Jose Mourinho’nun United maceresı bitti

Futbol
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United’da bir son dakika gelişmesi yaşandı. Manchester United’ın başına geçtiğinden bu yana beklentileri karşılayamayan Jose Mourinho’nun görevine son ver...
EMOJİLE

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United’da bir son dakika gelişmesi yaşandı. Manchester United’ın başına geçtiğinden bu yana beklentileri karşılayamayan Jose Mourinho’nun görevine son verildi. Manchester United yönetimi, ligde son hafta alınan 3-1’lik Liverpool mağlubiyeti sonrası Jose Mourinho ile yolları ayırma kararı aldı. Manchester United’ın, Jose Mourinho’ya 24 milyon pound tazminat ödeyeceği belirtildi.

Son dönemde İngiliz basınından ağır eleştiriler alan Jose Mourinho’nun Manchester United’dan kovulacağı sık sık yazılıyordu. Alınan sonuçlar ve oynattığı futbol kadar futbolcular ile yaşadığı gerginlikler de Jose Mourinho’nun İngiliz basını tarafından sorgulanmasına neden olmuştu. Böylece Jose Mourinho’nun, iki buçuk yıllık Manchester United macerası sona erdi.
 

Manchester United tarafından yapılan açıklamada Jose Mourinho ile yolların ayrıldığı, sezon sonuna kadar yola geçici bir menajerle devam edileceği duyuruldu. Manchester United, ayrıca Jose Mourinho’ya verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür edilirken, Portekizli çalıştırıcıya bir sonraki kulübünde başarılar dilendi.
 

Manchester United’ı sezon sonuna kadar Jose Mourinho’nun yardımcısı Michael Carrick’in çalıştırması bekleniyor.

Kaynak: Sözcü