan etti: 5-0.
 
Bu sonuçla 46 puana yükselen Fenerbahçe, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Gaziantepspor ise 27 puanda kaldı.

 

GAZİANTEPSPOR:0

FENERBAHÇE:5

GOLLER:

7′ Emanuel Emenike, 58′ Dirk Kuyt, 60′ Moussa Sow, 68′ Moussa Sow, 73′ Emre Belözoğlu

GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas, Barış, Elyasa, Vranjes , Şenol, Chico, Erdem, Chibuike, Vitor, Mustafa, Muhammed Demir

TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk

FENERBAHÇE: Mert, Gökhan, Egemen, Alves, Caner, Mehmet Topal, Emre, Diego, Kuyt, Sow, Emenike
TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal

İLK YARI

1′  İlk düdük çalıyor ve karşılaşmaya başlayan taraf Gaziantepspor oluyor.

7′  GOOOLL!! Fenerbahçe, Emmanuel Emenike’nin golü ile öne geçiyor. Emre’nin pası ile ceza yayının gerisinde topla buluşan Kuyt bekletmeden havadan pasını savunma arkasına kaçan Emenike’ye gönderiyor. Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Emenike tek vuruşla topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

10′  Fenerbahçe ikinci gole çok yaklaştı. Mustafa Durak’ın geri pasında araya giren Moussa Sow ceza sahası içine girer girmez vuruşunu yapıyor ancak kaleci Zydrunas Karcemarskas gole izin vermiyor.

14′  Bu kez gole yaklaşan taraf Gaziantepspor. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Joao Vitor pasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Muhammet Demir yerden vuruyor ancak savunmada Caner araya giriyor ve gole izin vermiyor.

16′  Gaziantepspor gole çok yaklaştı. Savunmanın yaptığı pas hatasında araya giren Joao Vitor sağ çaprazdan ceza sahasına giriyor ve pasını penaltı noktası üzerindeki arkadaşı Mustafa Durak’a gönderiyor. Mustafa Durak yerden bekletmeden vuruyor ancak savunmada Bruno Alves bu topu çizgi üzerinden çıkartıyor.

21′  Erdem Şen sağ çaprazdan ceza sahasına sokuluyor ve penaltı noktasının gerisindeki arkadaşı John Chibuike’ye pasını gönderiyor. John Chibuike bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top savunmada Bruno Alves’den geri geliyor.

26′  Sağ kanattan gelişen Gaziantepspor atağında John Chibuike ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza yayı içerisindeki Joao Vitor’da kalıyor. Joao Vitor bekletmeden çok sert vuruyor ancak kaleci Mert’in müdahalesinden sonra açılan topu savunmada Bruno Alves uzaklaştırıyor.

31′  Emre’nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül son çizgiye inerek ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Emmanuel Emenike rövaşata vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

34′  Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Barış Yardımcı ortasını altıpas sol çaprazına doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Erdem Şen kafa vuruşunu yapıyor ancak top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

36′  Ceza yayı gerisinde topla buluşan Chico havadan pasını ceza sahası içi sağ çaprazındaki arkadaşı John Chibuike’ye gönderiyor. John Chibuike bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

44′  Ceza yayı sağ çaprazına topla birlikte hareketlenen Diego ceza sahasına girer girmez yerden sert vuruyor. Zydrunas Karcemarskas’dan seken top Sow’a çarpıyor ve kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

45′  ilk yarının son düdüğü çalıyor.Konuk ekip Fenerbahçe soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle gidiyor.

İKİNCİ YARI

45′  Fenerbahçe’de ilk oyuncu değişikliği oyundan alınan oyuncu Diego Ribas,oyuna dahil olan oyuncu Selçuk Şahin.

50′  Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta John Chibuike ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

55′  Kullanılan serbest vuruşta Muhammet Demir doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top barajda kalıyor ve savunma tehlikeyi uzaklaştırıyor.

58′  GOOOLL!! Fenerbahçe, Dirk Kuyt’ın golü ile farkı ikiye çıkartıyor. Sol kanatta topla buluşan Moussa Sow son çizgiye inerek ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Altıpas çizgisi üzerinde gelen topa yükselen Dirk Kuyt kafa vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

60′  GOOOLL!! Fenerbahçe, Moussa Sow’un golü ile durumu 3-0’a getiriyor. Ceza yayı sol çaprazının biraz gerisinde topu rakibinden çalan Mehmet Topal’ın pası ile sol çaprazda topla buluşan Caner ceza sahasına giriyor. Altıpas sol çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Caner arka direğe hareketlenen Sow’a yerden pasını gönderiyor ve Sow tek vuruşla topu boş kaleye gönderiyor.

61′  Gaziantepspor cephesinde iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Şenol Can ve Mustafa Durak oyundan alınırken yerlerine Gökhan Süzen ve Ferhad Ayaz oyuna dahil oluyor.

68′  GOOOLL!! Moussa Sow farkı dörde çıkaran gölü kaydediyor. Emre’nin pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Mehmet Topal son çizgiye inmeden yerden pasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Moussa Sow yerden bekletmeden vuruyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

71′  Fenerbahçe cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Dirk Kuyt oyundan alınırken yerine Alper Potuk oyuna dahil oluyor.

72′  Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Alper Potuk ceza sahasına girdikten sonra rakibi Gökhan Süzen’in müdahalesi ile yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında hakem Halis Özkahya penaltı noktasını işaret ediyor ve Gökhan Süzen’i sarı kart ile cezalandırıyor.

73′  GOOOLL!! Emre Belözoğlu penaltı vuruşunda topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor ve müsabakada durum 5-0’a geliyor.

85′  Sol kanatta Alper Potuk’un verdiği ara pasla topla buluşan Emenike rakibini ekarte edip ortasını yapıyor altı pasın içinde Moussa Sow’un kafa vuruşunda top üstten auta gidiyor.

89′  Ceza yayı sol çaprazı gerisinde topla buluşan Muhammet Demir doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Mert sol köşeye uzanarak bu topu iki hamlede kontrol etmeyi başarıyor

90′  Hakem Halis Özkahya müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.