3 puan Trabzonspor ‘un

Futbol
Ligde zirve yarışına ortak olmak isteyen Trabzonspor Başakşehir’i konuk ettiği maçı 3-2 kaznamayı başardı ve puanını 33’e yükseltti. Maçın ilk yarısı tam anlamıyla gol duellosu şeklinde ge...
EMOJİLE

Ligde zirve yarışına ortak olmak isteyen Trabzonspor Başakşehir’i konuk ettiği maçı 3-2 kaznamayı başardı ve puanını 33’e yükseltti.

Maçın ilk yarısı tam anlamıyla gol duellosu şeklinde geçti Trabzonspor 14. dakikada Mehmet Ekici’nin golüyle 1-0 öne geçerken bu gole konuk takımın cevabı 18. dakikada Mahmut Tekdemir ile geldi.  

Maçta dakikalar 24’Ü gösterdiğinde ise sahneye çıkan taraf bu Trabzonspor’dan Sefa Yılmaz olu. Bu golden 2 dakika sonra da Visca’nın golüyle maça tekrar denge geldi ve ilk yarıya da 2-2’lik eşitlikle gidildi.

2. yarıda oyun hakimiyetini tam anlamıyla eline alan Trabzonspor 53. dakikada  Özer Hurmacı’nın golüyle müsabakada 3-2 öne geçti. Maçın kalan dakikalarındaki Başakşehir baskısı sonuç vermeyince karşılaşmadan galip ayrılan taraf Trabzonspor oldu.

Bu skorun ardından Trabzonspor puanını 33’e yükseltirken, Başakşehir 32 puanda kaldı.

TRABZONSPOR:3

 İ.BAŞAKŞEHİR:2

GOLLER

14’Mehmet Ekici, 18′ Mahmut Tekdemir, 24’Sefa Yılmaz, 26′ Edin Visca, 53′  Özer Hurmacı

İLK 11’LER

TRABZONSPOR: Hakan, Fatih, Aykut, Medjani, Musa, Mehmet, Özer, Aytaç, Constant, Sefa, Yatabare

TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR: Volkan, Mahmut, Epureanu, Yalçın, Uğur, Alparslan, Badji, Ferhat, Visca, Doka, Perbet

TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

Star’ın haberine göre maçtan dakikalar

1′ Karşılaşma İstanbul Başakşehir’li oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

3′  Ceza sahası sağ tarafı taç çizgisinin hemen yanından kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.

14′ GOOOLL!! Trabzonspor, Mehmet Ekici ile öne geçiyor. Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici doğrudan kaleyi düşünüyor ve barajı aşan top kalenin sağ köşesinden filelerle buluşuyor.

18′  GOOOLL!! Sağ kanattan ceza sahasına giren Alparslan Erdem son çizgiye inerek pasını altıpas sağ çaprazındaki arkadaşı Mahmut Tekdemir’e gönderiyor. Mahmut Tekdemir bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

24′ GOOOLL!! Trabzonspor, Sefa Yılmaz ile tekrar öne geçiyor. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet Ekici ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Sefa Yılmaz kafa vuruşunu yapıyor ve topu sağ üst köşeden filelerle buluşturuyor.

26′  GOOOLL!! İstanbul Başakşehir, Edin Visca ile yeniden beraberliği yakalıyor. Uğur Uçar’ın pası ile topla buluşan Edin Visca rakibini geçerek topla birlikte ceza yayına doğru sokuluyor. Edin Visca bu noktadan vuruşunu yapıyor ve Fatih’e çarpan top yükselerek kaleci Hakan Arıkan’ı yanıltıyor ve tecrübeli kalecinin üzeriden kaleyi bularak filelerle buluşuyor.

37′  Ceza yayı sol çaprazına yakın sayılabilecek bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Doka ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Kafalardan seken top altıpas alanı sol tarafında bulunan Alexandu Epureanu’da kalıyor. Epureanu dönerek vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üst tarafından dışarı gidiyor.

39′  Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Kevin Constant son çizgiye inerek ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada topla buluşan Özer Hurmacı topu kontrol ediyor ve dönerek vuruşunu yapıyor ancak top savunmada Mahmut Tekdemir’den geri geliyor.

45′  Sağ kanatta topla buluşan Mehmet Ekici ortasını altıpas çizgisi sol çaprazına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Kevin Constant kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Babacan üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol ediyor.

45′  Hakem Fırat Aydınus ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

İKİNCİ YARI

46′  Müsabakanın ikinci yarısı Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

46′  Trabzonspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mustapha Yatabare oyundan alınırken yerine Deniz Yılmaz oyuna dahil oluyor.

50′  Hızlı gelişen İstanbul Başakşehir atağında Alparslan Erdem topu bir süre sürdükten sonra pasını ceza yayı sağ çaprazına hareketlenen Edin Visca’ya gönderiyor. Edin Visca uzak mesafeden yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Hakan Arıkan uzanıyor ve bu topu kontrol ediyor.

53′  GOOOLL!! Trabzonspor, Özer Hurmacı ile tekrar öne geçiyor. Ceza yayı sol çaprazına sokulan Kevin Constant pasını ceza yayı sağ çaprazındaki arkadaşı Özer Hurmacı’ya gönderiyor. Özer bekletmeden vuruşunu yapıyor ve savunmaya çarpan top kalenin sol tarafından filelerle buluşuyor.

 58′  Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet Ekici ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Aykut Demir kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Babacan üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol ediyor.

60′  Trabzonspor’da Aykut Demir, orta alan mücadelesinde rakibi Stephane Badji’yi sert bir faulle durduruyor ve pozisyon sonrasında hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

62′  Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Doka Madureira ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Mahmut Tekdemir gelen topu kafa ile arka direğe doğru aşırtıyor. Bu noktaya hareketlenen Jeremy Perbet kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Hakan Arıkan gole izin vermiyor.

70′  Trabzonspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Musa Nizam oyundan alınırken yerine Mustafa Akbaş oyuna dahil oluyor.

71′  Topla birlikte ceza yayı sağ çaprazına hareketlenen Fatih Atik bu noktadan vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

74′  Gelişen Trabzonspor atağında sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Deniz pasını savunma arasına kaçan Aytaç’a gönderiyor. Ceza sahası içi sol çaprazında topu kontrol eden Aytaç altıpas sol çaprazına kadar gelerek yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

83′  Sağ kanattan kulllanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza sahası içi sol çaprazındaki Aytaç Kara’da kalıyor. Aytaç bekletmeden sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak top sağ üst direğe çarparak oyun alanını terk ediyor.

90′  Hakem Fırat Aydınus müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.