Robin van Persie İstanbul’da

Futbol
Fenerbahçe’nin İngiltere’nin Manchester United takımından yeni yıldız transferi Hollandalı Roben van Persie, kendisini karşılamaya gelen taraftarlara teşekkür etti ve “Taraftarları mutlu e...
EMOJİLE

Fenerbahçe’nin İngiltere’nin Manchester United takımından yeni yıldız transferi Hollandalı Roben van Persie, kendisini karşılamaya gelen taraftarlara teşekkür etti ve “Taraftarları mutlu etmek için her şeyi yapacağım” açıklaması yaptı. İstanbul’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldız oyuncu, “Harika bir taraftarın önüne çıkacağım. Şu anda her şey güzel gidiyor” dedi. Fenerbahçe hakkında Dirk Kuyt’tan bilgi aldığını anlatan Robin van Persie, “Bana çok olumlu görüşler bildirdi. Kulüp ve taraftarların büyüklüğünden bahsetti. Ben de taraftarlarla tanışmak için sabırsızlanıyorum. Umarım antrenman ve maçlarda onları her zaman mutlu edebilirim” diye konuştu. Kendisini karşılamaya gelen taraftarlara teşekkür eden Hollandalı futbolcu, “Burada gördüğüm görüntülerden çok etkilendim. Umarım onları mutlu ederim. Onları mutlu etmek için her şeyi yapacağım. Burada olmak benim için bir onur” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye’den başka kulüpten transfer teklifi alıp almadığı sorulan yıldız futbolcu, “Benim için önemli olan Fenerbahçe’nin oyuncusu olmak. Fenerbahçe’nin oyuncusu olduğum için çok mutluyum. Türkiye’deki diğer takımlara da saygı duyuyorum. Ben Fenerbahçe’de başarılı olmak ve taraftarlarını mutlu etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

İmza töreni statta yapılacak
Bu sezon yaptığı flaş transferlerle dikkat çeken Fenerbahçe, son olarak İngiltere’nin Manchester United transfer ettiği Hollandalı yıldız Robin Van Persie’yi dün İstanbul’a getirdi. Sarı-lacivertliler, 32 yaşındaki Hollandalı oyuncuyla bugün 4 yıllık resmi sözleşme imzalayacak. Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda düzenlenecek imza töreni taraftarları önünde gerçekleştirilecek ve stadın büyük bir bölümü de açılarak tribünlerin doldurulması planlanıyor.

‘Uçan Hollandalı’ çılgınlığı

Eşi ve iki çocuğunun da bulunduğu özel uçakla gelen Robin van Persie, sarı-lacivertli taraftarlarca coşkulu biçimde karşılandı. Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo ve idari menajer Hasan Çetinkaya’nın havalimanında eşlik ettiği 32 yaşındaki forvet oyuncusu, pasaport işlemlerinin ardından kendisini dışarıda bekleyen taraftarları selamladı. Hollandalı futbolcu, kendisine sevgi gösterisinde bulunan taraftarların yanına gitti. Van Persie, bir taraftardan atkı alarak boynuna astı. Yıldız futbolcu, taraftarlarla buluşmasının ardından tekrar havalimanına girerek, farklı bir yerden çıkış yaptı. Taraftarlar, Robin van Persie’nin İstanbul’a gelişi sırasında büyük heyecan ve coşku yaşadı. Hollandalı futbolcuyu taşıyan uçağın İstanbul’a inişinden bir saat önce havalimanına gelen taraftarlar, tezahüratlarla yeni transferlerini bekledi. Taraftarların “Uçan Hollandalı” şeklindeki tezahüratları dikkati çekti. Emniyet güçlerinin havalimanında yoğun önlemler aldığı görüldü. Taraftarların havalimanın girişini kapatmaması için bariyerler kuruldu. Van Persie’nin havalimanından ayrılışı sırasında taraftarların coşkusu daha da arttı ve çok sayıda meşale yaktı

Topal’a izin yok

Özellikle İngiliz kulüplerinin listesinde bulunan Fenerbahçeli Mehmet Topal’a yönetimden izin yok. Tottenham’ın resmen istediği ve 6 milyon Euro bonservis bedeli önerdiği Mehmet Topal’ı yönetim bırakmıyor. Mehmet Topal’ın menajeri Batur Altıparmak da Mehmet Topal’ın bu sezon kesinlikle takımda kalacağını açıkladı. İngiliz basını ise Mehmet Topal’la Everton ve Arsenal’in da ciddi şekilde ilgilendiğini yazarken Arsenal’in milli oyuncu için 7 milyon Euro’yu gözden çıkardığını iddia etti.

Vitor Pereira hazır değiliz

F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereria, 11 gün süren Topuk Yaylası Tesisleri kampının ardından değerlendirmelerde bulundu. Fizik kondisyon ve taktik organizasyonu bakımından geliştirmeleri gereken çok şey olduğunu belirten Portekizli teknik adam, “Takımın bir arada düşünme duygusu, takım halinde düşünüp takım halinde oynayabilmesinden memnunum. Fizik olarak en iyi durumda olduğumuzu söyleyemem, istediğim düzeyde değil, ama hala geliştirmemiz gereken çok farklı nokta var. Taktik organizasyonu bakımından da geliştirmemiz gereken çok fazla şey var. Oyunumuzun agresifliğini ve hızını çok daha ileriye taşımalıyız” dedi. Kendisi için takımın sahada oynadığı sistemden çok takımın sahadaki işleyişi ve dinamiğin önemli olduğunu vurgulayan Pereira, “Oyun içindeki dinamik, uyum ve oyunun akışı sistemden önde gelir. Sisteme bağlı olmaksızın işlemesi, istediklerimi oyuncuların anlaması önemlidir. Oyuncularımın sahada rahat olsun isterim” dedi.

Premier Lig efsanesi

Başarılı bir performanstan sakatlıklar nedeniyle düşüş yaşasa da 33 yaşındaki oyuncu Premier Lig’in en iyi golcülerinden biri oldu. Sadece son iki sezonda sakatlıkları nedeniyle 30’dan maça ilk 11’de başlamasa da Arsenal ve Manchester United formalarıyla çıktığı 280 maçta 144 gol attı. Premier Lig’de 100’den fazla gol atan 4. oyuncu olan Robin van Persie, maç başına 0.51 gol ortalamasını tutturdu ve Michael Owen, Wayne Rooney, Andy Cole, Jimmy Floyd Hasselbaink, Robby Fowler gibi oyuncuları geride bıraktı. Hollandalı golcüyü geçen dört isim 258 maçta 175 golle 0.68 gol ortalaması tutturan Thierry Henry, 441 maçta 260 atan ve maç başına 0.59 gol ortalaması tutturan Alan Shearer ve 213 maçta 113 gol atarak 0.53 gol ortalaması tutturan Ian Wright olabildi. İngiltere defterini iki kupayla kapatan van Persie Arsenal ile 2005’te FA Cup şampiyonluğu, Manchester United ile ilk sezonunda da lig şampiyonluğuna ulaştı.