Guantanamo Sakinleri Ne Okuyor?

Kitap
ABD’nin işkenceleriyle ünlü hapishanesi Guantanamo’da mahkûmların en çok Harry Potter serisini okumayı tercih ettikleri açıklandı. Hapishane kütüphanesinin kayıtlarına göre en çok ok...
EMOJİLE

ABD’nin işkenceleriyle ünlü hapishanesi Guantanamo’da mahkûmların en çok Harry Potter serisini okumayı tercih ettikleri açıklandı. Hapishane kütüphanesinin kayıtlarına göre en çok okunan kitaplar listesinde ikinci sırada Miguel Cervantes’in Don Quixote‘si, üçüncü sırada ise ABD Başkanı Barack Obama’nın Babamdan Hayaller / Dreams from my Father by Barack Obama adlı kitabı bulunuyor. İslam diniyle ilgili kitaplar ise bunların ardından geliyor.

Öte yandan hapishane kütüphanesinin son üç yılda kitap koleksiyonunu üçe katlayarak 13 bin 500 kitaba sahip olduğu kaydedildi. Kütüphanede İngilizce’nin yanı sıra Arapça, Urduca gibi Doğu dillerinin de dahil olduğu toplam 16 dilde farklı eserlerin yer aldığı da gelen bilgiler arasında. Hapishane yetkilileri 775 mahkûmun sıklıkla kütüphanelerini ziyaret ettiğini belirterek kütüphane içinde şimdiye kadar sadece üç kez suç işlendiğini ifade ediyorlar.