Timaş Çocukları Umreye Götürüyor

Kitap
Çocuklara sahabileri anlatmak, sevdirmek ve onları rol model almalarını teşvik etmek için hazırlanmış olan 365 Günde Peygamberimin Arkadaşları kitabı, ‘En Sevdiğim Sahabi’ yarışması düzenl...
EMOJİLE

Çocuklara sahabileri anlatmak, sevdirmek ve onları rol model almalarını teşvik etmek için hazırlanmış olan 365 Günde Peygamberimin Arkadaşları kitabı, ‘En Sevdiğim Sahabi’ yarışması düzenliyor.

Taha Kılınç‘ın sahabilerin kendi dillerinden kaleme aldığı eser çocuklara, Peygamberimiz’in (sas) arkadaşlarını yakından tanıma imkanı sağlıyor. "En sevdiğin sahabeye mektup yaz. Onu neden sevdiğini anlat" çağrısıyla çocuklar yarışmaya çağrılıyor. 

Yarışmada dereceye giren çocuklardan 2’si bir aile yakınıyla umre, 5’i netbook, 5’i bilgisayar, 15’i dijital fotoğraf makinesi ve kitap seti kazanacak. Ayrıca ilk mektup gönderen 999 çocuğa da farklı hediyeler verilecek. Yarışmaya katılacak çocuklar, ödülleri alabilmek için her kitapta verilen özel şifreyi ve kitabı beyan etmek zorunda. Yarışma 30 Kasım 2009 tarihinde sona erecek.

Prof. Dr. Mehmet Emin Ay‘ın rehberliğinde hazırlanan, çizimlerini Seval Cevizci‘nin yaptığı Peygamberimin Arkadaşları kitabı, bir yıl boyunca her güne bir sahabe anlatımı üzerine kurulu. Peygamberimiz’e ilk vahyin gelmesiyle başlayan olaylar, Hz. Osman döneminde son buluyor. Timaş yayınlarından çıkan eserde sahabelerin hayat hikâyelerinin ve faziletlerinin yanında, onların tanıklık ettikleri önemli tarihî olaylara da atıflar yer alıyor. Kitap, çocuklara, Müslümanlar olarak nasıl bir tarihsel serüven geçirdiğimizi de anlatmayı hedefliyor.