Tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Özhan, konserlerinde okuduğu eserleri bir iş gibi görmediğini vurgulayarak “Bilmediğimi öğrenmek, unuttuğumu hatırlamak ve bildiğimin daha da zevkine varabilmek şeklinde ondan istifade ederim” dedi.
ABD’nin başkenti Washington’da verdiği konserle tasavvuf müziği seven geniş bir kitlenin karşısına çıkan tasavvuf müziği sanatçısı Özhan, AA muhabirinin sorularını cevapladı.
Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği ve Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun katkılarıyla düzenlenen konsere, başkentin yanı sıra farklı eyaletlerden de çok sayıda Türk ve Amerikalı katıldı. Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın, öncesinde bir konuşma yaptığı konserin ardından Mevlevi sema gösterisi icra edildi.
“Ben yaşadığım müddetçe Kur’an’ın kölesi, Ahmed-i Muhtar’ın ayağının tozunun zerresiyim”
“Mevlana 21. yüzyıl insanına ne söylüyor?” sorusuna Özhan, “Aslında bu noktadan itibaren sorulabilecek tüm soruların cevapları, Hz. Mevlana’nın söz ve tavsiyelerinin içinde var olan hususlardır.” cevabını vererek mülakata başladı.
Mevlana’nın, “Ben yaşadığım müddetçe Kur’an’ın kölesi, Ahmed-i Muhtar’ın ayağının tozunun zerresiyim. Bunun haricinde kim, bana neyi atfederse ondan bu dünyada da ahirette de hesap soracağım.” sözlerini aktaran Özhan, “Yani Hz. Mevlana’nın bizden beklediği, kitap ve sünnete uymaktır.” diye konuştu.
Özhan, tasavvufu “Allah’ın Halik, Bari ve Musavvir isimleri çizgisinde tüm yaratılmışlardaki incelik ve estetiği görebilmek ve bunun karşılığını verebilmek için oluşturulmuş bir disiplin” olarak tanımladı.